Şimdi Ara

Anakart Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere piyasada çok ürün var, hani sorsanız bütçeye ve amaca göre işlemci-ekran kartı-ram söyleyebilirim bir şekilde ama anakartlar hakkında pek bir bilgim yok. Alırken ne gibi kriterlere dikkat edilmeli? Ne amaçla alınacağı, ileriye dönük plânlar vs. bunlar önemli mi anakart alırken? Sanırsam OC'ye yatkınlığı, desteklediği bellek miktarı/hızı (mhz) bunlar önemli. Kasayla olan uyumu önemli mi mesela? (mid tower, full tower vs.) Asus, gigabyte, msi isimlerinden hangileri tercih edilmeli, yani kısaca dediğim gibi anakart alırken neler önemlidir? Bunu anlatabilecek ya da forumda böyle bir konu varsa (forumda yeni olduğumdan bulamadım kusra bakmayın) verebilecek bilgili arkadaşlar var mı?

Amacım ileride toplayacağım sistem için şimdiden bilgi birikimi yapmak.

• Böyle bir forumda böyle bir soruya hiç mi cevap olmaz?
  • eğer oc yapasaksan ocye yatkın anakart seçersin artık ileriye dönük diye bi durum kalmadı zaten sende az çok farkındasındır anakartta gıgabyte msi bi numaradır her zaman desteklediği ram mhzi sata 3 usb 3 desteği cf-slı desteği eğer cf-slı vs. yapıcam dersen tabi ayrıca çipsetide önemli bütün bu kriterler senin istek ve seçimlerine göre değişir e tabi bide kesene göre faktörü var önceden anakartların hiç önemi yoktu varsa yoksa ekran kartı ram şimdi anakart alırken bile biton özelliğine dikkat etmek durumunda kalıyoruz öbürlerini saymıyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostkid35 -- 23 Kasım 2011; 3:03:12 >
  • önemli olan iyi kullanmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostkid35

eğer oc yapasaksan ocye yatkın anakart seçersin artık ileriye dönük diye bi durum kalmadı zaten sende az çok farkındasındır anakartta gıgabyte msi bi numaradır her zaman desteklediği ram mhzi sata 3 usb 3 desteği cf-slı desteği eğer cf-slı vs. yapıcam dersen tabi ayrıca çipsetide önemli bütün bu kriterler senin istek ve seçimlerine göre değişir e tabi bide kesene göre faktörü var önceden anakartların hiç önemi yoktu varsa yoksa ekran kartı ram şimdi anakart alırken bile biton özelliğine dikkat etmek durumunda kalıyoruz öbürlerini saymıyorum bile

Anladım, çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.