Şimdi Ara

Anadolu veya doğuda inşaat mühendisliği okunur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu sene üniversite tercihi yapacağım.
    Yani şuan da yaptığım deneme netlerime göre ufak bir hedef sıralaması yaptım . Eşit ağırlık öğrencisiyim okul puanım 91 tyt 45/55 arası geliyor . Ayt 30/40 arası bu sıralamalar ile EA 50 bin ve üzeri filan geliyor hukuk fakültesi 35 bin ile kapatıyor benim dehedefim ilk yüz bine girmek hukuk gelmezse diğer bölümler (iktisat ,işletme ,PDR) tercih etmek istemiyorum . Sayısal da ayt matematik 15ve ayt fen 1/5 netleri ile 270 binlere giriyorum inşaat mühendisliği tercih etmeyi düşünüyorum . Bazı illerde inşaat tutabilir (Yalova /Sakarya/Erzurum) inşaat mühendisliği bölümü okursam ilerde sıkıntı yaşar mıyım? Biraz uzun oldu kusura bakmayın 😄😄

• Bilmiyorum.
  • anadoluda ankara ve eskişehirden başka yerde üni okunmaz doguda hiç okunmaz
  • inşaat okuma.
  • Niye inşaat hocam? Aile şirketi veya çok ilgi/istek yoksa neden düşünürsünüz merak ettim?
  • inşaat mühendisliği bitti. gerçi dediğin yerlerde diğer mühendislikler okusan da çok verimli olmaz ama hem derslerde zor hen de mezun olunca iş bulmak zor :(
  • oku oku,ülkeye işsiz de lazim
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-02177D6B6 -- 22 Eylül 2021; 20:19:46 >
  • Batman üniversitesi batı raman kampüsü reklamı geldi aklıma.
  • Özele git bence
  • güneydoğuda okunmaz da doğu anadolu ve doğu karadenizde okunur. Okul olarak değil şehir olarak diyorum.
    batıda skarya güzel de yalovada sıkılırsın 2 adımlık şehir hiçbirşey yok. En azından ben gittiğimde öyleydi (3 sene önce)
  • Top 3-4 universite harici inşaat okumak bu devirde çok sıkıntılı, tabi bölümü seviyorsan ve ilgın varsa kimse seni alıkoymasın önemli olan bölümü sevmek ama onun harici ODTÜ İTÜ Boğaziçi dışında çok sıkıntı, belki 4-5 seneye sen mezun olurken düzelir ama yine de riskli
  • Bir bölüm düşünmem lazım şuan yaptığım puanlar ile de eşit ağırlık bölümleri ilgimi çekmiyor . Kuzenim inşaat mühendisi okudu şuan durumu rahat işinden memnun o da biraz etki yarattı .
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Neden böyle düşündünüz ?
  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt
    Üniversite okuyup da işsiz kalalım sıkıntı yok . En azından bilinçli ve okumuş bir işsiz oluruz . Üstelik çalışıp çabalayınca ekmek bir yerden gelir .
  • Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler o top 5 üniversite mühendislik kazanmam için çok iyi sıralama yapmam lazım ben eşit ağırlık olduğum için bilgi eksikliği de var oyuzden sayısal sıralamam düşük geliyor.
  • Teşekkürler ben zaten sıralama olarak baktım Erzurum Atatürk üniversitesi de bana uyuyor (memleket) . Sakarya da konum olarak yakın düşünürüm (İstanbuldayım)
  • ccmehmer C kullanıcısına yanıt
    Hocam eşit ağırlık bölümleri ilgini çekmiyor diye seçmiyorsun ama kuzenim inşaat okudu diye sayısaldan bölüm seçiyorsun. Kendinle çelişiyorsun.

Mühendislik için konuşayım. Göreceğin dersleri, yapacağın şeyleri az çok öğrenirsen senin faydana olur. Hiçbir fikrin olmadan gidersen muhtemelen bölümü sevmeyip bırakacaksın. Meslek seçme yolunu da beğenmedim ayrıca.

Yapacağın tercih 4 yıl üniversite + 40 yıl meslek hayatını etkileyecek. Başkalarının durumu iyi diye bölüm seçip yazdığım 44 yılı zehir etme kendine. Tüm zaman içerisinde zevk alabileceğin bir bölüm oku. Şimdi zaten meslek garantisi ortada tıp haricinde hiçbir şeyin geleceği belli değil. Ona buna bakarak meslek seçmen yanlış olabilir. Güzelce araştır, düşün. Alacağın derslere bak, bölümü okuyan/bitirmişlerle görüşmeye çalış. Kendi ilgi alanlarını eşleştirmeye bak kendi seçeceğin bölüm ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccmehmer

Neden böyle düşündünüz ?
    hocam inşaat sektörü bu seneler çok küçüldü.mezunlar birikiyor.
    siz mezun olunca sektör düzelmiş olur belki ama sırada bir sürü mezun bekliyor olabilir.
    inşaat puanlarının düşmesinin sebebi de bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccmehmer

Üniversite okuyup da işsiz kalalım sıkıntı yok . En azından bilinçli ve okumuş bir işsiz oluruz . Üstelik çalışıp çabalayınca ekmek bir yerden gelir .
    :DD
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.