E birader Vesely'nin 2'den fazla aldığı yerde Micic'e ben olsam 10 verilir yazayım ben de o zaman, hak eder de. Oran orantı yaparak bir şey kanıtlanmıyor, bu durumda bişeylere inanmayı seçen sen oluyorsun maalesef, gerçek bu. Ki oyuncular kontrat verilen senenin değil, kontrattan bir önceki senenin maaşını alırlar, baya alakasız bir mantık yani seninkisi. Larkin 2020'de Allah gibi oynadı EL tarihine geçti + Türk pasaportu aldı. 3.7 veya 4'lük kontrat verilmesi kadar normal bir şey yok, e Micic de geçen sene MVP oldu bu sene 3 alıyor. Ne almasını bekliyorsun ekstra olarak ? Petrusev bu sene 15 10 ortalama yapsa sizi 500k aldığına inandıramıcaz yine kuru sıkı sallayacaksınız bir şeyler. |
ANADOLU EFES Basketbol (2020-2021 EUROLEAGUE ŞAMPİYONU) (594. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Aslında Ergin Ataman "Efes, NBA'de playoff yapar" derken bunu şarta bağlayarak söylüyor... "1-2 süperstar takviyesi yaparsak mümkündür" diyor fakat haber siteleri konuyu eksik, yarım şekilde aktarmayı tercih ediyor. Sanki Ataman "elimizdeki mevcut kadroyla playoff yaparız" demiş gibi aktarıyorlar haber siteleri...
Yoksa gerçekten de takıma 2 tane NBA süperstarı transfer etmek mümkün olsa, EL'de şampiyon olmuş bir takımın NBA'de playoff yapabileceği iddiası normalde çok tepki çekecek bir görüş değildir bence...
Şunu da eklemem gerek: Efes sadece Micic ya da Larkin'den ibaret değil... Tamam, Micic ve Larkin fark yaratıyorlar ve Efes'i elit kulüp haline getiriyorlar ama Efes'te yan parçalar, tamamlayıcı oyuncular da bayağı kaliteli... Simon, Beaubois, Singleton, Dunston bunlar becerikli, kalburüstü EL oyuncuları... Pleiss, Moerman, Anderson da belli bir seviyenin üzerindeki EL oyuncuları, iyi çalışan görev adamları... Efes 3 yıl boyunca Euroleague'e damga vurmuşsa, sadece Micic'in ya da Larkin'in performansına yorulamaz bu... Takımın bir bütün olarak ahenk ve uyumu da önemli bir faktör... Basketbolun bir takım oyunu olduğunu hatırlatmama hiç gerek yok herhalde...
-
quote:
Orijinalden alıntı: haynaAslında Ergin Ataman "Efes, NBA'de playoff yapar" derken bunu şarta bağlayarak söylüyor... "1-2 süperstar takviyesi yaparsak mümkündür" diyor fakat haber siteleri konuyu eksik, yarım şekilde aktarmayı tercih ediyor. Sanki Ataman "elimizdeki mevcut kadroyla playoff yaparız" demiş gibi aktarıyorlar haber siteleri...
Yoksa gerçekten de takıma 2 tane NBA süperstarı transfer etmek mümkün olsa, EL'de şampiyon olmuş bir takımın NBA'de playoff yapabileceği iddiası normalde çok tepki çekecek bir görüş değildir bence...
Şunu da eklemem gerek: Efes sadece Micic ya da Larkin'den ibaret değil... Tamam, Micic ve Larkin fark yaratıyorlar ve Efes'i elit kulüp haline getiriyorlar ama Efes'te yan parçalar, tamamlayıcı oyuncular da bayağı kaliteli... Simon, Beaubois, Singleton, Dunston bunlar becerikli, kalburüstü EL oyuncuları... Pleiss, Moerman, Anderson da belli bir seviyenin üzerindeki EL oyuncuları, iyi çalışan görev adamları... Efes 3 yıl boyunca Euroleague'e damga vurmuşsa, sadece Micic'in ya da Larkin'in performansına yorulamaz bu... Takımın bir bütün olarak ahenk ve uyumu da önemli bir faktör... Basketbolun bir takım oyunu olduğunu hatırlatmama hiç gerek yok herhalde...
Efesin kısaları
FB Altyapısından Cıkma MT Kaptanı Kısıtlı yetenege Sahip Ama Atletik Dogus Balbay
Bana gore cogu EL takımında oynayabilecek ve 20 dk sure alabilecek Bugrahan Tuncer
EL de her takımda as gard olabilecek Bobua
Bana gore takımın yarısı Micic
Onceki senelerde ciddi katkı vermis Larkin
85 Dogumlu da olsa ciddi katkı veren Simon
Kısalar Bunlar ve Mantık olarak baktıgında Bobua cogu takımda as gard olur.Zaten bu adamların Maliyeti 10m USD nin ustundedir.
Bobua nın as gardlık yapabilecekken 3. gardlıgı kabul etmesi bile kısaların zenginligini gosteriyor.
Tamam tamamlayıcı parca,yan parca ust parca guzel de bunlara pozisyonu hazırlayan Vasilje Micic adam orta sahadan 3 luk atıyor sıkıstırırsan bos da bir suru adam kalıyor, penetre ediyor ya faul alıyor ya tamamlıyor ya da bostakine atıyor mesela Sertac Sanlı yıldız olduysa bu tamamen Micic ve biraz da Larkin sayesinde cunku bu adamları 2 adamla savundugun anda Sertac a bombos ya alley oop ya da 3 luk hazırlanıyor.
Simdi Sıfır Sut tehditi olan ve dogru duzgun bir gardı hala olmayan Barca da bakalım o pozisyonları bulabilecek mi?Real son maca 83 83 girdi nerdeyse eleyecekti Simon mucize eseri bir 3 lukle zor bela Efes i F4 e attı.36 yasında adam ama 20 dakika ciddi katkı veriyor.
Onun dısında Anderson bos adam degil o da ciddi potansiyelli bir oyuncu ama o potansiyelini yansıttıgını dusunmuyorum.86 lı Dunston zaten basket kamuoyunda katkısı ciddi tartısılan bir isim ama Larkin-Micic-Simon-Bobua nın 3 lukleri ve ikili sıkıstırdıgında bosta kalan adamlar rakipleri zorluyor.Micicin kotu oldugu gunde Bobua cıkıyor 10 7 3 luk atıyor.Bu adamlar varken is kolaylasıyor.
Ayrılmak isteyen yok dedigim gibi Bobua her takımda as gard oynayabilir istese, bir Mourmann gitti onda da once Elveda dediler ertesi gun Hosgeldin dediler.Micic ayrılmıs olsaydı o zaman Efesi gercek sınav bekliyor olacaktı.Ben Barca olsaydım mesela tum parayı Micic e basardım.Ama adamlar bana gore o kadar kotu yonetiliyor ve Saras o kadar hayal kırıklıgı ki gidip bir de elllerindeki Clever ile Hanga yı gonderdiler.Madem NBA gitmeyecekti ben Real,Barca olsam parayı basardım.
NBA gelince 2 Superyıldız olursa 3 Super Yıldız olursa farklı birsey olsa bile su uzunlar ile yine birsey yapamazdı Efes, Avrupa da farkı yaratan Larkin in hızı o da istikrarlı egil ve Micic in zekası NBA de adama adım attırmazlar.
3 yıla damga vurdu demissiniz de bildigim 2 finali var birinde de sampiyon oldu.Biz mesela 5 yıl 3 Final 5 F4 yaptık.iptal edilen seneyi saymanın anlamı yok.
-
Power Forwardyoutube
Lokomotiv Kuban vs Anadolu Efes - Day 3 Gloria Cup - 10.09.2021 Johnathan Motley: 24 pts, 2FG 10/14, FT 4/6, 8 Rebounds, 4 Assists. Filip Petrušev: 23 pts, 2FG 9/10, FT 5/6, 6 Rebounds, 1 Assist, 1 Block.https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DqIKaplOtBpw&q=EgQuLZpEGL7874kGIhBFiSHbzPutt_n9jmkWPBvFMgFyGüzel bir düello oldu, Motley de izlemeye değer bir oyuncu
-
Cska 3.6 milyon teklif etmiş Efes de daha yükseğe çıkarak takımda kalmasını sağlamıştı. @huso 'nun verdiği rakam abartı ancak Micic gibi bir oyuncuyu 3 milyona tutmak da inandırıcı değil. Zaten bu konuda @hayna şu mesajında açıklık getirmişti. Kaynak da sağlam. Donatas Urbonas.
https://forum.donanimhaber.com/anadolu-efes-basketbol-2020-2021-euroleague-sampiyonu--53664610-587#149800888
-
Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz, 2 gün önce Asist Analiz'deki Basketbol Gündemi programına katılarak röportaj vermiş...
Alper Yılmaz'ın açıklamalarından bazı bölümler:
"Sezon sonunda yaptığımız değerlendirmede, Ergin Hoca aynı takımın kalmasını istediğini söyledi. Ki bütün detaylarıyla kalabilmesi için de uğraşmaya çalıştık ve çoğunda başarılı olduk. Bir tek işte 1 pozisyonda değişikliğimiz oldu. O da bizim elimizde olan bir şey değil. Yani sonuçta serbest oyuncular kendi istedikleri kararları verebilirler. Hayırlısı neyse o olsun hepsi için. Sertaç gitmeyi seçti. Onun yerine bizim zaten A ve B planlarımız hazırdı. Hemen onu devreye aldık ve bence gerçekten Petrusev iyi bir transfer oldu. Çok yararlı olacağını düşünüyorum. Özellikle oynadığı iki tane Milano maçında, hazırlık maçında, bize ne kadar katkı verebileceğini gösterdi Petrusev. İnşallah kimsenin sakatlanmadığı, herkesi tam olarak kullanabildiğimiz bir sezon olur. Ama kadromuzun yaşlandığının farkındayız, aynı kadronun olduğunun farkındayız. Ama sonuçta sahada onları yöneten Ergin Hoca... Ve O'nun isteği doğrultusunda bütün oyuncularımızı tutmaya çalıştık."
"Antrenörün istemediği oyuncuyu almayız. İstediği oyuncuları alamayabiliriz, çeşitli şartlardan dolayı. İşte ülkeyi sevmez, parayı sevmez, başka sözleşmesi vardır, çıkamaz falan, bir sürü şeyi olabilir. Ama antrenörün istemediği bir oyuncuyu almayız. Antrenörün istediği bütün oyuncuları alabilmek için elimizdeki şartları zorlarız. Ve hocamızın istediği bütün oyuncuları bu sene gene alabildik. Bir tanesi hariç!.. O başka takıma gitti!... Türk bir oyuncu... O konuda yapacak bir şey yok. Hayırlısı olsun."
"Bizim 2 oyuncumuzun da NBA opsiyonu vardı, NBA'ye gitmeleri konusunda opsiyonları vardı. İkisi de gitmemeyi seçtiler. Larkin'in zaten belli bir anlaşması vardı, bizimle olan anlaşması vardı. NBA opsiyonunu kullanmadığı zaman, o otomatikman devreye girdi. Micic'inki biraz daha farklıydı. O'nun Avrupa opsiyonu da vardı, kendi çıkışı daha kolaydı. Yeni bir anlaşma üzerinde karar kılabildik. Beraber karar verebildik. Gerçekten şu anda bizim takımımızda olan bütün yabancı oyuncular, Türkiye'yi ve takımı çok seviyorlar. Taraftarımızı çok seviyorlar ve oyuncular başarılı oldukları yerden çok ayrılmayı istemezler. Hele şartlar da iyiyse, parasını gününde alıyorsa, başka bir sorun yaşamıyorsa, yaşadığı ülke, şehir güzelse, çok düşünmezler. O yüzden anlaşmamız çok zor olmuyor. Tabii Euroleague MVP'sinin sözleşmesinin şartları bir öncekinden daha iyi olmak zorunda. Bizim kulüp olarak bütçemizi artırıyor olsa da yönetim kurulumuz, başta Tuncay Bey olmak üzere, sağolsunlar, hepsi çok büyük destek veriyorlar. Sponsorluklarımızla, yeni yaptığımız sponsorluk anlaşmalarıyla, dışarıdan bulduğumuz çeşitli sponsorlarla bütçemizi de biraz daha büyüterek, tutabilmeyi başardık."
"Bildiğin gibi Larkin geçen sezon son maçta sakatlandı. Belinden ciddi bir sakatlığı oldu. Ondan sonra Milli Takım kampına katılmak istedi. Çok istiyordu. Milli Takımda oynamayı gerçekten çok istiyordu. Ki ben Larkin'in bu kadar oynamak istediğini uzun zamandır hatırlamıyorum. Öyle söyleyeyim sana. Kendini Türk halkına borçlu hissediyor. Net söyleyebilirim bunu ve gerçekten oynayıp orda başarılı olmayı istiyordu. O yüzden de belki antrenmanları çok aksatmayayım diye, milli takıma yetişebileyim diye biraz da belki zorlamaması gerektiği kadar zorladı. Milli takımdan sonra 6-8 haftalık bir net dinlenme periyodu olması gerekiyordu. Ondan sonra da 1 hafta 10 gün zaten İtalya'da oynayamayacağı bilgisi gelmişti. Kendi Amerika'da özel antrenman yapmak istedi. Ergin Hoca da izin verdi. Ondan sonra Antalya kampımıza katıldı. Şu anda Antalya'da. Larkin'in kafasının rahat ve Türkiye'de kalmaya karar vermiş bir şekilde olduğunu söyleyebilirim. Sağlığı müsaade ettiği zaman en kısa sürede sahaya çıkacağını da söyleyebilirim. Geç gelmesi konusunda da, Ergin Hoca'dan özel bir izinle böyle bir hak aldı. O, hocayla oyuncu arasında. Zaten onlar anlaştıktan sonra benim çok söyleyeceğim bir şey yok. Ama inşallah sezon başına hazır bir şekilde girecek."
Röportajın tamamını izlemek isterseniz, linki şu:
-
quote:
Orijinalden alıntı: MetalityCska 3.6 milyon teklif etmiş Efes de daha yükseğe çıkarak takımda kalmasını sağlamıştı. @huso 'nun verdiği rakam abartı ancak Micic gibi bir oyuncuyu 3 milyona tutmak da inandırıcı değil. Zaten bu konuda @hayna şu mesajında açıklık getirmişti. Kaynak da sağlam. Donatas Urbonas.
https://forum.donanimhaber.com/anadolu-efes-basketbol-2020-2021-euroleague-sampiyonu--53664610-587#149800888
Abartı diyorsun da 6M yıllık, 16.5m 3 yıllık bu rakamları o gazeteciler verdi.Dıs basın verdi ben degil...
-
Uğur Ozan da Vesely ve Nando için ikisinin maaşı 6 milyon euro diyor. İnanıyor musun? Ki kendisi Nando De Colo geldiğinde Eurosteps programında 2.1 milyon euro demişti. Vesely 3.9 mu alıyor? Hayır. Nando ikinci yıl 2.5 milyon euro alsa Vesely 3.5 mu alıyor? Hayır. Rakamları mantık süzgeçinden de geçirmek gerek. Cska 3.6 verdiğine göre Efes 4 teklif etmiş olabilir. ilk yıl 4, ikinci ve üçünü yıl için de yüzde 10-15 maaş zammını eklesen yine 16.5 etmez. Bu rakam saçmalık. Neyse burası Efes konusu. Elbette herkes her konuya yazabilir. Rakip takımın başlığında da çok uzatmaya girmemek gerek.
-
Mike James sonunda CSKA'yla bağlarını koparmayı başardı!
CSKA kulübü, az önce yaptığı açıklamada, Mike James ile yollarını ayırdığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Kulübümüz, oyuncu ile mevcut sözleşmeyi feshetmek konusunda anlaşma sağladı." ifadelerine yer verildi...
James'in çilesi bitti!.. Bakalım şimdi James nereye kapağı atacak? NBA'ye gitmek istiyor aslında ama NBA kendisine yüz vermiyor... Real Madrid'in James'e yönelik bir ilgisinin olduğuna dair bir dedikodu da var.
-
Smailagic'i mi alsaydık dedim Monaco Partizan maçından sonra
-
Efes, Gloria Cup'taki son maçında, bugün saat 17.00'de Zalgiris Kaunas takımıyla karşılaşacak. Maç, "Spor Smart 2" kanalında yayınlanacakmış...
Spor Smart 2, şu linkten izlenebilir:
https://vegoltv125.com/canli-mac-izle/spor-smart-2-hd
Euroleague'de A lisansına sahip bir kulüp olan Zalgiris Kaunas, bu yaz şu oyuncuları transfer etti:
1. Emmanuel Mudiay (utah jazz'dan geldi)
2. Niels Giffey (alba berlin'den geldi)
3. Edgaras Ulanovas (fenerbahçe'den geldi)
4. Janis Strelnieks (cska moskova'dan geldi)
5. Mantas Kalnietis (lokomotiv kuban'dan geldi)
6. Tyler Cavanaugh (iberostar tenerife'den geldi)
7. Josh Nebo (hapoel eilat'tan geldi)
Kadrolarında, eski Fenerbahçe'li Joffrey Lauvergne de var. Takımın koçu ise Avusturya'lı Martin Schiller...
Zalgiris, Gloria Cup'ta henüz galibiyet yüzü göremedi. Kuban'a 7 sayı farkla, Tofaş'a 14 sayı farkla kaybettiler. Sürpriz sonuçlar sayılabilir bunlar. Kısacası, Zalgiris, yeni sezona hiç de hazır gözükmedi... NBA'den getirdikleri point guard Emmanuel Mudiay'den bu sezon çok şey bekliyorlar...
-
Olympiacos'un hazırlık maçlarına Sasha Vezenkov damga vurmaya devam ediyor...
Dünkü maçta Olympiacos Zenit'i 88-65 yenerken, Olympiacos'un uzun forveti Sasha Vezenkov 19 sayı, 6 ribaunt, 6 asist, 2 top çalmayla gene yıldızlaşmış... Bir önceki maçta da Monaco'ya karşı 24 sayı, 6 ribaunt, 4 asist ile oynamıştı...
Vezenkov'u bu sene alamadık... Almak istedik mi onu da bilemiyorum, kulübüyle sözleşmesi devam ediyordu. Ama şahsen seneye Efes'te görmeyi çok istediğim isimlerden birisi... Yaşı da 26... Vezenkov'u takip etmekte yarar var!
-
Vasilije Micic, bu yaz Efes'le imzalamadan önce CSKA Moskova'dan büyük bir teklif aldığını doğrulamış...
Donatas Urbonas'ın podcast yayınına katılan Vasilije Micic, şu açıklamalarda bulunmuş:
"Bu yaz CSKA'dan çok erken şekilde bir teklif aldım. Büyük bir teklifti. Efes'e, CSKA'dan ciddi bir teklif aldığımı söyleyerek önceliği Efes'e vermek istedim. Burada kalma isteğimi anladıkları için çok mutlu oldum. Kararımdan gerçekten memnunum."
"Efes'te kalmamdaki sebep çoğunlukla, Ergin Ataman ile olan ilişkim. Takımdaki özgürlüğümü, ona veya takıma karşı kullanmadım. Bu, her oyuncu için elde etmesi zor bir şey. CSKA'ya gitsem de bu rolü alabilirdim. Aynı şeye burada sahipsem oraya niye gideyim ki?"
"Kendime 'eğer herşey burada varsa neden başka bir yere gideyim ki?' diye sordum. Sadece basketbol değil. Hayat, şehir, organizasyon. Ki Efes, NBA organizasyonu gibi. NBA için konuşurken Shane bile illa NBA'e gideceğim diye zorlamaya gerek olmadığının farkında."
"Shane ile çok iyi bir ilişkimiz var, direkt ve dürüst bir ilişki. Birbirimize çok saygı duyuyoruz. Larkin'in kalması için onu biraz ikna etmeye çalıştım (gülerek). Çünkü ayrılırsa çok üzülürdüm."
-
Petrusev'den ilk üçlük geldi, güzel haber bilekler duruyor
Yedeğin yedeği yerlilerle oynadığımız maçta Zalgiris pek direnemedi, Petrusev 11 sayı 8 ribaunt 4 blokla oynadı. Bu maçla ortalamaları 16 sayı 7 ribaunt oldu, yeni transfer bu yüzden güzel işte insana izleyecek bir sebep veriyor. Ölmüş bitmiş Anderson'ı Dunston'ı sahada izlemek heyecanlandırmıyor insanı
Bu sırada Pana - Bologna maçında Papapetrou 41 sayı atmış, dilimizde tüy bitti şu adamı Anderson yerine alın diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lüzumsuz Adam -- 12 Eylül 2021; 19:30:11 > -
Anadolu Efes, yerli oyuncularının daha çok süre aldığı maçta, hiç zorlanmadan Zalgiris'i 82-60 mağlup etti... 2. çeyrekte 26 sayılık farka ulaşan Efes, maçı sürekli rölantide götürdü ve çok çok kolay bir galibiyet elde etti... Larkin, Simon, Beaubois, Singleton ve Pleiss kadroda yoktu... Micic 13 dakika oynadı...
Böylece 3'te 3 yapan Efes, Gloria Cup'ı şampiyon olarak tamamladı. (kupa bile verdiler organizatörler!)
Filip Petrusev, turnuvanın MVP'si seçildi... Petrusev, bu turnuvada çok beğenildi... Genel kanaat, çok isabetli bir transfer olduğu yönünde... Hatta yorumcu Gökhan German, "nokta atışı transfer olmuş Petrusev" dedi...
Zalgiris takımı, hiç iyi sinyaller vermiyor... 3 maçta 3 mağlubiyet aldılar... Kadroları çok yetersiz... Bu gidişle Euroleague'de doğru düzgün maç kazanamazlar ve son sıralara demir atarlar...
-
Beşiktaş Icrypex, Şehmus Hazer'in Fenerbahçe Beko'ya transfer olduğunu resmen açıkladı...
Beşiktaş'tan yapılan açıklama şu şekilde:
“Beşiktaş Icrypex Takımımızın sporcularından Şehmus Hazer’in transferi konusunda Fenerbahçe Spor Kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Şehmus Hazer’e Kulübümüze hizmetleri nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz”
Alper Yılmaz, 3 gün önceki röportajında "Ergin Hoca'nın istediği bir Türk oyuncuyu transfer etmek istedik. Ama O, başka takıma gitti" demişti... Muhtemelen, Şehmus Hazer'i kastediyordu...
-
Papapetrou, Virtus Bologna gibi güçlü bir rakibe karşı 41 sayı atmakla kalmamış, bir de son saniyelerde maçı kazandıran basketi atmış!
Papapetrou'nun böyle skorda patlayıcılığı olduğunu bilmezdim. Müthiş bir iş çıkarmış hakikaten... Şu adamı transfer etmemek, Efes için hatalı karar oldu...
Papapetrou'nun buzzer beater'ı:
-
Şimdi önümüzde hangi maçlar var diye bir araştırdım...
16 Eylül Perşembe günü Belgrad şehrindeki Stark Arena'da Partizan Belgrade ile bir hazırlık maçı oynayacakmışız... Ondan sonra da, 18-19 Eylül tarihlerinde Atina şehrinde Panathinaikos, Partizan ve Ratiopharm Ulm takımlarının katılacağı turnuvada oynayacakmışız.
-
Real SPGHighlightsyoutube
Anadolu Efes 82 - 60 BC Zalgiris Kaunas 12.09.2021 Preseason | Filip Petrusev scored 11 points, 8 rebounds, 3 blocks | ************* Subscribe, Like, Comment & Turn On Notifications for More! ✔️ Enjoy watching! ************* My Twitter: https://twitter.com/SPGhighlights My Facebook: https://www.facebook.com/SPGHighlights ************* #FilipPetrusev #Anadoluefes #NBA #Serbia #basketball #sixers #highlights #Philadelphia #76ershttps://www.youtube.com/watch?v=Pgf4NFxLtqU -
Resmi açıklama geldi!.. BSL maçları, Tivibu ve TRT Spor'da...
ING Basketbol Süper Ligi'nde yayıncı kuruluş resmiyet kazandı... Geçtiğimiz sezonda olduğu gibi, tüm maçlar Tivibu Spor'dan canlı olarak ekrana gelirken, her hafta belirlenen maçlar ise TRT Spor'dan yayınlanacak...
TBF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Tivibu ve TRT ile ING Basketbol Süper Ligi'nin yayın hakları konusunda yeniden anlaşmaya vardı. Anlaşma kapsamında Tivibu, Avrupa'nın en iyi ligleri arasında yer alan ING Basketbol Süper Ligi'ndeki tüm karşılaşmaları canlı olarak yayınlayacak. Ayrıca ligde her hafta belirlenen maçlar, geçen yıl olduğu gibi TRT Spor ekranlarından izleyicilerle buluşacak."
TBF, BSL maçlarına yayıncı bulmakta çok zorlanıyordu... Sonunda neyse ki Türk Telekom'un sahibi olduğu tivibu, bir anlaşma yapmaya karar vermiş... Basketbolda Türkiye Ligi'nin izlenirliliği ve marka değeri çok düşük... Çok az sayıdaki Türk basketbolsever dışında kimse Türkiye Ligi maçlarını takip etmiyor... Aslında Avrupa'da Euroleague haricindeki hiçbir basketbol liginin izlenirliliği, popülerliği yok gibi bir şey... Avrupalı basketbolseverler, Euroleague ve NBA haricindeki basketbol liglerini pek ciddiye almıyorlar... Avrupa, bir futbol kıtası zaten... Futboldan arta kalan az bir ilgi, basketbolun payına düşüyor. O az ilgiyi de Euroleague ve NBA emiyor. Bu iki ligin dışındaki basketbol ligleri, üvey evlat muamelesi görüyor Avrupa'da...
Tivibu, Türkiye'de basketbola yatırım yapan, destek veren, arka çıkan az sayıdaki kuruluştan bir tanesi... O açıdan, basketbolseverler olarak, tivibu'ya (ve bu arada TRT Spor'a) minnettar olmalıyız diye düşünüyorum...
Bu arada, iddialara göre Mike James, Euroleague'nin yeni takımı AS Monaco'dan teklif almış. Ancak James'in beklentisi ile Monaco'nun önerisi arasındaki ciddi fark varmış. TotalBasket'e göre, Zenit St. Petersburg da Mike James ile ilgileniyor. Real Madrid'in de oyuncuyla ilgilendiği konuşulurken, James'in NBA'den halen kontrat beklediği biliniyor...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X