Şimdi Ara

ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU) (584. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.356
Cevap
36
Favori
330.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neyse Larkin-Micic dinlenerek gelecek kulübe, bakalım Landale napacak olimpiyatlarda

Atamania.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lüzumsuz Adam -- 5 Temmuz 2021; 14:35:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

Micic:"Hepimiz için büyük bir yenilgi. Şahsen başıma beklenmedik bir durum geldi ama bunu konuşmak için uygun zaman değil. 40 dakika boyunca iyi oynayarak hakedip kazandılar. Neden oynamadığımı daha sonra duyacaksınız."

Igor Kokoskov Micic'in çok az oynamasıyla ilgili:"Çok aşina olmadığım bir sağlık sorunu oldu,eğer oynamaya hazır olsaydı oynatırdım."

??? Allam Anderson'ı al Micic'i bize bağışla

SportKlub‘a açıklamalarda bulunan Micic, yaşadığı sorunun ne olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Hayatım boyunca hiç mazeret aramadım. Bugün için de aynısı geçerli. Söyleyebileceğim tek şey, ısınma bölümünün sonunda üst diz bölümümde bir yırtılma hissettim. Nasıl olduğu açıklanabilecek gibi değil. Oynamaya çalıştım, maksimum performansımı veremedim, hepsi bu. Olimpiyatlara kalamadığımız için üzgünüm ama hayat devam ediyor.”

https://www.eurohoops.net/en/euroleague/1225868/vasilije-micicin-sakatligi-belli-oldu-kas-yirtilmasi/?Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. -- 5 Temmuz 2021; 14:28:15 >

• hayna H kullanıcısına yanıt

Doncic hakikaten şaka yapmış heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehmus Hazer'in durumuyla ilgili yeni gelişmeler var...

Şehmus Hazer ve Fenerbahçe'nin basketboldan sorumlu yöneticisi Sertaç Komşuoğlu, Anadolu Yakası'nda lüks bir kebapçıda bir araya gelerek görüşme gerçekleştirmiş. (Olayın fotoğrafları da var) Beşiktaş yönetiminin bu olaydan haberi olmadığı iddia ediliyordu.

Beşiktaş Basketbol Şube Sorumlusu Umut Şenol, Şehmus Hazer ve Sertaç Komşuoğlu'nun görüşmesi hakkında hemen bir açıklama yaptı.

Umut Şenol açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Basketbolda hiçbir oyuncuya borcumuz yok. Sözleşmesi devam eden oyuncularımızın bütün hakları bizde. Bugün medyaya yansıyan durumla ilgili gerekli aksiyonları alıp, açıklamaları yapacağız. Taraftarlarımız bu konuyla ilgili gönlünü ferah tutsun."

Bu durumda, Şehmus, Fenerbahçe ile iyice yakınlaşıyor demektir. Baksanıza, Sertaç Komşuoğlu tabiri caizse Şehmus'a "kancayı atmış"... Efes'in zaten transferden vazgeçtiği bir süredir dillendiriliyordu. Son iddialara göre, Beşiktaş, 2023'e kadar kontratı bulunan Şehmus Hazer için 1 milyon dolar bonservis bedeli istiyormuş... Bu çok yüksek rakam nedeniyle Şehmus transferi yılan hikayesine dönmüş durumda...

• Şehmus Hazer'in menajerliğini üstlenen Emrullah Atilla, sitem dolu açıklamalar yaparak Beşiktaş'ı ağır şekilde eleştirmiş...

Emrullah Atilla, Beşiktaş'ın bonservis bedelini yüksek tutarak genç oyuncuların önünü kapattığını ve çok abartılı rakamlar isteyerek, talibi olan oyunculara zorluk çıkardığını söylemiş. Zamanında Beşiktaş kulübü ile "oyuncuların önünü kapatmayacak şekilde davranmaları" konusunda sözlü bir anlaşma yaptıklarını hatırlatan Emrullah Atilla, yapılan bu sözlü anlaşmayı Beşiktaş kulübünün bugün ihlal ettiğini söylemiş.

"Fenerbahçe bir süredir Şehmus'u almak için girişimde bulunuyor. Beşiktaş'ın istediği ile Fenerbahçe'nin önerdiği rakam arasında fazla fark kalmadı. Fenerbahçe 700 bin dolar vermeye hazır ama Beşiktaş parayı artırmaya çalışıyor."

diye konuşan Emrullah Atilla'nın açıklamalarından pasajlar şunlar:

* Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi "Yardım etmezsen şubeyi kapatma noktasındayız, aman bize yardım et" dedi. Ben de Bandırma'daki oyuncuları en uygun şekilde Beşiktaş'a getirdim. Bu çocukları getirirken de iyi teklifler gelmesi halinde önlerini kapatmamak için Başkan'la konuşup anlaştık.

* Bandırma'lı bütün oyuncular için Beşiktaş 650 bin dolar verdi, ben de 520 bin dolar verdim ve transferler gerçekleşti.

* Çebi bana "İDDAA geliri ve TV gelirinin üzerinde bana para harcatma" demişti, Beşiktaş'ın harcadığı para bu sınırı aşmadı. 

* Beşiktaş'a sadece Alperen'i ve Şehmus'u getirmedim. Benim için projenin başarısı bütün oyuncuların gelişimi ile orantılı ama birçok oyuncu süre almadan sezonu kapadı ve bazıları da takım maç kazansın diye başka pozisyonlarda oynatıldı.

* Ben hem bu çocukların gelişimi, hem de Beşiktaş'ı zor durumdan kurtarmak için bu çocukları getirmiştim ama konuşmalarımızın içinde zorluk çıkarmak, hakedilmeyen paraları istemek, oyuncuların önünü kapatmak yoktu. Yönetmeliklere göre Beşiktaş, sözleşmeleri devam eden oyuncuların hakkını elinde bulunduruyor olabilir ama ben oyuncuları getirirken bu konuda Başkan'la anlaştığımı düşünmüştüm.

* Sezon ortasında Fenerbahçe; Şehmus, Alperen ve Sadık Emir için transferlerin sezon sonunda olması koşuluyla 2 milyon dolar önerdi. Beşiktaş bu öneriyi Ahmet Kandemir'in direnmesiyle reddetti.

* Bazı oyuncuların gelişiminden söz ediliyorsa benim kulübe getirdiğim antrenör Dorde Sijan sayesindedir. Ahmet Kandemir çoğu antrenmana bile katılmadı. Bu gelişmelerden sonra Dorde'ye "Senin paranı ben vereceğim, bu sezon Beşiktaş'ta çalışmayacaksın, zaten annen hasta" dedim, o da Sırbistan'a döndü. Bu oyuncuları Beşiktaş'a getirdiğim için pişmanım, insanlara güvenerek hata yapmışım ama gerekirse bir 520 bin dolar daha harcarım ama bu yapılanların altında kalmam.

* Ahmet Kandemir, Şehmus'a Zalgiris'in 600 bin euro önerdiğini söylemiş. Yalan. Zalgiris kulübünü aradım, haberleri olmadığını söyledi. Bu proje Beşiktaş projesi olmaktan çıktı, Ahmet Kandemir projesine döndü. Belki de sene ortasında reddettiği 2 milyon dolarlık teklif yüzünden zor durumda kaldığını hissediyor.

* Kandemir'in hiç beğenmediğini söylediği Sadık Emir Kabaca'nın talibi var. Beşiktaş'ın istediği bonservis bedeli 200 bin dolar, ya da kiralık bedeli 50 bin dolar. İnsaf!... 

* Alperen NBA'e gidecek ve Beşiktaş 775 bin dolar kazanacak.

• Fener de Beşiktaş da çok kötü yönetiyor süreci, bizim kulübün birçok konuda amatörlük yapmaması takdire şayan. Şehmus'un fenere transferi zora girmiş olabilir bastırmak lazım

• Efes'in oturmuş ve başarılı bir kadrosu olduğu için henüz hiç dış transfer yapmamış olması normal elbette ama gene de bu görsel hoşuma gittiği için paylaşıyorum:

ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU)
  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt

Beşiktaş taraftarları, sözleşmesi devam eden Şehmus Hazer ile Sertaç Komsuoğlu'nun görüşmesi etik dışıdır diye isyan ediyorlar. Beşiktaş taraftarı, olayı kişisel algılıyor, gurur, kulüp şerefi, oyuncu ahlakı, karakter, adamlık üzerinden değerlendiriyor meseleyi. Hatta "Şehmus'u 2 sene kadro dışı bırakın, tribünde otursun da aklı başına gelsin" diye ateş püskürenler çoğunlukta.

Fenerbahçe kulübü az önce bir açıklama yaptı:

https://www.fenerbahce.org/haberler/basketbol-erkek/2021/7/aciklama

Bence Şehmus böyle tepki çekecek görüşmeler yapmak yerine, eğer Beşiktaş'tan ayrılmak istiyorsa kulübüyle adamakıllı oturup sözleşmesinin karşılıklı feshi için görüşmeler yapmalı, bir orta yol bulmak için sadece kulübüyle irtibatta olmalı. Öte yandan Beşiktaş kulübü de ayrılmak isteyen oyuncuyu zorla elde tutmak gibi absürd denemeler yapmak yerine eğer oyuncuya bir talip varsa (ki var) makul ve mantıklı bir bonservis bedeliyle oyuncuyu satmalı. Söylenildiği gibi 700 bin dolar veriliyorsa, gayet makul ve mantıklı bir para değil mi?

Yoksa Beşiktaş oyuncuyu zaten çoktan gözden çıkardı da "ne koparırsam kârdır" mantığıyla pazarlık mı yapıyor?

Efes'in Şehmus için 1 milyon dolar bonservis ödeyeceğini hiç zannetmiyorum. Hatta Efes'in 500 bin dolardan yukarı çıkmayacağını okudum bir yerde. Tabii bu rakamlar birer dedikodu.

şehmus'a bu paralar verilmez. Umarım bu rakamdan şehmus'u almayız. (Forumda büyük ş harfi çalışmıyor. Adının ilk harfini küçük yazmam kasıtlı değil)

Beşiktaş zamanında Eda Erdem için de böyle davranmıştı. Vakıfbank veya Eczacıbaşı'na daha iyi fiyattan satmayı düşünüyordu ama Eda Erdem de taraftarı olduğu Fenerbahçe'de oynamak istiyordu, öyle oldu.

https://www.hurriyet.com.tr/eda-erdeme-dokunan-yandi-9217977

şehmus hangi takımlı bilmiyorum ama İsmet gibi Fenerbahçe taraftarıysa belki de Fenerbahçe'ye öncelik veriyordur. Emrullah Atilla'nın açıklamasının şu bölümü de ilginç.

Alıntı

metni:
    Ben hem bu çocukların gelişimi, hem de Beşiktaş'ı zor durumdan kurtarmak için bu çocukları getirmiştim ama konuşmalarımızın içinde zorluk çıkarmak, hakedilmeyen paraları istemek, oyuncuların önünü kapatmak yoktu. Yönetmeliklere göre Beşiktaş, sözleşmeleri devam eden oyuncuların hakkını elinde bulunduruyor olabilir ama ben oyuncuları getirirken bu konuda başkanla anlaştığımı düşünmüştüm.

Yazılı değil de sözlü anlaşma yapıyorsa bu mesleği bıraksın zaten. Bu kadar acemilik olur mu?ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU) 

Gözden kaçan başka bir detaydan bahsetmek istiyorum. Bunu ben söylesem objektif değilsin derler. Namık Polat'ın tweetini paylaşayım.

ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU)

• Fontecchio 250k buyout ile Baskonia'ya gitmiş. Anlaşma 3 yıllık.

Bu sırada BJK Şehmus için 1m istiyor ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU) 

• Aradan 37 gün geçti... Euroleague şampiyonu olduğumuza hâlâ inanamıyorum...

Şu coşkuyu 1 kere daha seyretmeye değer!

• Bir sorum var arkadaşlar özellikle @hayna bilir bunu Euroleague deki oyuncuların üçlük serbest atış vs yüzdelerine bakabilecegim bir sayfa var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alvinnn A kullanıcısına yanıt

Euroleague'in resmi sitesinde bütün istatistikler mevcut... En güvenilir kaynak da zaten orasıdır:

https://www.euroleague.net

Teşekkürler

• Ergin Ataman, bir youtube kanalında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile beraber 42 dakikalık uzun bir sohbet gerçekleştirmiş. Ataman, sohbetin bir yerinde Sertaç Şanlı'nın yerini doldurmak için ellerinde 5 kişilik bir liste olduğunu söylemiş. Benim dikkatimi o kısım çekti. Aynen şöyle diyor:

"...Ben hiçbir zaman menajerin tavsiye ettiği bir oyuncuyu almam mesela. Bizim kendi scouting ekibimiz var, onlarla çalışırız. Oyuncuları liste yaparız. Şimdi mesela gündem yapalım, işte Sertaç Şanlı Barcelona'ya transfer oldu. Şu anda bizim elimizde 5 kişilik bir liste var. Onlarla biz konuşmaya başlayacağız hemen. Hazırlıklarımız hep tamam..."

Röportaj çok güzel bir ortamda gerçekleşmiş. Bakan sormuş, Ataman yanıtlamış:

• Beşiktaş Icrypex Şube Koordinatörü Ahmet Kandemir, TrendBasket'e konuşmuş.

Şehmus Hazer'in Beşiktaş'tan ayrılmayacağını söyleyen Kandemir şöyle demiş:

"Şehmus'un herkes tarafından bilinen transfer durumları var. Ama Şehmus 2 sene daha Beşiktaş kadrosunda kalacak. İki senelik daha sözleşmesi olduğu için bizimle olacak."

Alperen Şengün için ise:

"Özellikle Alperen'in durumu var. Daha henüz belli değil. NBA Draft'larını bekliyoruz. Draft'tan sonra takımda kalıp kalmayacağı belli olacak." demiş...

Beşiktaş enteresan bir şekilde Şehmus'u satmamak konusunda direniyor... Halbuki Şehmus besbelli ki (ve haklı olarak) Euroleague'de oynayan bir takıma gitmek istiyor... Euroleague vitrininde oynamak, Avrupalı bir basketbolcu için bir prestij, bir itibar meselesidir aynı zamanda... Şehmus'un kariyerinde önemli bir basamak atlamasına Beşiktaş kulübü mani olmuş olmuyor mu bu durumda?

Orası öyle ama fenerle kaçak görüşmeler falan bir de çok canlarını sıktı bjk lilerin iş bir yandan da inada bindi yani 😄

• Arkadaşlar eski oyuncumuz Tyler honeycutt un ölüm yıl dönümü imiş dün Kobe nin ölümünden çok üzülmüştüm ona şaşırmıştım gözlerim dolmuştu 💔😥

• Micic NBA ye giderse yerine gelmesini istediğim bir isim Baldwin baskonia ile anlaşmış unics kazan a yakındı ama para nedeniyle baskonia ya gitmiş sevmem böyle oyuncuları ama Baldwin bir istisna Henry yerine gelen bir oyuncu Henrynin de şutu yoktu Baldwin in de yok tam isabet olmuş yani bu transfer maaşı hakkında bilgin var mı @hayna

Efes ve Fenerbahçe'nin teklifi iyiyken Beşiktaş'ın izin vermesi gerekir. Ahmet Kandemir samimi değil. İlk açıklamasında ’Şenol Birol gider, Yusuf, Sanlı gelir. Burası Beşiktaş...” diyor. Zamanında Şenol Birol ve Birol Pekel Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olunca Hakkı Yeten: ’Şenol Birol gider, Yusuf, Sanlı gelir. Burası Beşiktaş...” demiş. Yani Ahmet Kandemir burada Şehmus'a laf sokuyor. Sen gidersen başkası var demek istiyor. 1 gün sonraki açıklamasında ise "Şehmus 2 sene daha Beşiktaş kadrosunda kalacak" diyor. İlginç.

Bir de https://baskettr.com/kurtlar-sofrasi-bu-kafayla-sehmus-hazeri-yem-edersiniz.html

• 
Sayfa: önceki 582583584585586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.