Şimdi Ara

Anadolu veya doğuda inşaat mühendisliği okunur mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ne ekmeği kardeşim mezunlar olarak açımızdan geberiyoruz sen gelmiş ekmek gelir kusura bakma biraz zor gelir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Hocam mezun birikme olayı çok da doğru değil aslında , 1-2 yıl kendi alanında iş bulamayan insanların %90ı başka alanlarda iş bulup kariyerine orada başlıyor ondan sonra da kendi sektörlerine geri dönmuyorlar , yani bölüm fark etmeksizin söylüyorum mezun birikmesi çok doğru değil, adam oturup 3-4 yıl iş aramiyor hayatını kurmak zorunda çünkü bu yüzden farklı sektörlere geçiş yapıyor hatta alakasız sektörlere. Sektörün durumu konusunda çok haklısınız hiçbir lafım yok ona ama mezun birikme olayı teorik olarak doğru olsa da reel sektörde olmuyor direkt gözümle gordugum durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ccmehmer C kullanıcısına yanıt
    Çok iyi sıralama yapmanıza gerek yok inşaatın puanları düştü baya.

• ccmehmer C kullanıcısına yanıt
    Oo hocam neresindensiniz erzurumun ?

• Ybs , işletme enformatiği , iktisat tarzı bölümlerini okuyup kendini geliştirmen daha mantıklı bence ya da veterinerlik sayısaldan

• sana şunu söyleyeyim eğer çevren yoksa sakın inşaat mühendisliği seçme. şu an piyasada binlerce inşaat mühendisi var. içeriden bildiriyorum durumlar çok kötü. son 10 yılda mezun olan mühendis sayısı 10 yıl öncesine kadar odaya kayıt olmuş toplam mühendis sayısıyla aynı.kamu alımları da asgari düzeye düştü. sağlık çalışanı ol ya da din kültürü öğretmenliği oku. bunun dışında mühendislik okumak şu an sadece pişmanlık getirir.
  • Bu piyasa şartlarında inşaat kesinlikle okunmaz.

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Ama şunu da düşünmeniz gerekir ki bu adam bu sene inşaat kazanıp okuyup bitirmesine 6 yıl var minimum, şu an yeni mezunlar için piyasa berbat tabi ama önünde 6 yılı olan biri için günümüz piyasası için konuşmak çok doğru değil 6 yıla her şey değişir , şu an parasızlıktan otelenen projeler belki de o zaman patlama yapar 2008 inşaat krizinde olduğu gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0ED428C1F

Ama şunu da düşünmeniz gerekir ki bu adam bu sene inşaat kazanıp okuyup bitirmesine 6 yıl var minimum, şu an yeni mezunlar için piyasa berbat tabi ama önünde 6 yılı olan biri için günümüz piyasası için konuşmak çok doğru değil 6 yıla her şey değişir , şu an parasızlıktan otelenen projeler belki de o zaman patlama yapar 2008 inşaat krizinde olduğu gibi
    Hocam artık inşaat yapacak yerde kalmadı. Anca çok büyük firmaların yurtdışı şantiyelerinde iş bulabilir

Hocam bir proje ihtiyacı var ise elbet yapılır. En basitinden şunu dusunun kanal İstanbul projesinde İstanbul'un içinde yeni 2 tane şehir projesi var , zaten dopdolu bir şehri ikiye bölüp üstüne 2 tane kenti 0'dan inşaa edebiliyorsan yer kalmadı demek doğru olmaz 81 illik koca ülke burası , her şeyi konut olarak bakmamak lazım bunun enerji sektörü var üretim alanları var fabrikası var lojistik sektörü var altyapısı var ulaşımı var limanları var, askeri inşaası var, arıtma tesisleri var,kimya tesisleri , var da var yani sektörlerin %95'i yeni işler için yeni binalara ihtiyaç duyar , bir gün olur da üretim ekonomisine geçersek ülkeye ilk etapta binlerce enerji tesisi ve fabrika inşaası gerekecek , sonra bunların yönetimi için lojistik binaları sonrasında ticaret için ulaşım yolları, hammade için demiryolları , ihracat için limanlar. Kısaca ihtiyaç varsa yapılacak yer bulunur koskoca bomboş Anadolu var ülkede şu anki sıkıntı sektörün içinde para olmaması ellerine para geçsin bak nasıl bulurlar yapacak yer ,elbet bu kriz de biter sonsuza kadar sürecek hali yok tek sıkıntı kriz bitince bu vizyonsuz şirketler üretime katkı sağlayacak şeyler yerine konut-otel inşaa etmeye devam etmezler umarım ,artık gözleri açılmıştır inşallah .

• Hocam bende eski inşaatçıyım. 2 tane inşaat şirketinde çalıştım. Ikisi de dediğiniz gibi projeleri yapıyordu
    Son zamanlarda hem iş yoktu hemde parasızlıktan kimse yeni projeye girişmiyordu. Bizde çok sayıda mühendis çıkarmıştık. Hatta eski mühendisler de inşaat mühendisliği öldü diye söylerlerdi
    Kanal Istanbul projesi büyük bir iş olanağı sağlayacak fakat kimler , hangi firmalar çalışacak az çok belli

Haklısınız hocam ben zaten Kanal İstanbul projesinin örnek olarak söylemeştim , yani demek istediğim yer istese bulunur anlamındaydı. Benim düşündüğüm şey ileride hükümet degisir de ülkemiz üretim ekonomisine geçer ise inşaat sektörünün dinamikleri baştan yazılır ülkede, konut- otel bazlı sektör fabrika-enerji bazlı olur kalitesiz ilkokul mezunu müteahhitler iş alamaz kaliteli firmalar iş alır, belki de 5-6 sene sonra böyle olacak çünkü öyle ya da böyle ülkemizin üretime geçmesi lazım yoksa batıp gideceğiz üretim için de inşaat şart bunu Almanya'da görebilirsiniz , linkedinden de bakarsanız Almanya'da inşaat mühendisi alımı makine ve elektrikten fazladır çünkü adamlar sürekli üretim için altyapı ve tesis inşaa ediyorlar ve inşaat sektörü daha otomasyona uzak bir sektör en küçük alanında bile mühendis gerekiyor çünkü işi yapan bir yapay zeka yok başka sektörlerdeki gibi her şey insan işi . Ben ülkedeki inşaat sektörünün dinamiklerinin değişeceğini çünkü zorunlu olduğunu düşündüğüm için öyle dedim , sonuçta üretim elbet yapmamız gerekecek bu salgından sonra ülkeler kendilerine yatırıma başlayacak kimse başka ulkeye yatırım yapmaya gelmeyecek , biz üretime başlamaz isek batar gideriz , üretim demek altyapı, fabrika , enerji demek en başta

• Öyle olmasını temenni edelim. Bu sektörden dolaylı ve dolaysız ekmek yiyen çok insan var

• Merkez 🖐️

• Teşekkürler arkadaşlar değerli yorumlarınız için

• Ybs son zamanda çok duydum ama tam bilmiyorum. Diğerlerini de okumak için ilgi gerek biraz teşekkürler 👍

• Okunmaz 3 matematik 2 fizik neti yapanlar mühendis olmasın bi zahmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 14 Nisan 2020; 18:14:1 >
  • Hocam ilgimi çekmiyor derken içeriklerine baktım eşit ağırlık iç açıcı değil durum . Örneğin : İİBF bölümleri için çevremdeki iktisat okuyanla filan görüştüm forumlarda baktım meslek süreci baya sıkıntılı diğer yerlerde de üni bitince atama yok olan yerler 90 puanla filan atıyor ileriye de baktım oyuzden . Psikoloji için hocam ile görüştüm dersleri filan felsefe ile ilgili ben de çok meraklı değilim ama felsefem kötü değil sadece çok sevmiyorum . Arkadaşım da eşit ağırlık olduğu halde sayısal bir bölüm tercih etti . Hukuk istiyorum ben ama mezun kaldığım için bu sene tekrardan hazırlanıyorum . Yani hukuk kazanamassam alternatif bir bölüm olarak sayısal da inşaat mühendisliği düşündüm . Kuzenim yakın diye onu da inceledim doğal olarak ama o bana yardımcı olur diye değil yani . İnşaat mühendisinin yaptığı iş zor bir ama iş ilgimi çekti .

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.