Şimdi Ara

anadolunun türkleşmesi ve daha öncesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
6.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: abdi

hayır "islamlaşmıştır" kendi istekleri ile islamı seçtiler zorla olsa idi ne anadoluda ne de balkanlarda tek bir hristiyan tek bir kilise kalmazdı

Adamlar ölmemek için müslüman oldular anadoluda zaten doğru dürüst aktif kilise kalmadı bir köy kaldı o kadar.

quote:

daha son zaman olarak istanbul bakırköyde ermeni dadyan ailesi tarafından yaptırılan dadyan kilisesi ve ermeni okulunu ziyaret ediniz dadyan ailesi osmanlıda saraya yakın bir sülaledir ordunun barutunu temin eden baruthaneyi kurmuştur sultan II. mahmut hizmetlerinden dolayı dadyan ailesine yeşilköy bölgesini hediye etmiştir.

Dadyan ailesi zengin oldukları için zarar görmemiş olabilirler.Ayrıca dadyan 1844te kuruldu o zaman fazla sorun yoktu zaten.

quote:

size daha yüzlerce hristiyan ermeni ailesini yazabilirim hem saraya hizmet etmişler hem de saray tarafından mükafatlandırılmışlar ve hepsi de kendi dinlerinde yaşamıştır

Bunları zaten biliyorum ama bunların 1900lerden sonra hiçbiri kalmamıştır.

• ölmediler telef oldular çünkü soğuktan,açlıktan rum-sırp ve bulgar çeteleri tarafından katledildiler
  • osmanlıda ermenilere "milleti sadıka" denilirdi el üstünde tutulurdu saraya yakındılar hekimbaşı, müzisyenler,bestekarlar..vs hepsi ermenilerdendi hiçbir zaman din baskısı görmediler taki ermeni isyanı doğuda başlayıncaya kadar rusların kışkırtmasıyla taşnak çeteleri isyan ettiler osmanlıda meşhur tehcir kanunu çıkardı eğer tehcir olmasaydı bugün çoktan doğu anadoluda ermenistan kurulmuştu

türkler cihan imparatorluğu kurdular bugün onun intikamı alınmaktadır koca imparatorluk küçücük bir toprak parçasına mahkum kalmıştır ancak şunu bilmelidir ki osmanlı coğrafyasında yaşayan osmanlı halkları için türkiye "aktopraklardır"

bugün anadoluda yaşayanlardan bile hain gruplar çıkmaktadır halbuki bu son gemidir gidecek başka vatanımız yoktur bize hainlik edenler de bizimle beraber batacaklardır

en yakın ıraka bakınız resmi rakam "bir milyondan" fazla ölü-kayıp ıraklı insan?? hala ders almazmısınız?

geçmişte yaşayanlar o zamanın şartlarında en doğru kararları vermişlerdir biz onları yargılayamayız çünkü biz bugünün insanıyız onlar o günün

fatih yahudi hekimbaşı tarafından zehirlenerek öldürüldüğü zaman papa kilise çanlarını hiç durmadan günlerce çaldırmıştı o çanlar hala çalıyor üstelik kendi vatanımızda bizimle beraber yaşayan bazıları tarafından

• ırakta 1 milyon kişinin öldüğü doğru değildir. kayıp sayısı 100 binin biraz üstündedir. kara propaganda yapanlar bilinçli olarak sayıyı fazla göstermektedir. zaten bu 100 bin kişiyi el kaide benzeri yapılar katletmiştir. pazar yerinde sivil insanları havaya uçurarak cennete gideceğini inanacak kadar salak insanların yetiştiği bir millete abd demokrasisi zaten fazla ya olsun.
    abd ıraktan çekiliyor, ıraktaki tek adam diktasını yıktıktan sonra demokrasiyi inşaa ettikten sonra çekiliyor. lakin şeriatçi ve faşist çevrlelr ıraka demokrasiyi ve federasyonu çok görüyor.
    madun kardeş doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış. hain damgası yesekte sizlere yapılan haksızlıkarı gören insanlarda olduğunu bil yeter kardeşim.
    ırakta dinci yada arap emperyalisti insanlar rahat dursa gül gibi yaşayacakları ülkeleri var. saddam ve baas rejmi yok artık.
    umarım abd kuzey koreyi, kübayı, çini,iranı da demokratikleştirir. dünyadaki tüm diktatörler inşallah bush gibi insanlarla karşılaşın.
    2. mehmetin ölüm nedeninde bile bir yahudiyi suçlamak, anadoludaki halklara bakış açısını göstermektedir.

geçmişte yaşananlardan ders alınması gerekiyorsa özellikle tehcirden, mübadeleden ve en önemlisi artık anadoluda faşist zihniyet yüzünden yaşamayan halklar yeterlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 22 Haziran 2010; 22:56:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanto

ırakta 1 milyon kişinin öldüğü doğru değildir. kayıp sayısı 100 binin biraz üstündedir. kara propaganda yapanlar bilinçli olarak sayıyı fazla göstermektedir. zaten bu 100 bin kişiyi el kaide benzeri yapılar katletmiştir. pazar yerinde sivil insanları havaya uçurarak cennete gideceğini inanacak kadar salak insanların yetiştiği bir millete abd demokrasisi zaten fazla ya olsun.
    abd ıraktan çekiliyor, ıraktaki tek adam diktasını yıktıktan sonra demokrasiyi inşaa ettikten sonra çekiliyor. lakin şeriatçi ve faşist çevrlelr ıraka demokrasiyi ve federasyonu çok görüyor.
    madun kardeş doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış. hain damgası yesekte sizlere yapılan haksızlıkarı gören insanlarda olduğunu bil yeter kardeşim.
    ırakta dinci yada arap emperyalisti insanlar rahat dursa gül gibi yaşayacakları ülkeleri var. saddam ve baas rejmi yok artık.
    umarım abd kuzey koreyi, kübayı, çini,iranı da demokratikleştirir. dünyadaki tüm diktatörler inşallah bush gibi insanlarla karşılaşın.
    2. mehmetin ölüm nedeninde bile bir yahudiyi suçlamak, anadoludaki halklara bakış açısını göstermektedir.

geçmişte yaşananlardan ders alınması gerekiyorsa özellikle tehcirden, mübadeleden ve en önemlisi artık anadoluda faşist zihniyet yüzünden yaşamayan halklar yeterlidir.

sizin gibilerin sonu yavaş yavaş geliyor.
    madun gitti sırada sizler varsınız.

sosyalistlik adı altında kürt propangası yapanların sonu sınırsız banlanma olacak.
    simdi de emperyalist güclerin şakşakcısı mı oldunuz ?
    evet amerika sözde diktayı kendi temellerini atmak icin yıktı?
    sözde demokrasini milyonlarca sivili katlederek sagladı..ve sen buna göz yumuyosun.
    sen hatayı amerika degilde sivil halkta arıyosun.
    abdnin barzani adlı dansöze verdigi tavizler mi hoşuna gidiyor yoksa !
    kerkükte katledilen türkmenlerin vebalini nasıl taşıyacaksınız..

• oktayd bunun da biletini kes derim.

Hem cahil hem ard niyetli tiplerin saçmalıklarıyla kirlenmesin ortalık. Tüm diktatörleri lanetlerken demokratik diktatör bush'un kucağından medet umması nasıl bir ironi nasıl bir komedi anlayamadım.
  • tarihte hiç bir varlığı olmayanlar şimdi amerikanın-israilin yazdığı tarihte "figüran" rolünü oynamaya çalışıyorlar
  • KARDELEN ELİF ÖĞRETMENİ SOLDURDULAR

Şehit uzman çavuşun Muşlu eşi 23 yaşındaki Elif Bölük, Kardelen bursuyla okuyup öğretmen olmuştu. Bölük ayrıca Doğu ve Güneydoğu'daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan kampanyanın reklam yüzüydü. Ekranlardan milyonlarca kıza umut olan Elif öğretmen bugün Halkalı'da gerçekleşen hain saldırı sonucu Uzman Çavuş olan eşi Mehmet Çağlar Bölük'ün şehit olduğu haberiyle yıkıldı. Çağlar Bölük'ün şehit haberi, görev yaptığı Taşköprü İlçesi'nde üzüntüye neden oldu. Elif öğretmen "KARDELENLERİN" anlatıldığı reklam filminde oynadı.

milletimiz "asil bir millettir" alınıp satılan kızlar yerine okumuş çağdaş hanımlar yaratmış

işte bunları hazmedemiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

oktayd bunun da biletini kes derim.

Hem cahil hem ard niyetli tiplerin saçmalıklarıyla kirlenmesin ortalık. Tüm diktatörleri lanetlerken demokratik diktatör bush'un kucağından medet umması nasıl bir ironi nasıl bir komedi anlayamadım.

Bence @hakantoyu kafana takma hocam.
    Adam kısaca benim diktatörüm iyi sizinki kötü diyor.
    Kaale alınacak bir adam değil.
  • abdi kardeşim ağzına sağlık.

Dün Halkalı da ŞEHİT olanlardan biri benim kuzenimdi. Parçalarını bile bir araya getirememişler. Allah rahmet eylesin.

Biz bir ulus değiliz diyen herkese ''saygılarımı'' sunuyorum.

Tüm içtenliğimle,
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheetlack

abdi kardeşim ağzına sağlık.

Dün Halkalı da ŞEHİT olanlardan biri benim kuzenimdi. Parçalarını bile bir araya getirememişler. Allah rahmet eylesin.

Biz bir ulus değiliz diyen herkese ''saygılarımı'' sunuyorum.

Tüm içtenliğimle,

Allah rahmet eylesin şehitimize.
    Bu arada hayatımda ilk defa bush'u destekleyen birisini görüyorum.Bizim üniversitedeki Amerikan hocalar bile onun ,en kibar ifadeyle, salak olduğundan hem fikirler.
  • Sayın ''Bush''t die bi espri vardı. Sayın Bush't acaba bizim 'terör' sorunumuzu TSK gibi değil kendi yöntemleriyle çözmeye çalışsa acaba kaç kişi burada konuşabilirdi?
  • sayın puşt diyorsun ama işler kızıştığında hemen kapısını çalıyorsun. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. karakol baskınlarından sonra bile buşt diyen ikyüzlüler hemen ona şikayete gittler, aman abi bu pkk azdı sen bir el atsan diye.

konuya dönecek olursak, bence anadoluda asimilasyon küçük gruplar üzerinde başarılı olmuştur. lazlar gibi, fakat anadoluda ermeni,rum, kürt gibi büyük nüfusa sahip milletler üzerinde başarlılı olmamıştır. başarı olmayınca malesef ermeniler tehcirle (1.5. milyon) anadoludan koparlıdı, rumlar mübadele (1.2 milyonun)ile anadoludan koparıldı. sadece kürtler kaldı. kürtler bence hem dindaş hemde fazla sorun çıkarmamalrı yüzünden şimdiye kadar anadoluda kalabildiler. tabii tarih boyunca onlarca kez lokal isyanlar gibi denemleri olmuştu, fakat batı destekli olmaması ve komşularında kendi kürt nüfuslarından korklmaları neticesinde sonuç istedikleri gibi gitmedi. yapılması gerekn farklıklıara saygı duymak ve biran önce asimile etme gibi çağdışı fikirlerden vazgeçmektir. sadece kürtler içinde değil aleviler, dindarlar ve daha nice ben farklıyım diyen için de geçerli. böylece en azından anaolunun bir yerli halkı değil tüm kendini farklı hissedenler mutlu huzurlu yaşayabilir. tabii açık ve gizli ırkçılar izin verirse. bence farklılklıklar bizi bölmez aksine gökküşağının 7 rengi gibi güzel görünmemizi sağlar. yeterki farklı diye insanları kendimize benzetmiyelim. bunları yazan ben belki tam anlamıyla böyle yaşayamıyorum ama benim inandığım doğru bu

bir hayırsever avatar olarak nasıl gökkuşğı yapabileceğimi söylerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 24 Haziran 2010; 21:07:12 >

• gören duyan da anadolunun ilk sahibini rumlar, ermeniler ve kürtler sanacak

rum dediğin istanbullu bizans yunanlıları, ermeni dediğin ararat dağının ötesinde anayurdu olan bi devlet, kürt dediğinin bırak devletini bir satır yazılı kaynağı bile yok.

ulan ayrıca laz ne zaman küçük grup oldu. 4000 yıllık yazılı tarihi var ve hala gayet lazlar

anadolunun Türkleşmesini bırakın da Türkiyenin şu anda ne olduğuna bakın. şeyh saidin torunları ülke yönetir oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 24 Haziran 2010; 18:53:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

oktayd bunun da biletini kes derim.

Bence @hakantoyu kafana takma hocam.
    Adam kısaca benim diktatörüm iyi sizinki kötü diyor.
    Kaale alınacak bir adam değil.

Son derece yerinde bir öğüt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanto

sayın puşt diyorsun ama işler kızıştığında hemen kapısını çalıyorsun. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. karakol baskınlarından sonra bile buşt diyen ikyüzlüler hemen ona şikayete gittler, aman abi bu pkk azdı sen bir el atsan diye.

konuya dönecek olursak, bence anadoluda asimilasyon küçük gruplar üzerinde başarılı olmuştur. lazlar gibi, fakat anadoluda ermeni,rum, kürt gibi büyük nüfusa sahip milletler üzerinde başarlılı olmamıştır. başarı olmayınca malesef ermeniler tehcirle (1.5. milyon) anadoludan koparlıdı, rumlar mübadele (1.2 milyonun)ile anadoludan koparıldı. sadece kürtler kaldı. kürtler bence hem dindaş hemde fazla sorun çıkarmamalrı yüzünden şimdiye kadar anadoluda kalabildiler. tabii tarih boyunca onlarca kez lokal isyanlar gibi denemleri olmuştu, fakat batı destekli olmaması ve komşularında kendi kürt nüfuslarından korklmaları neticesinde sonuç istedikleri gibi gitmedi. yapılması gerekn farklıklıara saygı duymak ve biran önce asimile etme gibi çağdışı fikirlerden vazgeçmektir. sadece kürtler içinde değil aleviler, dindarlar ve daha nice ben farklıyım diyen için de geçerli. böylece en azından anaolunun bir yerli halkı değil tüm kendini farklı hissedenler mutlu huzurlu yaşayabilir. tabii açık ve gizli ırkçılar izin verirse. bence farklılklıklar bizi bölmez aksine gökküşağının 7 rengi gibi güzel görünmemizi sağlar. yeterki farklı diye insanları kendimize benzetmiyelim. bunları yazan ben belki tam anlamıyla böyle yaşayamıyorum ama benim inandığım doğru bu

bir hayırsever avatar olarak nasıl gökkuşğı yapabileceğimi söylerse sevinirim.

Walla benim bi kapıyı çaldığım yok, ama çalanlar için konuşursak;

Kendi teknolojisi olmayan, kendi kendine yetmeyen ve kim olduğunu unutan milletler her daim İsrail ve Amerika nın kapısını çalarlar.

Bundan 20yıl önce yarı tarım ülkesiyken kendi kendine yetiyordun, şimdi buğdayı bile dışardan alıyoruz. En verimli topraklarımız Trakya- gebze bölgelerine sanayii inşa etmişiz.. Sanayimiz bile dışa bağımlı, tasarım yok, üretmiyoruz fason yapıyoruz.

Eğitim şart komik bi cümle ama, eğitim şart.. Onu bildikleri için asıl derdimize düşmeyelim die sanal gündemler yaratılıyor işte..

• cheetlak bu konuda sizinle hemfikirim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.