Şimdi Ara

Anadolu Sigorta’nın ardından HGS mobil uygulaması da hacklendi, BTC isteyen mesajlar atılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anadolu Sigorta’nın ardından HGS mobil uygulaması da hacklendi, BTC isteyen mesajlar atılıyor
    Dün gece geç saatlerde Anadolu Sigorta Sigortam Cepte mobil uygulamasının bildirim/mesaj katmanına yetkisiz erişim elde eden siber saldırganlar, küfürlü mesajlar ve BTC dolandırıcılık bildirimleri göndermişti. 

HGS mobil uygulaması da hacklendi

Kısa süre önce PTT tarafından işletilen HGS mobil uygulaması cihazında kurulu olan kullanıcılar benzer bildirimler almaya başladı. Saldırganlar kullanıcıların kendilerine BTC göndermesini isterken, bazı bildirimlerde de ağır küfürler yer alıyor. 

Ayrıca Bkz.Anadolu Sigorta hacklendi!

Bildirimlere tıklandığında ise bazı Telegram adreslerine ve Discord kanallarına yönlendirme yapılıyor. Sosyal medyada ise kısa süre içerisinde HGS uygulamasından bildirim gelen kullanıcıların paylaşımları gündem oldu. Henüz PTT tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Özellikle merak edilen konu kişisel verilerin sızdırılıp sızdırılmadığı. 

• Güven veren hiç bir kurum kalmadı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • herşey bir yana adamların dolar kurundan haberi yok..

ptt nin de konudan haberi yoktur muhtemelen

• Adamlar nelerle uğraşıyor paraya bak birde 25 k vizyon 0

• Dış katmandır o. API ayarı kaçmıştır, meme yapıyor, olur öyle.

• Geçen bu sitedeki bir haberde TSK ve savunma sanayisi için çalışan firmaların kullanacağı bulut depolama yapılacağı paylaşılmıştı, bu sitedeki editörde ballandıra ballandıra anlatıyordu fıkra bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 10 Aralık 2024; 22:59:19 >
  • khanstern kullanıcısına yanıt
    bu sitedeki editör sabahtan akşama kadar ballandıra ballandıra anlatsa ne değişecek, mantık bu kadar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir kurum hackleniyor, gelde güven bu kuruma

• Mesajlarda zeka kırıntısı yok. Zaten bu hackerlar genelde asperger oluyor. Beyin ödüle ulaşınca uyku moduna alıyor.

• Ülkenin çivisi de tahtası da çürüdü gitti.

• Geyik yapmak güzelde ben korktum valla bütün bankalarımı aradım mobil uygulamalarımı online e kapattım.
    HGS bildirimini görünce linke tıklamış oldum bir kere telefonu hackleme gibi bir durum olabilir mi ? Bilen bir kişi bu konuda GEYİK yapmadan yorum yapabilir mi ? lütfen.

• gkhAn... kullanıcısına yanıt
    Hayır, gittiğiniz linklrrmçoğunlukla spam amaçlı oluyor. masaüstü programlarında çoğunlukla linke tıklayarak veriler çalınıyor(gördüğüm kadarıyla)

hgs den gelen bildirim sizi linklere yönlendirmiş. eğer bir şey yüklemezseniz sorun olmaz, mobilde Web tarayıcısının kullanabileceği veya erişebileceği veriler daha dar. ondan genellikle sorun olmaz.

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim.
    Bu 25.000 $ bildirimlerinden önce "x" mi yoksa "z" mi tam hatırlamıyorum öyle bir bildirim geldi o anki boşlukla telefondan açmış oldum ama sizin de dediğiniz gibi her hangi bir yükleme bir şey olmadı .
    Valla ben bu olaydan sonra forumda var mıdır konusu bilmiyorum ama,
    bildiğiniz bir güvenlik yazılımı var mı android telefonlar için antivirüs programı ciddi ciddi lisanslı almayı düşünüyorum ...

• Verilerimiz kimlere emanet. Vallahi artık bıktık yaa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    Devletin kurumundanki güvenlik katmanın bak HGS suriyeye bağlı muhatamelen gelen SelamünAleyküm diyor hop elinde :d

• Aynı olay dün gece de Anadolu sigorta programında oldu. Bildirim gönderme ile ilgili bir açık var. Programın içeriğine girilmemiştir deniyor.

• Haber metninde geçen BTC neyi ifade ediyor?

• Kurumun ilgili networkcüsü: yea emeklilik yaklaşıyor zaten şunun şurasında kalmış 40 sene. Jira'da kayıtlar var bir ara bakarız. Zaten denetleyen kurum bizden. Sıkıntı yok.

• 25 bin dolar? ozmn hekle mühim değil

• Yani bu işte ne bileyim 25K biraz ucuz kaçmış gibi geldi bana 100K felan olsa fena olmazdı. Zaten BTK eğer kurum olarak çalışıyor ise 1Milyon TL üzeri ceza kesmesi gerekiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.