Şimdi Ara

ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU) (590. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.356
Cevap
36
Favori
330.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Resmî açıklama gelmedi henüz... Ama twitter'daki bazı hesaplar, Larkin'in Efes'te kaldığını iddia ediyor...

• Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Larkin'in takımda kaldığı resmîleşti ve kesinleşti...

Micic ve Larkin'i en az 1 sezon daha birlikte Efes'te oynarken görecek olmak, harika bir gelişme oldu... Yaza başlarken, bu ikiliden en az birini kaybedeceğimizden korkuyorduk ama korktuğumuz başımıza gelmedi... Şahsen, Micic'in ayrılacağından çok endişe ediyordum ama nasıl olduysa oldu, Micic'i elimizde tutmayı başardık...

Şu anda Avrupa'nın en iyi guard ikilisine sahip takımın taraftarı olduğumuz için hakikaten çok şanslıyız...

Yeni sezona başlarken, kadromuzdaki bütün oyuncuları yazalım:

PG: Vasilije Micic - Doğuş Balbay - Erten Gazi - Ömercan İlyasoğlu

SG: Shane Larkin - Rodrigue Beaubois - Buğrahan Tuncer

SF: Krunoslav Simon - James Anderson - Tolga Geçim

PF: Chris Singleton - Adrien Moerman - Yiğitcan Saybir

C: Bryant Dunston - Tibor Pleiss - Filip Petrusev

• Efes, sezonu açtı, ilk antrenmanını yaptı... Larkin takıma henüz katılmadı ama... Larkin'in belinden bir sakatlığı da var, biliyorsunuz. Doktorlar 6 haftalık istirahat vermişlerdi Larkin'e. Şu anda kendisi Miami'de diye biliyorum... Micic ise takımla birlikte çalışmalara başladı...

Takım, kamp için dün İtalya'ya gitti... İtalya'da 6 hazırlık karşılaşması yapılacak... İlk hazırlık maçımız, 28 Ağustos Cumartesi günü Brescia takımı ile...

İtalya kampındaki hazırlık maçı programımız şöyle:

28 Ağustos Cumartesi: Efes - Brescia

29 Ağustos Pazar: Efes - Brescia

30 Ağustos Pazartesi: Efes - AS Monaco

31 Ağustos Salı: Efes - AS Monaco

2 Eylül Perşembe: Efes - Armani Milano

4 Eylül Cumartesi: Efes - Armani Milano

Efes, 4 Eylül Cumartesi günü Türkiye'ye dönecek ve çalışmalarına İstanbul'da devam edecek.

• İtalya'nın Bormio kentindeki kampta, Anadolu Efes, İtalya'nın Germani Brescia takımı ile bugün ve yarın 2 tane hazırlık maçı yapacak.

Bugünkü maçın da, yarınki maçın da başlama saati 18.00... Maçlar seyircisiz oynanacak...

Her iki maç da, Germani Brescia takımının Facebook sayfasından CANLI olarak yayınlanacak.

Germani Brescia kulübü, 2009 yılında kurulmuş... Geçen sezon İtalya 1. Ligi'nde normal sezonu 9. sırada bitirerek play-offların dışında kalmış. EuroCup'ta ise 2-8'lik dereceyle normal sezon grubunda sonuncu olarak elenmiş. 

Önümüzdeki sezon herhangi bir Avrupa kupasında yer almayacaklar. Alessandro Magro'nun koçluk yaptığı takımın yabancı oyuncuları şunlar: David Moss, Kenny Gabriel, Lee Moore, Michael Cobbins, John Petrucelli, Nazareth Mitrou-Long

• Tabii saat 18.00'de dedim ama İtalya'dan 1 saat ileride olduğumuz için bu durumda maçlar Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak demektir...

• İlk hazırlık maçımızın sonucu: Anadolu Efes 97 - Germani Brescia 71

Maç kadrosunda yer alan 13 oyuncumuzun hepsi maçta süre almış... Filip Petrusev maçta oynamadığına göre, demek ki kampa katılmamış henüz...

Skor dağılımı: Pleiss 17, Micic 11, Singleton 10, Yiğitcan 10, Beaubois 9, Tolga 9, Dunston 8, Anderson 6, Moerman 5, Erten 5, Simon 3, Buğrahan 2, Doğuş 2

Hazırlık maçlarında genelde oyuncular işi pek sıkı tutmazlar, savunmalar yumuşak olur, sakatlık yaşama korkusu da olur. Yani resmî maçlardaki konsantrasyon, dikkat ve odaklanma, hazırlık maçlarında pek görülmez... Fakat izleyebildiğim kadarıyla dünkü maçta korakor bir mücadele oldu. Yere atlayan oyuncular bile vardı. İkinci yarıda savunmalar biraz sertleşti. Skor aslında önemli olmasa da neticede maçı kazanmamız güzel oldu.

Pleiss'in 17 sayı atması, iyiye işaret... Gelecek sezon Ergin Ataman, 5 numarada Pleiss-Dunston-Petrusev üçlüsünden hangisine daha çok süre verecek, şimdilik bilmiyoruz. 21 yaşındaki Petrusev, özellikle büyük maçlarda 5 numaranın yükünü kaldırabilecek mi, sorumluluk alabilecek mi, orası da belirsiz...

• hayna H kullanıcısına yanıt
    Hangi kanaldan izlediniz ya da İnternet sitesinden? Bugünde maç varmış bari onu izleyelim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alvinnn A kullanıcısına yanıt

Bu akşamki maç, Germani Brescia kulübünün Facebook sayfasında canlı yayınlanacak.

Fakat bu şekilde izlemek pek keyif vermiyor, onu söylemem lazım. Çünkü tek bir kamera uzaktan çekim yapıyor. Başka kamera yok. Hiç zoom yapılmıyor. Ekrana herhangi bir bilgi, yazı gelmiyor. Skor belirtilmiyor. Maçı İtalyan spiker anlatıyor... Ben dün izlediğim maçtan pek bir şey anlamadım açıkçası! Hangi oyuncu ne yapıyor çözemedim!

Gene de Efes'li oyuncuları "bir şekilde" görmek için izlenebilir tabii...

Kulübün Facebook sayfası:

https://www.facebook.com/pallacanestrobrescia

(Kulübün orjinal ismi, "Pallacanestro Brescia"... Fakat sponsorluk anlaşması gereği "Germani Brescia" olarak anılıyor)

Teşekkürler dediğine de katılıyorum 😂

• Alvinnn A kullanıcısına yanıt

Rica ederim Alvinnn... İyi günler dilerim...

• İkinci hazırlık maçımızın sonucu: Anadolu Efes 89 - Germani Brescia 75

Skor dağılımı: Pleiss 14, Simon 14, Micic 11, Anderson 11, Beaubois 6, Dunston 6, Singleton 6, Yiğitcan 5, Doğuş 5, Tolga 5, Moerman 4, Buğrahan 2

(Erten Gazi süre almış ama sayı bulamamış)

Anlaşılan o ki, kampta 13 oyuncumuz bulunuyor... Yani 16 kişilik genel kadromuzdan Shane Larkin, Filip Petrusev ve Ömercan İlyasoğlu'nun kampa katılmadığı sonucunu çıkarıyorum ben. (Ömercan'dan emin olamıyorum. Belki Ömercan kampta çalışıyor ama maç kadrosuna alınmıyor)

Efes 3. hazırlık maçında 30 Ağustos Pazartesi günü, Euroleague'e katılmaya yeni hak kazanan AS Monaco takımı ile karşılaşacak.

Geçen sezon EuroCup'ı kazanmayı başaran AS Monaco, gelecek sezon mücadele edeceği Euroleague'de belki de en zayıf takım olarak görülüyor. Bu yaz yaptıkları en önemli transferler, Barcelona'dan gelen Leo Westermann, Orlando Magic'ten gelen Donta Hall ve Çin Ligi'nden gelen Donatas Motiejunas...

• Brescia maçlarda sert oynamaya çalışan bir takım, EL şampiyonunu yenme motivasyonunu hissediyorsunuz, hazırlık maçı gibi oynamıyorlar.

Umarım Petrusev iyi bir sıçrama yapar, cidden ben 4 yıldır aynı takımı izlemekten sıkılmaya başlamışım onu farkettim  Anderson ve Moerman yerine kesinlikle yeni transfer gelmeliydi.

• Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt

Gerçekten de transfer dönemini çok hareketsiz, sakin geçirdik. Moerman ve Anderson yerine yeni takviyeler yapılabilirdi ama nedense Ergin Ataman bu yolu tercih etmedi. Özellikle, serbest oyuncu statüsündeki Ioannis Papapetrou'yu elimizden kaçırdığımız için bir burukluk var içimde... (Moerman yerine de Olympiacos'lu Sasha Vezenkov düşünülebilirdi)

Ergin Ataman en başından beri "kadroyu koruyacağız" dedi ve dediğini de büyük ölçüde yaptı... Neyse, artık kadromuz belli, yapacak bir şey yok...

Şehmus Hazer transferinden de herhalde tamamen vazgeçildi. Ne zamandır bu konuda bir ses seda gelmiyor Efes cephesinden... Şehmus'un Fenerbahçe'ye transfer olma ihtimalinin arttığı şeklinde bir dedikodu var sadece...

Şöyle maçlarda Buğrahan'ı aktif oynatmak lazım. Bence oyun görüşü olarak çok iyi.

• Gelecek sezon Euroleague maçlarında yerli oyuncularımızın sürelerini artırabilmeleri bence çok zor... Bir tek Buğrahan Tuncer belki birazcık daha fazla süre alabilir diye tahmin ediyorum. Ergin Ataman, Euroleague maçlarında en ufak riske girmiyor, çok garantici bir tutum takınıyor ve performansından % 100 emin olmadığı hiçbir oyuncuya fazla süre vermiyor... (Buğrahan da geçen sezon Euroleague'de 16 maçta ortalama 5 dakika süre bulabildi)

Ama Türkiye Ligi maçlarında Buğrahan, Doğuş, Yiğitcan ve Erten Gazi sürelerini pekala artırabilirler. Buğrahan zaten Türkiye Ligi'nde 21 dakika ortalamayla oynamıştı geçen sezon.

Yiğitcan'da ve Erten'de gelecek adına bir ışık var bence... Ama Tolga Geçim'den pek bir beklentim yok. Kapasitesi çok kısıtlı. Kendisini de geliştiremiyor Tolga... Tolga'nın neden takımda tutulduğunu da hâlâ anlayabilmiş değilim...

Ergin Ataman bir röportajında, oyuncuların antrenmanlarda gösterdikleri performansın da çok önemli ve belirleyici olduğunu söylemişti. Yani yerli oyuncularımızın antrenmanlarda Ataman'ın gözüne girip Ataman'a güven vermeleri de gerekiyor...

• Üçüncü hazırlık maçımızın sonucu: Anadolu Efes 85 - AS Monaco 75

Sayı dağılımı: Micic 22, Pleiss 11, Dunston 11, Beaubois 8, Simon 8, Singleton 7, Anderson 5, Tolga 5, Moerman 4, Buğrahan 3, Yiğitcan 1

(Micic'in 9 da asisti var)

Üçüncü maçımızdan da galibiyetle ayrılmış olduk. Efes takımının kalitesi, kendini hemen belli ediyor...

Efes, 4. hazırlık maçında 31 Ağustos Salı günü saat 20.00'de AS Monaco takımı ile bir kez daha karşılaşacak...

Bu arada Filip Petrusev, İtalya'daki kampa katılmak için yola çıkmış. Kısa zamanda kampa katılmış olur Petrusev.

• Bir son dakika gelişmesi var:

31 Ağustos Salı günü (yani bugün) AS Monaco ile oynanması planlanan karşılaşma iptal edilmiş... Herhalde takımın biraz dinlenmesinin daha iyi olacağı düşünüldü...

• AS Monaco maçı iptal edilince, bugün ve yarın takım dinlenme fırsatı bulacak. Ondan sonra, 2 Eylül Perşembe günü saat 19.00'da Olimpia Armani Milano takımı ile hazırlık maçı yapılacak.... Euroleague'de Final Four'un en güçlü favorilerinden sayılan Olimpia Armani Milano takımı karşısında ciddi bir sınav verilecek...

Olimpia Armani Milano, bu yaz şu 7 oyuncuyu transfer etti:

1. Nicolo Melli (dallas mavericks'ten geldi)

2. Troy Daniels (denver nuggets'tan geldi)

3. Konstantinos "Dinos" Mitoglou (panathinaikos'tan geldi)

4. Devon Hall (brose bamberg'den geldi)

5. Jerian Grant (promitheas patras'tan geldi)

6. Giampaolo Ricci (virtus bologna'dan geldi)

7. Davide Alviti (allianz trieste'den geldi)

Ayrıca kadrolarında, Sergio Rodriguez, Malcolm Delaney, Kyle Hines, Luigi Datome, Shavon Shields, Kaleb Tarczewski gibi önemli oyuncuları da barındırıyorlar...

• Sertaç Şanlı sakatlanmış!

Sol ayak baş parmağında tespit edilen çatlak sebebiyle Sertaç, 4-5 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Katalan Ligi turnuvasında yer alamayacakmış.

Barcelona kulübünden yapılan açıklamada, "Oyuncunun gelecekteki durumu, sakatlığın ilerleyişine göre önümüzdeki günlerde netlik kazanacak." denilmiş.

Talihsizlik işte... Sakatlığı ne kadar ciddi, tam olarak anlayamadım ama gene de üzücü bir durum. Gerçi Sertaç, Efes'i bırakıp gittiği için kendisine bir miktar kırgın ve sitemkârım. Fakat Barcelona'da başarılı olup Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil etmesini isterim şahsen. (Zannederim hepimizin de dileği bu yönde). Şimdi sezon başlarken sakatlanmaya başlaması, gerçekten büyük talihsizlik. Dileriz ki çok ciddi bir şeyi yoktur.

O kadar gönüllü, istekli şekilde Barcelona'ya gittikten sonra bir de sakatlıklar sebebiyle forma giyme şansı bulamazsa, hakikaten çok yazık olur.

Bu arada, Real Madrid'in 38 yaşındaki guardı Jaycee Carroll, kulübünün sözleşme uzatma teklifini hâlâ kabul etmemiş. Basketbolu bırakmak istediği söyleniyor. Carroll, Euroleague tarihinin gördüğü en iyi şutörlerden birisi. Türk takımlarına da az çektirmedi zamanında. Emekli olursa, önemli bir Euroleague oyuncusu, sahneden çekilmiş olacak...

• 
Sayfa: önceki 588589590591592
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.