Şimdi Ara

İŞLETME OKUNUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Avantajları,dezavantajları olanakları maaşı vs nasıldır?

lütfen bilmeyen yorum yapmasın.

Eğer okursam ya marmara üni. ya da istanbulda okucam.Puanı 340 falan.Yaparım her türlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 37debdeb37 -- 3 Kasım 2016; 19:4:20 >

• İşletmeden mezun olan polis oluyor. Kendine sorman gereken soru polis olmak istiyor musun?
  • git o puanla isletme oku memlekete çaycı da lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben iü de okuyorum bırakmayı düşünüyorum ülkede kriz var zaten, biz mezun olana kadar ülke diye bir şey birakmayacaklar ortada. millet farkında değil ,dayın da yoksa işsiz kalirsin zaten . Sınıf desen 100 kişilik.toplam bir yılda sadece bizim okul 350 mezun veriyor. Herkes nerede çalışacak?ha git oku ama babadan zengin değilsen ya da sağlam sermayen ya da cevren yoksa boşuna okursun 4 yıl

• Steve jobs ingilizce işletme mezunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Kral.

Steve jobs ingilizce işletme mezunu

7-8 milyar insan icinde tek 1 insan ornegi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

quote:

7-8milyar içinde kutsiden başka doktor sayabiliyon mu sincap

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mimarlık hala okunur mu?
    5 yıl önce açıldı
    İşletme mi? İktisat mı?
    3 yıl önce açıldı
    Hukuk okunur mu ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bağımsız denetimde çalışabilirsin, iu isletme fakultesine kapilari her zaman aciktir. Ayrica benim mezun olup issiz arkadasim yok bence birakma

• quote:

quote:

quote:

Sadece onu biliyosun demek istemedim.
    Yani isletme bitiripte bu kadar ilerleyen dunyada sayilacak kadar az insan var anlaminda dedim.

• Fus Ro Dah kullanıcısına yanıt
    Top 500 isletmenin ceolari %36 oraniyla en fazla isletme mezunlari arasindan siyriliyor

• Kimi işleteceksin ehehe. Tabi okunur iyi ünide okursan neden okunmasın. Bayburt işletme okursan bi zahmet işsiz kal. Ama odtüde oku 9bine gir kafan rahat olur ingilizcende üstdüzey olur gider avrupada yaşarsın burada napacan cahil dolu ^^

• quote:

Orijinalden alıntı: Sast

Bağımsız denetimde çalışabilirsin, iu isletme fakultesine kapilari her zaman aciktir. Ayrica benim mezun olup issiz arkadasim yok bence birakma

hocam çok kararsızım ya.Meslek lisesindeyim.380 mf4 e kocaeli bilg. mühendisliğine kasabilirim veya iü-marmara işletme.Kocaeli bilg.müh. biraz zorlar beni ondan korkuyorum birazda.İşletme desen çok fazla kötü yorum var
  • peki ing.iktisat? :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece onu biliyosun demek istemedim.
    Yani isletme bitiripte bu kadar ilerleyen dunyada sayilacak kadar az insan var anlaminda dedim.

Özür dkardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

quote:

Bağımsız denetimde çalışabilirsin, iu isletme fakultesine kapilari her zaman aciktir. Ayrica benim mezun olup issiz arkadasim yok bence birakma

hocam çok kararsızım ya.Meslek lisesindeyim.380 mf4 e kocaeli bilg. mühendisliğine kasabilirim veya iü-marmara işletme.Kocaeli bilg.müh. biraz zorlar beni ondan korkuyorum birazda.İşletme desen çok fazla kötü yorum var

oo hemşerim. Birazdan editler detaylı bir şekilde anlatırım işletme okumanın iyi ve kötü yanlarını

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 37debdeb37

quote:

oo hemşerim. Birazdan editler detaylı bir şekilde anlatırım işletme okumanın iyi ve kötü yanlarını

sağolasın reisim

• Okunmaz polis olmak istiyorsan oku

• quote:

Hocam iü ünisinden mi mezun olup işsiz kalan arkadaşınız yok ?
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Geldim dostum kusura bakma geciktim,

İsletmecilik en gerekli ve en onemli bolumlerden biri aslinda fakat, insanlar isletme egitimi almadan da isletmeci olabildigini icin gereken onemi gormuyor.

Bir de rekabet cok yogun, isletme ve ikstisat bölümlerinin alt dallariyla beraber mezun sayisi, diger tum bölümlerin mezun sayisindan fazla

Rekabet bu kadar yogun olunca da haliyle bu alana yonelen kimseler kendilerini geliştirmek, okuldan aldiklariyla kalmamak zorunda kaliyorlar

Bununla beraber calisabilecek cok alan var gercekten, her turlu isletmede ve kamu kurumunda kendine yer bulabilir bir isletmeci.

Sunu da ekleyelim, bu sektorun ana dili ingilizce. Yani ingilizce bilmeden bir yerlere gelmek olanaksiz.

Klasik bir isletme mezunu; 20 civari yonetim dersi alir. Bunlar finans, muhasebe, pazarlama, uretim, isletme, insan kaynakları, ve orgutsel davranis alanlarindadir daha ziyade. Bunlara ek olarak istatistik ve isletme matematigi basta olmak uzere, yoneylem arastirmalari, yonetim bilisim sistemleri vs sayisal yontemler dersleri de alir. Temel ve ticaret hukuku, uluslar arasi piyasalar, iliskiler, mikro makro ekonomi politikaları ve ile de okuldaki mufredatini tamamlamis olur

Haliyle gorebilecegin gibi birbirinden bagimsiz pek cok dalin birlesimi olan isletme okullarında mezun olmak bireyi uzman yapmaz.

Bir alana yonelmeli, kendi alaninda uzmanlasmali ve tecrube kazanmalidir, kendini tamamlayabilmesi icin.

Simdi isin teorik kismi bu kadar yeter. İsletme okudum mezun oldum ne yapacağım dersen onundeki secenekler sunlar

a) ozel sektor
    b) kamu
    c) bagimsiz denetim sirketleri

---

Mezun olur olmaz ozel sektorde is bulunabilir. Bu isler genel olarak 2 tipe ayrilir. 1) kurumsal firmalarda nispeten dusuk maasli baslarsin ama boyle islere girmek son derece zordur. Staj/is tecrubesi, ileri derecede yabanci dil bilgisi gerekebilir. İsin garantidir uzun yillar yavas yavas yukleserek gidersin 2) kurumsal olmayan firmalarda baslarsin daha dusuk maas verirler, piyasa sartlarinin altinda kalir genelde, kendini cok gekistirmene gerek yok boyle bir is bulmak icin son care olarak dusunulmeli zira uzun vadeli kariyer hedeflerine fazla katki saglamaz

b) devlet/kamu; a sinifi memurluklar kpss'nin en az istihdam olan ve en zor alani acik ara. Genelde 70 80 gibi puanlar alirsin bu puamlar seni ise sokmaz sadece kurum sinavina sokar o sinavlari da gecersen gayet cillop bir isin olur.

Cok yogun calisma gerektirir, zaman gerektirir, emek ve sabir gerektirir, hatta para gerektirir kpssye hazirlanmak.

Onlarca farkli puan turunden puan alirsin, yerine gore cozecegin 1 dogru sorunun cevabi 0.1 puan değerinde olur.

İsletme, iktisat, hukuk, maliye, muhasebe birinci oturum dersleri acikcasi 2. Oturum derslerini tam hatirlamiyorum kamu yonetimi fln vardi

Neyse kpssyi geçtikten sonra kurum ilan acar, basvurursun alınacak personel sayisinin bir kac misli aday puan sirasina sinava girer. Bu bazen tek bir sinav bazen bir cok sinav bazen test bazen klasik olabilir genelde yazili sinavin ardindan da mulakat olur.

Kpss ile vergi mufettis yardimciligindan, kaymakamliga, gelir uzmanligindan, idari hakimlige pek cok sey olunabilir. Devletin baska baska bakanliklarda pek cok uzman yardimcisi ve mufettis yardimcisi istihdam ettigi gorulur. Tabi pek cok derken ogretmenlikle fln karsilastirma :) kendine gore cok 200 300 kisi yilda

Gelelim 3 tip is alani olan bagimsiz denetim sirketlerine; bunlarda ise girmek bence bayagi kolay. Hele iyi universitelerden birinden mezunsan illa 4 buyuk sirketten birine aliyorlar. Benim gozlemim bu yonde. Maaslari baslamgic maasi icin kabul edilebilir rakamlar ama uzun vadede calisilmaz zira calisma sartlari cok agirdir. Uzun mesailer, surekli seyahatler vs yorucu olur bayagi

• kimi işleteceğine bağlı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.