Şimdi Ara

Anadolu Üniversitesi Hakkında [EEM] Sorularınızı Sorabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Boş vakitlerimde birkaç sorunuzu yanıtlayabilirim.

Mühendislik bölümleri hakkında genel, üniversite hakkında genel veya Elektrik Elektronik Mühendisliği özelinde sorularınızı vakit buldukça yanıtlamaya çalışacağım.

Yurtdışı eğitim aklınızda var ise o konuda da aklınıza takılanları sorabilirsiniz yanıtlamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lavalys -- 11 Temmuz 2017; 19:7:19 >

• hocam ben anadolu uni. düşünüyorum yurt imkanı, kampüs, sosyal faaliyetler nasıldır? Mezun olunca iş imkanı nasıldır? çoğu mühendisliklere kıyasla eem nin daha zor olduğunu söylüyorlar acikcasi ben de yazmakta kararsizim bu yuzden. bir de bilgisayar müh. hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EEM diğer mühendisliklere göre ciddi manada zor, en azından Türkiye'de. Anadolu'daki eğitimden memnunum ben her ne kadar her üniversite gibi sorunları olsa da (Eğitim sistemi kaynaklı) 1-2 profesörlü üniversitelerdeki gibi bir profesör 4-5 ders vermiyor en azından. Derslikler kalabalık oluyor genellikle ama bir sıkıntı yaratmıyor. Mühendislik eğitiminin en önemli unsuru laboratuvar dersleri kanımca, laboratuvar derslerinde ya yalnız ya da eşin ile beraber çalışıyorsun bu açıdan çok iyi ve çoğu dersin laboratuvar dersi var bunu artı olarak yazabiliriz. Eksi yanı ise asistanları pek ilgili bulmuyorum. Hocalar ise genellikle iyi niyetli bir iki istisna dışında(Gerçi onların da başkalarına iyi davrandığını duyuyorum belki beni sevmedikleri içindir)

Okulun kyk yurdu var da öğrenciler genellikle evde kalıyor. 400-700 arası kiralar 2 kişi paylaşıyor evi genellikle. Bölümdeki projelere katılım sağlar isen hem sosyal hem de eğitim açısından kendini geliştirebilirsin. SUAS, Anadolu Solar Team, Hidroana vb. projeler öğrencilere çok büyük yarar sağlıyor.

Ulaşım konusunda şikayetleri okursun genellikle Anadolu mühendislik hakkında. Öğrencilerin yaşadığı yere, merkeze otobüs ile 20-30dk uzaklıkta. Büyük bir şehirden geliyorsan şikayet etmezsin.

Başka eksileri staj olanakları Ankara ve İstanbul'a göre kısıtlı ve bazı cahil "insan kaynakları" personeli açık öğretimde mi EEM okuyorsun diye sorabiliyor.

Artılarından başka biri ise yurtdışı olanakları, Erasmus vs. Anadolu Üniversitesi bu konuda birinci diye biliyorum emin olmamakla beraber. Bizim bölümden 15 kişi civarı gidiyor her dönem. Dediğim gibi uygulamalı eğitim hoşuna gidiyor ise Anadolu Üniversitesini yazabilirsin ama tavsiyem Elektrik Elektronik alanına hevesli değilsen bu bölümü tercih etmemen, çünkü cidden okuması zor ve bir süre sonra hoşuna gitmediği takdirde senin için eziyet haline dönüşebilir.

Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü hakkında ise tercih yapmanı tavsiye etmiyorum. KHK ile birçok akademisyenini kaybetti CENG Anadolu, o nedenle diğer üniversitelerden bir farkı kalmadı gibi.

Diğer üniversitelerin çoğu hakkında neredeyse sıfıra yakın bilgi sahibiyim ama akademik kadrolarını inceleyerek yorum yapmanı tavsiye ediyorum.
    Anadolu EEM öğretim elemanlarını burada bulabilirsin (Burada dikkat edilmesi gereken bir husus var, o da Matematik, Fizik gibi derslerin o bölümden gelen hocalar tarafından verilmesi, o nedenle bu listede o hocalar bulunmamakta. Ama diğer üniversitelerin bu hocaları da listelediğini duydum.)http://www.eem.anadolu.edu.tr/OgretimElemanlari.aspx

Son olarak EEM veya CENG düşünüyor iseniz tercihlerinizi kesinlikle 100% İngilizce olan bir bölümden yana kullanmanızı tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lavalys -- 11 Temmuz 2017; 21:32:34 >

• çok teşekkür ederim.

• yardımcı olması açısından arkadaşların özelden sorduklarını da buraya yapıştırıyorum.

---merhabalar hocam ,hocam sıralamam 109 bin ee müh tarzı seyler düşünüyorum ama iyi yerler gelmiyor gelebilecek yerler (mersin denizli ısparta trakya konya balıkesir ) tarzi yerler hocam bu bölümü böyle yerlerde okunur mu ? ben kocaeli elektrik hedefliyodum olmadı , birde yüzde yüz ingilizce okumak daha mı iyi acaba karabükte tutabilir yuzde yuz ingilizce ? bazı yerlerde okudum yuzde yuz ingilizcede hocalar anlatamıyor faln yazmıslar sizce okumak mantıklı mı ? birde hocam ee müh makine yada bilgisiyarlar kıyaslar mısnız ?

+++109bin ile o üniversitelerde EEM okumanı tavsiye etmem. Akademik kadroları özellikle birçok özel üniversite açılması ile zayıfladı.

Bilgisayar için Kocaeli düşünebilirsin tutuyorsa, İstanbul, Gebze'ye yakın birçok fırsat çıkaracaktır önüne. 3 büyük şehire uzak küçük şehirlerde okuman iş imkanlarını çok fazla kısıtlayacaktır.

Mühendislikten ziyade 3 büyük şehirin fen bilimleri alanlarına yönelebilirsin. Ama sadece adı olan, akademik kadrosu iyi üniversiteleri tavsiye ederim fen bilimleri için, işsizlik oranı çok yüksek kötü üniversitelerden mezun fen bilimleri mezunları için.

---Merhaba.Ben Anadolu Üniversitesi hukuk düşünüyorum da 2.üniversite olarak.Üniversitenizde yanlış duymadıysam 45kredi alınabiliyor bu doğru mu? Ve yaz okulunda üstten ders alabiliyor muyuz?
    +++45 üst limit ama derslerin saatleri çakışıyorsa alamıyorsun iki dersi birlikte.

Anadolu'da hukuk okumanızı tavsiye etmem. Aslında genel olarak hukuk okumanızı tavsiye etmem. O kadar öğrenci nereye gidiyor hala anlayabilmiş değilim. O kadar kalabalıkta öğreniminiz pek iyi olmaz, zaten çoğu öğrenci derse gitmiyor. Yoklama falan alınmıyormuş duyduğum kadarıyla, ki Anadolu Üniversitesi yoklama konusunda sıkı bir üniversite, kendi bölümüm üzerinden yorumladığımda.

Yaz okulunda 15 kredi limiti var, üstten ders açılırsa alabiliyorsun veya başka bir üniversiteden alıp eşlik alabiliyorsun.
    ---Ben şuan pdr öğrencisiyim ve hayalim hep hukuktu.Pdrye alıştım ama aklım da kalbim de hukukta.Kendimi mutlu hissetmiyorum pdrde.

Anadolu şuan araştırdığımda kredi ve yaz okulu açısından baya avantajlı geldi.
    +++Yani dersi kendin öğreneceksin hangi hukuka gidersen git çünkü çoğu öğrenci derse gitmiyor onun için iyi bir tercih olabilir. Ama ben fırsatların çokluğu bakımından 3 büyük şehirden birini tercih etmeni tavsiye ederim, tutuyorsa puanın tabi.

• Anadolu makine hakkında ne dersiniz? Makine de Osmangazi mi Anadolu mu tercih edilmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfoni123 -- 16 Temmuz 2017; 21:19:20 >
  • Alfoni123 kullanıcısına yanıt
    Yeni açıldı onun için bir şey söylemek zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.