Şimdi Ara

Anadolu yakası İstanbul değildir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul aslında sadece avrupa yakası denilen kısımdan ibarettir arkadaşlar. yani pendikte orda burda oturanlar istanbulluyum diye geçiniyor ama tarihte istanbul sadece batı kısımdı. 1453 İstanbul haritası yazın google bakın. Bİzans sadece avrupa yakası dediğimiz kısımdaydı. Diğer taraf ise köprü vs. olmadığı için ayrı bir vilayetti. O bölgenin adı da kocaeli yarımadası diye geçer hatta. Yani aslında istanbulluyum deyip anadolu tarafında oturanlar aslında Kocaelili

Viki'den üsküdarla ilgili bir örnek mesela

"1926 yılına kadar il statüsünde olan Üsküdar aynı yıl yapılan yasal düzenlemeyle ilçe statüsüne getirilip İstanbul'a bağlanmıştır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain.America -- 7 Şubat 2013; 3:01:30 >

• varsa bi şekliniz üsküdara bekleriz
  • Sonuç şu=Anadolu yakasında oturan biri buna ayar vermiş buda gelmiş burda konu açmış
  • Bu duruma göre sende bizanslısın oldu mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biz sizi ararız

Sonuç şu=Anadolu yakasında oturan biri buna ayar vermiş buda gelmiş burda konu açmış

oha ne alaka lan
  • İyi de-böyle bir şey olsa bile ki yok-bundan sana ne?
  • Konuyu açan eleman nerde oturuyorsun sen ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Puahahaaa Boşver takma kafanı sen böyle şeylere
  • 1453 yılı ile istanbul olmanın ne alakası var şuan istanbul'un sınırları bu işte.
  • eee ?
  • valla ben pendikte oturuyorum varsın istanbul olmasın kocaeli bölgesinin en güzel yeri o halde pendik

he bu arada çamlıca tepesi felan da sizin değil o halde .Bu arada kadıköyün istanbulun kuruluşu ile ilgili mitlerde isimleri yer alır bilip bilmeden konuşmamakta fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hac1sakir -- 7 Şubat 2013; 3:05:45 >
  • Sonuç şu=Anadolu yakasınadn bi grup insan bu bizanslının baldırına tükürmüş bu da gelmiş konu açmış

Dur lan, ben de avrupa yakasındayım niye savunmuyom bizansdaşımı veya boşver çürü vaz feçtim

• quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

1453 yılı ile istanbul olmanın ne alakası var şuan istanbul'un sınırları bu işte.

Yani avrupa yakası gerçek istanbuldur yani tarihteki o adı geçen , çok övülen istanbul avrupa yakasıdır aslında. Anadolu yakası sonradan bağlanmıştır.Şuan sınırlar bu evet ama tarihsel bir gerçek de var. Zaten iki yaka arasındaki nüfus,ilçe sayısı farkı falan da bunu ortaya koyuyor.
  • bize her yer trabzon
  • avrupa yakasıda avrupa değil ne yapak ölekmi?
  • Büyükşehir belediyesi sınırları içinde olan her yer istanbul'dur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdari yapı bile Anadolu Yakasını İstanbul kabul etmez
    En basit örneği telefon kod numaraları farklıdır.
    Gereksiz bir şehir oldu İstanbul, olmasa da olur.
  • Helal sana arkadaş nezalandır bu lanet şehri terk etmeyi düşünüyordum sayende gerek kalmadı megersem ben kocaelinde oturuyormuşum yahuu
  • Gerçek İstanbul Avrupa yakası değil surların içidir. Aslında surların içi de Contantinopolis'dir. Bu durumda İstanbul surların içi ve çevresidir.

• Bizanslı mı olacaksınız la Angaralıyız biz İncesu çocuğuyuz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.