Şimdi Ara

Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Oyun oynarken işlemcim çok ısınıyordu vatana götürdüm anakatın yetersiz kaldığını söylediler.
    İşlemci 4670k
    Ekran kartı asus gtx780 OC edition
    RAM ripjaws 4x2 1866 mhz
    Güç kaynağı
    Cooler master 750 watt 80 bronze

Şimdiki anakart MSI z87 g43 sade , satıp gaming almak istiyorum
    Bana iyi bir gaming anakart önerebilir misiniz ancak en fazla 450-500 TL

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Z97 gaming 3 ve z97l gaming AC var bunlardan bitti veya başka önerimiz varmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veya z87 g45 g43 hangisi olabilir.

• Bf4 ü vs yüksek oynuyordum ısınmaması lazım

• harbi salaklar ya o anakart çok kaliteli anakart işlemcinide destekliyor sorun başka fanlar tozlu olablir fan yetersiz kalabilir
  • Güncel bakar mısınız

• KralCocuk44 K kullanıcısına yanıt
    @KralCocuk44 Bende şasırdım Yeni işlemci fanı aldım kasayı temizledim sıkıntısı yok ama ısınıyor.z97Gaming 3 düşünüyorum ne dersiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart İşlemci Ram Seti
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anakartın bana gayet iyi geldi yeni kartlardan z87 chipset iyidir sistem yük altındayken kaç dereceye çıkıyor acaba işlemcin? (speedfan ile ss alıp atabilirsin)
  • En fazla 85 gördüm en az 75 birde neden z87 yeni chipset daha iyi değil midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByZuras -- 25 Haziran 2014; 8:13:05 >
  • ByZuras B kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    Anakartınız gayet güzel ve vatandaki kişi her kimse halt etmiş işlemci ısınmasından dolayı anakartın yetersiz kaldığını söylemekle..

Boşa para verip anakart değiştireceğinize, işlemci soğutucusu değiştirin.. Eğer stok fanla kullanıyorsanız ısınması gayet normaldir. İlla ki anakart değiştirmek istiyorsanız, MSI Z87 MPower, MSI Z87 G45 veya MSI Z97 GAMING 3 serilerini tavsiye ederim..

Isınma nedenleri;
    1. Soğutucunun yeterli olmaması.
    2. İşlemci yuvasındaki pinlerden bazılarının eğilmesi ile, işlemci ile kontak kuramaması.
    3. İşlemci için 12 Volt değerinin düşük olması. Burada işlemci 12 Volt destek portlarının tamamının beslenmesi gerekir.
    4. Kaliteli macun kullanılmaması.
    5. PSU'nun her ne kadar Watt gücü yüksek olsa da, işlemciyi iyi besleyememesi.. Yani; arızalı olabilir.

Aklıma gelen başlıca ısınma nedenleri bunlardır.
    Bilginize ve kolay gelsin..

• Hyper 103 aldım ısınma çözülür diye hiçbir fark olmadı fan ile ilgili sıkıntı yok sanırım.@Bay_KG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByZuras -- 25 Haziran 2014; 8:23:55 >
    İşlemci soğutucusu yazmadığınız için bunu bilemezdim elbette..

Yukarıdaki yazdıklarımın dışında şunu da yazayım.. İşlemci soğutucu vidalarını gerektiğinden fazla sıkmış sanız, anakart bombe yapar ve bu nedenle de bazı kontaklar devreden çıkar(sert ve fazla sürülmüş macun da sebeplerden biridir).. Bazen de bilgisayar çalışır ama ekrana görüntü vermez ki bu durum sizde yok.

Soğutucu vidalaraını birer tur gevşeterek denemenizi öneririm..
    Kolay gelsin..
  • Teşekkür ederim.
    Bilgisayarı almaya gidince bakacağım şu an farklı şehirdeyim.Olmaz ise saçma ama anakartı bir değiştirmeyi deneyeceğim , işe yaramazsa orada iade ederim. @Bay_KG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByZuras -- 25 Haziran 2014; 10:57:05 >
  • anakartınız iyi cf yapmıcaksanız tabi
  • Dediğim gibi z97 gaming 3 alacğım orada taktıracağım + hdt4 gr sürdüreceğim olmazsa başka şubeye götüreceğim.

İşlemcinin ısınması anakart yetmediği için mi ?

Bayağı MEŞE stoğu birikti. Onu diyeni gönderiver bir zahmet.

Dostum bir anakart bir işlemciyi çalıştırıyorsa yetiyordur. Ha fazla OC yapmayabilir o ayrı. Yetmez diye bir şey olmaz.

İşlemcinin ısınması soğutucu yüzündendir. Soğutucu tam oturmamıştır, macunu kurumuştur, kasa içi havalandırma kötüdür vb.
  • En iyisi başka şubeye Götüreyim.dediğini yapayım işe yaramazsa iade ederdim cumartesi giderim.daha iyi anakart alırım dediği ankartla benimki arasında 100 TL var bunu satar onu indirimden alırım 20 TL veririm sıkıntı değil ama montajı başka yerde yaptıracağım kesin. macun vs de alıyım oradan.Ama adama sorunu söylediğinde google da aramasından belliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByZuras -- 26 Haziran 2014; 17:11:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.