Şimdi Ara

ANA KONU Ehliyet Kursu Seçimi-Yazılı ve Direksiyon Sınavları hakkında önerilerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    2-Araç/Hoca.

1.'si için diyecek fazla bir şey yok.

2.'si için diyecek çok şey var. Öncelikle araç düzgün olacak. 20 yaşında arabayla falan olmaz o iş. Getz iyi arabadır. Bazı kurslar dizel, daha iyi görünüyor diye Qashqai, Juke, Fluence, Passat, A180 gibi araçlar ile ders veriyor ve sınava da o araçlarla sokuyorlar. Bu araçlar büyük. Fluence aile aracımız ve kurstaki Getz'e göre 80cm daha uzun, 20cm daha geniş, pedalları çok daha yumuşak, debriyaj daha yukarıda kavrıyor, daha ağır ve boştaki devri daha düşük bir araç. Getz ise boşta 1100-1200 devire kadar çeviriyor, debriyajın kavrama aralığı geniş, bayırda ve 4 yetişkin erkek varken bile sadece debriyajla kalkabiliyor ve park etmesi çok daha kolay ilk etapta. Sınavda aracın küçük olması ve rölanti devrinin yüksek olması iyi oluyor. Ehliyeti aldıktan sonra sürülecek araç ise alıştıktan sonra ha Fluence-Passat ha Getz fark etmez. Şahsi araçlarda konfor daha iyi tabi. Getz'i stop ettirmek özel bir yetenek veya bayağı dikkatsizlik gerektiriyor tavsiye edebileceğim yegane sınav aracı diyebilirim. Buna bağlı olarak kurs fiyatı da genellikle daha düşük oluyor.

• Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaşım bende sana katılıyorum acemi için en uygun araç Getz'tir diye düşünüyorum bende onunla sınava girdim ehliyet aldım kavraması çok kolay yokuşlarda sıkıntı çıkarmaz öğrenciye.Bide kurs fiyatlarına gelince bildiğim kadarıyla sabitlenmiş.En ucuz 1300 tl .Burdan ehliyet alacak arkadaşlara benim ehliyet aldığım vede gerçekten çok memnun kaldığım kaldığım kursu tavsiye edebilirim.Kurs Kadıköy de KADIKÖY ELİTLER Sürücü Kursu. Zaten yeni sistemde 14 saat ders alan bir öğrenci herhalde artık kendi başına rahat rahat trafikte araç kullanabilmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinity11 -- 18 Ocak 2016; 18:52:59 >
  • infinity11 İ kullanıcısına yanıt
    Ben Getz ile toplam 3 saat(2+1) çalıştım. Benim için yeterliydi. Gerisi benim pratik yapmama bakar. O yüzden fazla takılmadım ama benim geçtiğim gibi de geçmek pek olmaz. Ben sürüyordum ama süremeyen de geçiyordu. Yeni sistemde kesinlikle akan trafiğe çıkılması lazım sınavda. Ertesi gün işine arabasıyla gidecek birisiymiş gibi muamele görmesi lazım.
  • Tamam sen kullanmayı biliyomuşsun sıkıntı yaşamamışsın hiç bilmeyen birisi için 6 ders sayısı yetersiz bence.Şimdi biraz pahalı gibi görünüyor ama yeni sistem ehliyet alacaklara vede hiç kullanmayı bilmeyenlere göre çok iyi düşünsene 14 ders yaklaşık olarak 11 saat gibi araç kullanacaklar.Direkt zaten trafikte başlıyorlar kullanmaya biraz da eller ayaklar alıştıktan sonra gerisi sınava kadar pratik.Vede eğitim sonunda normal kendi başına araç kullanabilecek.Eskiye göre çok güzel bir şey önceden 3 saat eğitimle sınavı geçebiliyorsan geç .Yani benim ehliyet aldığım Elitler sürücü kursu iyiydi birebir hocayla çalıştık çok memnundum kendilerinden çok yardımcı oldular her konuda ..
  • 9-10 ocak direksiyon sinavindan kalanlar bir sonraki sinava ne zaman girecek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezgin_01 S kullanıcısına yanıt
    tarihleri bilmiyorum ama ocak ayı içinde 2. sınava mutlaka girersin
  • bugün kurstan aradılar simülasyon eğitimi için randevu aldım. simülasyon eğitiminden sonra hemen direksiyon eğitimi için de randevu alacakmışım.
    Ben direksiyon eğitimleri yazılı sınavdan sonra diye biliyordum dedim. Bana yönetmelik gereği adaya sınav öncesinde tüm eğitimleri vermemiz gerekiyor dedi. Ancak direksiyon sınavından önce hızlandırılmış bir direksiyon eğitimi de vereceklermiş.
    Doğru mu bu?
    Bir de kaç saat oluyor toplam direksiyon dersi?
    Ben 820ye yazılmıştım aralığın sonunda harçlar dahil. Zamsız tarifeden son anda geçtim sanırım.
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Teyzem ehliyete yazildi 1.300 tl ye siz iyi yazilmissiniz.

Ben calistiriyorum ama kursun arabasina alisinca baska bir arabada zorlaniyor. Sizede tavsiyem cok farkli araba kullanmamaniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    direksiyon derslerinin ne zaman verileceğine kurs karar veriyor mesela benim arkadaşım yazıldı şubatta ya da martta yazılı sınavı olacak ocakta direksiyon eğitimi almaya başladı.bizde simulasyon yoktu ama simulasyon güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Teyzem ehliyete yazildi 1.300 tl ye siz iyi yazilmissiniz.

Ben calistiriyorum ama kursun arabasina alisinca baska bir arabada zorlaniyor. Sizede tavsiyem cok farkli araba kullanmamaniz.

ben aralığın 20 si gibi bütün kursları dolaştım. Kimisi dedi ki şu an kayıt almıyoruz. Haftaya toplantımız olacak taban fiyat belirleyeceğiz siz telefonunuzu bırakın arayalım, kimisi dedi ki taban fiyat uyguluyoruz artık minimum ücretimiz 1200 tl vs. ben de en son bir yer buldum. Arkadaşım tavsiye etti. Baya da ilgilendiler, kurs arabaları da dizel i20 olunca yazıldım hem de bana ocaktan itibaren taban fiyat olacağını şimdi yazılırsam eski fiyattan kayıt alacaklarını söylediler.

@taha-07 13 şubatta yazılı sınavımız var inşallah. Direksiyon sınavı da martta olacakmış. Fakat kurs tüm direksiyon derslerini yazılı sınavdan önce yapacağını söyledi.
    kaç saat ders oluyordu hatırlayamadım söylediklerini? 14 müydü?

• Herhalde ocak sonu veya şubat başı sınavı olur ona girebilir..
    aaa niye yazılıdan önce hepsini yapıyor ki ee yazılıyı geçtin dersleride bitirdin sınava girene kadar unutursun bence yanlış bi sistem. Önce yazılıya girersin sonuçlar açıklanana kadar 1-2 ders alırsın araca alışmak için sonra yazılıyı geçersen direksiyon eğitimine bitirirsin benim gittiğim kurs öyle yapıyordu çokta faydası olmuştu bana Burdan Elitler sürücü kursu na tekrar teşekkürler ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinity11

aaa niye yazılıdan önce hepsini yapıyor ki ee yazılıyı geçtin dersleride bitirdin sınava girene kadar unutursun bence yanlış bi sistem. Önce yazılıya girersin sonuçlar açıklanana kadar 1-2 ders alırsın araca alışmak için sonra yazılıyı geçersen direksiyon eğitimine bitirirsin benim gittiğim kurs öyle yapıyordu çokta faydası olmuştu bana Burdan Elitler sürücü kursu na tekrar teşekkürler ederim..

valla bugün sordum dedim bu derslerin kaçı yazılı sınavdan önce kaçı sonra olacak. Bana dediler ki yönetmelik gereği adaya tüm eğitimleri sınavdan önce vermek zorundayız. ancak direksiyon sınavına az bir süre kalınca hızlandırılmış tekrar dersi olacak.
    cuma günü de simülasyona gideceğim sonra direksiyon için randevu alacağım.
    direksiyon dersi toplam kaç saat biliyor musunuz?

• Kursların vermesi gereken direksiyon saati 14 saat bana yazılı sınav sonucu belli olduktan sonra direksiyon dersi verilmeye başlanmıştı yazılı sınavdan önce vermek çok yanlış yazılı sınavdan önce almak nerden baksan direksiyon sınavından 1,1.5 ay önce almak oluyor ve bu süre epey fazla olduğu için pratik unutulabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben geçtim sınavdan.

Beyler park çok basit.

Arabayı dubaya yanaştırın.

sağ camı aşağı indirin dubanın altını görecek şekilde.

sağ arka tekerleğin ortası dubayla göz göze gelsin.

Tam sağa kırın yavaş yavaş geri gidin.

sol camın solunda çizgi var o çizgiyi geçince durun tam sola kırın geri geri gelince tam park yapmış oluyosunuz.
    Ben bu yazışmadan sonra kurs hocamla görüştüm 14 saat akan trafikte direksiyon , 2 saat simülatör eğitim olacak bilgin olsun vede dersler yazılı sınavdan sonra başlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinity11

Ben bu yazışmadan sonra kurs hocamla görüştüm 14 saat akan trafikte direksiyon , 2 saat simülatör eğitim olacak bilgin olsun vede dersler yazılı sınavdan sonra başlar..

allah allah bunlar bana niye öyle dedi ya.
  • sen en en doğrusu başka kurslarıda ara benim kursumuda ara hiç bilgin yokmuş gibi aç bilgi al yardımcı olurlar .Benim ehliyet aldığım kurs Kadıköy Elitler Sürücü Kursu ..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.