merhaba arkadaşlar. aılem ıle aynı bınada 2. ve 2. katlarda yasıyoruz. ana modem 2. katta benım evımde. 3. kata ethernet kablosu ile (cat5) ile kablo çekıp aşağıdaki lınktekı access point ile kablolu bağlantı yaptım
ancak 3. katta salonun bazı bolumlerınde ve mutfakta ınternet bağlantısında sıkıntılar yasanıyordu. bende asagıda fotolarda gorunen modemı alıp ana modemden gelen ethernet kablosunu cat 5 i bu resımdekı modeme baglamak ve access pointi salon kısmında kullanıp ınterneti eve yaymak ıstedım ancak asagıda resımlerdekı huaweı modemın ethernet cat 5 girişi yokmus. bu modem ve access point ile 3. katta ınternet nasıl elde edebılırım
Sol menüden Temel LAN
sonra da LAN Host Ayarlarından ip adresini 192.168.1.254 yapıyorsun aşağıdaki DHCP sunucusundan etkinleştir butonunu kaldırıp pasif yapıyorsun gelen kabloyu 1 2 3 portlardan birine takıp internete kavuşuyorsun. ( Tabi wireless ayarlarını yapmayı unutmamalısın. ) Not: superonline verdiği modemlerde bu özelliğin çalışmaması için birşey yapmış ise yapabilecek birşey kalmaz malesef.
Birde aldım yazmışsın ama nereden aldın bu modemi superonline müşterilerine veriyor bunu kullanılması için. Merak ettim.
Sertdemirli
kullanıcısına yanıt
bı arkadasımın hedıyesı dıyelım ustad :) ayarları bu sekılde yaptıgımda ana modemnet gelen ethernet kablosunu lan kablo portlarından bırıne taktıgımda ınternet gelecekmıdır sence ?
Dediğim gibi superonline a verildiği için modemin doğal özellikleri ile oynanmamış ise kesinlikle internet gelecektir.
pekı dostum bende sadece cat 5 kablo var giriş olarak ama bu modemde cat 5 ethernet kablosu gırısı yok. dsl gırısı var sadece. kabloyu nasıl baglayacagım