Şimdi Ara

Anadolu yakası İstanbul değildir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

KOCAELİ ATTACK!!!

Kocaeli çocuğuyuz ayık ol demek

İstanbul çocuğuyuz ayık ol demekten daha samimi

Ona göre ayağınızı denk alın istanbullular sizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

bize her yer trabzon

Anadolu yakası İstanbul değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Walerion

hepimiz kocaeliliyiz!!!!!

KOCAELİ ATTACK!!!

Kocaeli çocuğuyuz ayık ol demek

İstanbul çocuğuyuz ayık ol demekten daha samimi

Ona göre ayağınızı denk alın istanbullular sizi

ok
  • Gerçek İstanbul Avrupa yakasının da tamamı değildir. Şu haritada surlarla kaplı olan alandır sadece. Örneğin Beyoğlu da İstanbul'da değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

Gerçek İstanbul Avrupa yakasının da tamamı değildir. Şu haritada surlarla kaplı olan alandır sadece. Örneğin Beyoğlu da İstanbul'da değil.

Sonuçta Yine Avrupa yakası
    Sen kafanı yorma

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmanders

quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

Gerçek İstanbul Avrupa yakasının da tamamı değildir. Şu haritada surlarla kaplı olan alandır sadece. Örneğin Beyoğlu da İstanbul'da değil.

Sonuçta Yine Avrupa yakası
    Sen kafanı yorma

İyi de Avrupa yakasının da tamamı değil ki ufak bir kısmı sadece. Ben Avrupa yakasında oturuyorum ama bahsettiğimiz konu tarih boyunca İstanbul olarak geçen bölgeyse bu bahsettiğim yerle sınırlı sadece.

• Üskudarda olan mimari nerde var tarih ? ayrica bir sorum var madem uskudar istanbulda degil padisah mihrimah sultan medresesini neden kocaeline yaptirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir Ankaralı olarak diyorum ki: "Kırıkkale diye biyer yoktur. Orası Ankaradır."

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain.America

İstanbul aslında sadece avrupa yakası denilen kısımdan ibarettir arkadaşlar. yani pendikte orda burda oturanlar istanbulluyum diye geçiniyor ama tarihte istanbul sadece batı kısımdı. 1453 İstanbul haritası yazın google bakın. Bİzans sadece avrupa yakası dediğimiz kısımdaydı. Diğer taraf ise köprü vs. olmadığı için ayrı bir vilayetti. O bölgenin adı da kocaeli yarımadası diye geçer hatta. Yani aslında istanbulluyum deyip anadolu tarafında oturanlar aslında Kocaelili

Viki'den üsküdarla ilgili bir örnek mesela

"1926 yılına kadar il statüsünde olan Üsküdar aynı yıl yapılan yasal düzenlemeyle ilçe statüsüne getirilip İstanbul'a bağlanmıştır."

hocam hangi takımlısın ? birde istanbulluyum diye geçinmek diye bir şeyi ilk defa senden duydum istanbulda oturmak lüks bir şey mi sanki ? sonuc olarak istanbul bi roma bi londra bi paris değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 7 Şubat 2013; 11:06:01 >

• o büyük deprem olsun sponra görürsün nere istanbul nere avrupa anadolu
  • O zaman eskiye bakarsan surdışı da İstanbul sayılmıyormuş, İstanbul sur içinden ibaret küçücük bir yer olur.
  • Anadolu yakasında kıyı ilçeleri dışındaki yerler bildiğin köy gibi. Hayat yok.
  • hahaha saçmalıktan başka birşey değil ha kocaeli ha istanbul ne farkedecek.. hem kocaeli daha güzel bu istanbuldan
  • quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

bize her yer trabzon

Size her yer İstanbul başka şehir yoktur size göre.

• Günümüzde 1453'te fethedilmiş İstanbul'da, çoğunlukla Romanlar, bir kısım gayri müslim ve Topkapı surlara yakın bölümde de müslümanlar ikamet etmektedir. Sur içinin büyük bir kısmı ticaret amacıyla iskan olunmuştur. Geriye kalan bölüm ise müze,cami ve ulaşım için kullanılmaktadır.

2001 yılında Balat ve Çevresi ile ilgili bir belgesel çekmiştim. O zaman epey çalışmam olmuştu eski İstanbul'a değin.

İstanbulla ilgili bir iki notta ben geçeyim.

Şehir veya şehrin civarına diyelim, ilk yerleşim Üsküdar'da yapılmış olup bu bölgeye yerleşenlere Khalkedian (Kör diyarı) denmiştir. Bunun sebebi ise şu anda tarihi surlar içinde kalan bölümün İstanbul'un şu anki sınırları içinde tarıma en elverişli bölge olmasından ve dolayısıyla Üsküdar'a yerleşen halkın bunu fırsat bilememesinden kaynaklanmaktadır. Khalkeliler zaman içinde Anadolu tarafına yayılmış ve bu yakaya Kalkedonya denmiştir. Günümüzde ses benzerliği de olan Kadıköy 'ün ise Kalkedonya'dan türediği savunulsa da üniversite zamanı yaptığım çalışmalar da buna bağlı olmayan 4 farklı söylemle karşılaştım.

1. Kadı köy (Hakim Köy - Şehre tepeden bakan Çamlıca tepesine sahip olması ki İstanbul ve çevresinin gözlemlenmesi adına büyük önem arz ediyordu.
    2. Kadın Köy (İmparatorların (Osmanlı öncesi) metresleriyle birlikte oldukları şehirden uzak (suriçinden uzak) mekanların bu kısımda olması.
    3. Kadim Köy Ruhban sınıfının buraya yerleştirilmesi (ki bir sava göre eskiden ruhbanlar tarafından iskan olunan binaların gizli geçitlerinden İstanbul Ada'larına ve Sur içine dahi ulaşılabilmektedir Ruhban sınıfının buraya yerleştirilmesindeki amaç hac mevsiminde hacıların konaklamasına imkan sağlamak , sur içinin latinler tarafından son istilasından sonra bir koruma şebekesi oluşturmaktı.
    Edit: 4. Kadı köy: Bir iki eski İstanbullu insandan duyduğum Kadı-Hakimlerin konaklarını buradan almış olmaları. (eklemeyi unutmuşum )
    O sıralar öğrenci olduğumdan bu çalışmaların pekçoğu sonuçlanmadı , zira dönemsel verilen bu ödevler sonunda bir not alıp başka projelere geçiş yapardım.

Ama özellikle sur içi ,dehliz-kaçış tünelleri-yemek saklama tünelleri- yer altı şehri Eski istanbul çalışmamı Türkiye'ye dönünce sizlerle evde bulabilirsem paylaşmak isterim. İstanbul tam bir tarih şehri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 7 Şubat 2013; 11:33:00 >

• Ben Kartal Uğurmumcu'da oturuyorum ve bana göre burası İstanbul falan değil. Kadıköye inmek minimum 1 saat, Kartal'a inmek yarım saat, karşıya geçmek 1 buçuk saat.
  • Tamam olum beğenmiyorsanız Kadıköy'ü,Bostancı'yı bağlayalım Kocaeli'ye,diğerleri olmasa da olur ama olsun ya,vergileri de biz alırız.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.