Bu işler duygu işidir.Küçüklüğümden beridir GS maçlarıyla büyüdüm.Babamdan hep Galatasaray maçlarının hikayelerini dinledim.Büyük adam olarak bana Metin Oktay örnek gösterildi.Uyurken bile kafamı sağa sola çevirdiğimde sarı kırmızıyı gördüm ben.Ailemden bana kalan tek yadigar Galatasaray ve öylede olacak.
Takım tutmak duygu işidir.Ne doğdugun yer işi ne başarı işidir.
Bir de sorun anne babalardan kaynaklıdır. Anne babalar oyun çağındaki çocuğa malum üç takımdan birini tutmasına neden olurlar. Büyüyünce bırakmak da işine gelmez. Bu örnekte önemli sebeplerden biridir.
Babamın ne derece Galatasaraylı oldugunu nereden bilebilirsin ki ? Sırf kendi sevdanızı bir adım öne çıkarmak için yapmadıgınız şaklabanlık yok şu konuda.
Kardeşim,sevda işidir bu,sevda ne uzaklık tanır ne başka birşey
Gerçek sevdayı aşkı görmek istiyorsan şehir takımını tutanların arasına gir bakalım. Bir gününü İstanbul dışındaki bir takımın maçına giderek ayır derim.
Şehir takımına destek olmak ayrıdır bir takımın aşıgı olmak ayrıdır.Düzce'de yaşarken birçok deplasmana gittim Düzcespor ile şuan yaşadıgım yerde de bir kaç kez gittik baktık ortamına.Ben futbolu sever,amatörlüğü severim.Amatör takımlara her zaman destek olurum fakat sevdam Galatasaraydır.Ötesi yok benim için.
Lütfetmişsin. İki takıma destek olma daha iyi. Dediğim gibi bir kalpte iki sevgili olmaz.
Genelinde var bu sıkıntı,anlayamıyorsunuz galiba.Sevgi tektir.
bak şimdi DESTEK olmak başka bir kelimedir SEVDA,AŞK başka kelimelerdir
daha ayrıntılı nasıl anlatabilirim sana ?
Destek ile sevda tribün kültüründe ayrı şeyler değildir. İstersen her türlü konuşabiliriz.
Sen gelip almanyadaki tribün kültürüyle burayı bir tutarsan büyük yanılgıya düşersin.Ülkede kendini ultras zanneden tayfa çok fazla.
Şehrimin takımının maçına futbolu sevdiğim için Galatasarayın maçına aşık oldugum için giderim bu basit birşey.
Örnek veriyorum,büyüdüğün yer ads taraftarlarının yogun oldugu bir yer,sen o sevgiyle büyür,onunla devam edersin.Fakat bana aşılanan sevgi ise Galatasaray sevgisidir.
Sizin şu yaptığınız sadece kendinizi bazı konularda üstün çıkarma çabası.
Yanılgıya düşmem. Dünya tribün kültürünü iyi bilirim. Türkiye'dekinden daha iyidir. orada her şey doğal şekilde gidiyor. Her şehir kendi takımlarını tuttuğu için o kadar doğal yani. Biz üstünlük çıkarmıyoruz. Ülkemde olması gereken şeyin mücadelesini veriyoruz. Yazdığım gibi Türkiye'de spor gelişimi için, rekabetin güzelleşmesi için her şehir kendi takımlarını tutmalıdır. Doğal olan budur.
Türkiyede sporun gelişmesi için basiretsiz çıkarcı yöneticilerin defolup gitmesi gerek
Seninle aynı dünya görüşündeyim aslında ama tek katıldığım sözün bu oluyor. :)
Dostum benim nefret ettiğim şey kendi şehrinin takımını destekleyen insanların diğer taraftarları küçük gösterme çabası.
En büyük sevda bizim,en büyük taraftar bizim,en büyük aşk bizim,en iyi biz yaparız,biz biliriz biz
havası.
Bu yok diyemessin,görmemek için kör olmak gerek
Bizim rahatsız olduğumuz diğerlerini küçük gösterme veya bizcilik anlayışı da değil. Şiddetten, taraftarlar üzerinden çıkarlar elde edilmesi vs. benim de nefret ettiğim şeylerdir. Fakat bizim anlatmak istediğimiz her şehir kendi takımlarıyla gelişmesidir. Biz istiyoruz ki her şehir kendi takımını desteklesin, tutsun. Her şehirde en az 35 bin kişilik stadyumlar olsun. Organizasyonlar olsun. Dünyadaki güzelliğin ülkemde de olmasıdır. Ben mesela İzmir'in güneyinde İstanbul taraftarı görmekten rahatsızım. Ben orada Göztepeli, bucalı, Altaylı, Altınordulu, İzmirsporlu görmeyi tercih ederim ve bundan mutlu olurum. Bana göre Türkiye'de tek derbi vardır. O da Karşıyaka'mız- Göztepe derbisidir. 1980-81 sezonunda 2. lig'de olduğu halde 80 bin kişiyle rekor kırıldı. O tarihten bu yana bu rekor kırılamadı. Ayrıca süper lig'de ve istanbul derbilerinde bu sayıya hiçbir şekilde ulaşılamadı.
Her zaman söylemişimdir,takımlar taraftarları kadar büyüktür.Yöneticilerin vasıfları kadarda gelişirler.
Böyle şeyler olmasını bende isterim tabiki,fakat sen şimdi böyle konuşuyorsun iyi hoş fakat seninle aynı fikirde olan bazı insanlar hakarete varan tarzda konuşmalar sergiliyor.Zaten ilk başta sana sert çıkmamın sebebide buydu.
Herneyse şimdi çıkmam gerek,teşekkür ederim konuşma için,kırdıysam affola.
Saygı ve demokrasi içerisinde her türlü konu konuşulabilmelidir. Kırdığınız bir şey yok. Estğfurullah.
Alıntıları Göster
İstanbul'da doğup büyüdüm. Galatasaraylıyım ama İstanbulspor ve Niğde Belediyespor'u da zamanım oldukça takip ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: erdemtas
quote:
Orijinalden alıntı: spartakus35.5
quote:
Orijinalden alıntı: erdemtas
Ksk Göztepe kavgası burada da yakın.
Ne kavgası. Yazdığım yorumlardan bunu mu çıkardın. Tabii sizin gözünüzde alıştırmışlar bizim rekabetimizi olumsuz örneklerle sizde böyle yazıyorsunuz.
Belki bize bunu alıştıran kişilerden biri değilsiniz ama inanın ki olay KSK göz göz rekabetine gelince isin icinde her turlu pislik oldugunu biliyorum. Yanlis anlamayın. Sadece gazete haberlerinden okumuyorum bunları. Göztepe tribünlerinde her hafta yer alan arkadaslarım var, birinci ağızdan duyuyorum. Dolayısıyla ateşle barut gibi bir durum. Ne yazık ki siz bir Ksk li olmasanız Göztepeli arkadasımızın mesajini alıntı yapmazdiniz. Kavga çıkacağından endişelenerek oyle yazdım.
Duyduklarımdan sonra Ksk kulübü ve Göztepe kulübü taraftarlarının cogunun esas amacının takım desteklemek olmadıgını anladım. Yanlis anlamayın. Lafım size degil. Futbolu ve basketbolu, hatta yüzmeyi bile çirkinlestiren, bu kulüplerin üzerinde bu imajın kalmasını sağlayan insanlar. Iyi akşamlar.
Evet yeri geldiği zaman ateş ile barut gibiyiz yeri geldiği zaman yan yana durabiliyoruz. 80 bin kişi ile rekorun kırıldığı maçta yan yana idik. Tribünler yarı yarıya paylaşılmıştı. Amacım siyaset değil ama Cumhuriyet mitinglerinde de yan yana durduk, Gezi'de de yan yana durduk. Karşıyakalı olduğum için değil her şehrin kendi şehir takımını tutması gerektiğine inandığım için alıntı yaparak düşüncelerimi yazdım. Daha önceki yorumlarımda da yazdım İzmir'in güneyinde İstanbul taraftarı yerine Göztepeli vs. görmek isterim dedim. forumda yazanlar birbirini tanıyan insanlar mı ki kavga çıksın abartmayın. Bizim ve göztepe taraftarlarının esas amacının takım desteklemek olmadığını yazmışsın. Buna katılmam mümkün değil. olumsuz olaylar her tribünde var. İstanbul'da gs-fb maçında Volkan Demirel'e rakı şişesini atanlar çirkinleştirmiyor da İzmir kulüp taraftarları mı çirkinleştiriyor bütün tribünleri. İmaj algısını yeniden gözden geçirerek, resmin bütününe ve detaylarına bakarak değerlendirirsek her şey daha iyi hale gelir. Keşke tribün dergi yeni üye alımlarına izin verse de ben de yazsam burada yazdıklarımın aynısı. iyi akşamlar.saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: WanPorsia
İstanbul'da doğup büyüdüm. Galatasaraylıyım ama İstanbulspor ve Niğde Belediyespor'u da zamanım oldukça takip ediyorum
İstanbul'da doğan ya da yaşayanlar eleştirilerimizden alınmasınlar. Eleştirilerimizin konusu İstanbul dışında olanlar içindir.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C18F35D20
quote:
Orijinalden alıntı: FnL
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Bu işler duygu işidir.Küçüklüğümden beridir GS maçlarıyla büyüdüm.Babamdan hep Galatasaray maçlarının hikayelerini dinledim.Büyük adam olarak bana Metin Oktay örnek gösterildi.Uyurken bile kafamı sağa sola çevirdiğimde sarı kırmızıyı gördüm ben.Ailemden bana kalan tek yadigar Galatasaray ve öylede olacak.
Bir de sorun anne babalardan kaynaklıdır. Anne babalar oyun çağındaki çocuğa malum üç takımdan birini tutmasına neden olurlar. Büyüyünce bırakmak da işine gelmez. Bu örnekte önemli sebeplerden biridir.
Babamın ne derece Galatasaraylı oldugunu nereden bilebilirsin ki ? Sırf kendi sevdanızı bir adım öne çıkarmak için yapmadıgınız şaklabanlık yok şu konuda.
Gerçek sevdayı aşkı görmek istiyorsan şehir takımını tutanların arasına gir bakalım. Bir gününü İstanbul dışındaki bir takımın maçına giderek ayır derim.
Şehir takımına destek olmak ayrıdır bir takımın aşıgı olmak ayrıdır.Düzce'de yaşarken birçok deplasmana gittim Düzcespor ile şuan yaşadıgım yerde de bir kaç kez gittik baktık ortamına.Ben futbolu sever,amatörlüğü severim.Amatör takımlara her zaman destek olurum fakat sevdam Galatasaraydır.Ötesi yok benim için.
Lütfetmişsin. İki takıma destek olma daha iyi. Dediğim gibi bir kalpte iki sevgili olmaz.
Destek ile sevda tribün kültüründe ayrı şeyler değildir. İstersen her türlü konuşabiliriz.
Sen gelip almanyadaki tribün kültürüyle burayı bir tutarsan büyük yanılgıya düşersin.Ülkede kendini ultras zanneden tayfa çok fazla.
Şehrimin takımının maçına futbolu sevdiğim için Galatasarayın maçına aşık oldugum için giderim bu basit birşey.
Örnek veriyorum,büyüdüğün yer ads taraftarlarının yogun oldugu bir yer,sen o sevgiyle büyür,onunla devam edersin.Fakat bana aşılanan sevgi ise Galatasaray sevgisidir.
Yanılgıya düşmem. Dünya tribün kültürünü iyi bilirim. Türkiye'dekinden daha iyidir. orada her şey doğal şekilde gidiyor. Her şehir kendi takımlarını tuttuğu için o kadar doğal yani. Biz üstünlük çıkarmıyoruz. Ülkemde olması gereken şeyin mücadelesini veriyoruz. Yazdığım gibi Türkiye'de spor gelişimi için, rekabetin güzelleşmesi için her şehir kendi takımlarını tutmalıdır. Doğal olan budur.
Türkiyede sporun gelişmesi için basiretsiz çıkarcı yöneticilerin defolup gitmesi gerek
Dostum benim nefret ettiğim şey kendi şehrinin takımını destekleyen insanların diğer taraftarları küçük gösterme çabası.
En büyük sevda bizim,en büyük taraftar bizim,en büyük aşk bizim,en iyi biz yaparız,biz biliriz biz
havası.
Bizim rahatsız olduğumuz diğerlerini küçük gösterme veya bizcilik anlayışı da değil. Şiddetten, taraftarlar üzerinden çıkarlar elde edilmesi vs. benim de nefret ettiğim şeylerdir. Fakat bizim anlatmak istediğimiz her şehir kendi takımlarıyla gelişmesidir. Biz istiyoruz ki her şehir kendi takımını desteklesin, tutsun. Her şehirde en az 35 bin kişilik stadyumlar olsun. Organizasyonlar olsun. Dünyadaki güzelliğin ülkemde de olmasıdır. Ben mesela İzmir'in güneyinde İstanbul taraftarı görmekten rahatsızım. Ben orada Göztepeli, bucalı, Altaylı, Altınordulu, İzmirsporlu görmeyi tercih ederim ve bundan mutlu olurum. Bana göre Türkiye'de tek derbi vardır. O da Karşıyaka'mız- Göztepe derbisidir. 1980-81 sezonunda 2. lig'de olduğu halde 80 bin kişiyle rekor kırıldı. O tarihten bu yana bu rekor kırılamadı. Ayrıca süper lig'de ve istanbul derbilerinde bu sayıya hiçbir şekilde ulaşılamadı.
Her zaman söylemişimdir,takımlar taraftarları kadar büyüktür.Yöneticilerin vasıfları kadarda gelişirler.
Böyle şeyler olmasını bende isterim tabiki,fakat sen şimdi böyle konuşuyorsun iyi hoş fakat seninle aynı fikirde olan bazı insanlar hakarete varan tarzda konuşmalar sergiliyor.Zaten ilk başta sana sert çıkmamın sebebide buydu.
Saygı ve demokrasi içerisinde her türlü konu konuşulabilmelidir. Kırdığınız bir şey yok. Estğfurullah.
Alıntıları Göster
Bursalıyım Bursasporluyum. adam stadına gidip bir kere maçını izlememiş , bir dergisini almamış galibiyetten sonra twitterdan falan yardırıyor ben buna ayar oluyorum . yoksa tutan tuttsun ki bizim de farkımız belli olsun
Sakaryalıyım İstanbulda yaşıyorum Karabükte okuyorum Fenerbahçeliyim
Bende Elazığlıyım Elazığsporu tutuyorum maçlarına gidiyorum ve Elazığın maçları Galatasaray maçlarına göre daha heyecanlı oluyor. İnşallah süper ligde uzun yıllar oynarız, isterim ki doğunun diğer illerindende takımlar bu ligde boy gösterir. Zaten tek eğlence bu. Ayrıca şehire büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.
KonyaSpor der geçerim ;)
isteyen istediği takımı destekler yok tvden izliyorsa gerçek taraftar değildir bilmem ne bu tarz züğürt tesellilerine gerek yok.
kaldı ki ben almanya'da doğup büyüyen fanatik eskişehirsporlu adam tanıyorum . laf edecekseniz onlara da edin. ki edilecek tek laf helal olsun olur bana göre...
Balıkkesirde doğdum büyüdüm ailem 25 yıldır orada,Trabzonluyuz ailemiz unutturmadı bize memleketimizi hep trabzon hasretiyle yaşadık.
Trabzonsporluyum bunun farklılığınıda çok yaşadım,Mahallede maç yapardık çocuklarla herkes tuttuğu takımın formasını giyerdi gs,bjk,fb formalarından 5-10 tane tek trabzonspor formalı ben olurdum aralarında bildiğin zenciydim :)
quote:
Orijinalden alıntı: hcno
isteyen istediği takımı destekler yok tvden izliyorsa gerçek taraftar değildir bilmem ne bu tarz züğürt tesellilerine gerek yok.
kaldı ki ben almanya'da doğup büyüyen fanatik eskişehirsporlu adam tanıyorum . laf edecekseniz onlara da edin. ki edilecek tek laf helal olsun olur bana göre...
Öncelikle konu çok güzel.
Ülkede futbolun rezalet olmasının en büyük sebebi bana göre insanların doğduğu veya yaşadığı şehrin takımını tutmayıp,Tvden gördüğü 3 büyükleri tutması.Avrupada bu olay hiç yok.Napolide doğan biri Napoliyi tutar,Frankfurtta doğan biri Frankfurtu tutar.İngilterede 3.lig stadları bile doludur.Herkes şehrinin hatta mahallesinin takımını tutar.
Bizde medyanın etkisi çok büyük tabii.Tvde sürekli 3 büyükler konuşuluyor,bizde doğal olarak çocukken 3 büyük sevdasına kapılıyoruz.Hani futbol takımının hiç bir başarısı olmayan şehirleri anlarım ama Sakaryada,İzmirde,Ankara'da Kocaelide büyüyüp 3 büyükleri tutmak aşırı saçma bence.
Ayrıca Rizeliyim,Rizesporluyum.
Ne olacaksa Anadolu takımını tutunca? Bırakın böyle boş işleri isteyen istediğini tutar. İspanyanın yarısı Barcelona'yı kalan yarısının %90ı'da Real Madrid'i tutuyor.
İstanbul bebesi değil ANKARAGÜÇLÜYÜZ
quote:
Orijinalden alıntı: Karizmatik Hoca
Ne olacaksa Anadolu takımını tutunca? Bırakın böyle boş işleri isteyen istediğini tutar. İspanyanın yarısı Barcelona'yı kalan yarısının %90ı'da Real Madrid'i tutuyor.
Kanıt göster de bizde bilelim. barcelonalı barcelonalıdır. madridli madrid takımlarını destekler. Basklı bask takımlarını destekler. İspanya'nın yarısı şeklinde değil. Tribünlere dikkatli bak da öyle yazın. Boş işleri asıl sizler bırakmalısınız.
quote:
yazılanları dikkatli okuyunuz. Yurt dışı değil mesele. Yurt içi.
Yahu bende Bu taraftarlik olayini anlamiyorum. Adamlar sahada milyonlar kazaniyor sizde size bir katkisi olmayan bir takim icin olaylar cikariyorsunuz. Gidin Adam gibi izleyin macinizi. Sahadakiler kilini kipirdatmazken siz birbirinizi olduruyorsunuz.
mesela son fenerbahce olaylarina bakiyorum adamlar fb icin canini verecek duruma gelmis. Ulke elden gitse bir sey yapmiyacaksiniz AMA is takim oldumu hersyinizi verirsiniz
quote:
quote:
yurt içinde de var benzer durumlar
istanbul'da trabzon'dan daha çok trabzonsporlu var belki diğer takımlar için de benzer şeyler söylenebilir.
hatta benim lisede bir arkadaşım vardı çocuğun ailesinin anteple uzaktan yakından alakası yokken hatta bir kere bile antepe gitmemişken gaziantepsporu destekliyordu.
böyle ilginç örnekler de var yani olaya tek taraflı bakmamak lazım.
quote:
quote:
quote:
yurt içinde de var benzer durumlar
istanbul'da trabzon'dan daha çok trabzonsporlu var belki diğer takımlar için de benzer şeyler söylenebilir.
hatta benim lisede bir arkadaşım vardı çocuğun ailesinin anteple uzaktan yakından alakası yokken hatta bir kere bile antepe gitmemişken gaziantepsporu destekliyordu.
böyle ilginç örnekler de var yani olaya tek taraflı bakmamak lazım.
Alıntıları Göster
kocaeli sporluyum benim için hayat yeşil siyah
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: tiny990
Çok haklısın kardeşim. Ben mesela kayseri sporları ve yurtdışındada atletic bilbao maçlarını izliyorum. Daruşafaka nın basket maçlarına gidiyorum. Oldukça yada buldukça gitmeye çalışıyorum ben.
Yok la harbi harbi hangi maç olursa gidiyorum. Basket futbol felan
quote:
Orijinalden alıntı: Hatake Kakashi
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Hatake Kakashi
Emeğin , emekçinin şehri memleketim Zonguldakspor'un yeri ayrıdır bende. BAL liginde de oynasak inanıyorum birgün tekrar dönüp tozunu atacak süper ligin Karaelmas
Profilinde gs logosu var. Zonguldakspor'a desteklemeyi gs'yi bırakarak başlayabilirsin. Bir kalpte iki sevgili olmaz.
Bugün Galatasaray ve Zonguldakspor maç yapsa gururla parçalı formamı giyer Galatasaray'ın kazanmasını isterim. Ancak başka türlü bir ortamda Zonguldakspor'u yani memleketimin takımını desteklerim. Buna da kimse karışamaz.
Alıntıları Göster
Durmadan şehir değistiren polis/asker cocukları ne olacak peki?
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C18F35D20
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
havası.
Alıntıları Göster
Türk futbolunun gelişimi için dediğiniz gibi yapmak lazım ama malesef hepimiz 3 takıma bağlandık gidiyoruz.