Şimdi Ara

Anakart alırken neye bakılmalı sizce arkadaşlar..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Anakart alırken neye bakmak gerekiyor sizce?Mesela bi markaya baktığımız zaman 70$ olanı var 74$ olanı var 80$ olanı var 84$ olanı var vs.vs. bunlardan hangisini alacağıma karar veremiyorum.Ben ddr2,sata2,4 ram girişi olmasına baktım ama tam olarak nesine bakılması gerekiyor bilmiyorum yardımcı olursanız memnun kalırım dostlarım..

• İyi bi marka olmasına,malzeme kalitesine,yeni teknolojileri destekleyip desteklememesine,fiyatına ve de en can alıcı nokta o/c olup olmamasına bakılır.Sen alacağın işlemciyi yazarsan anakart önerisi yapabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codest -- 30 Temmuz 2007; 22:29:48 >
  • Yardımınız İçin çok teşekkür ederim.(o/c olup olmamasına) dediniz anlamadımda ne olduğunu söyleyebilirmisiniz?İşlemcim var ama çok düşük(en kötü donanımım işlemcim) CPU P4 Intel Box 2.4 GHz 800MHz bunu kullanıyorum şuan ama tabiki ilerde deiştiricem çok düşük çünkü 3.4 falan düşünüyorum.Bide en iyi anakart olarak ASUS diyolar doğrumudur sizce?Hangi anakartı önerirsiniz bana? Çok soru sordum özür dilerim:(
  • Asus Anakart konusunda iyi, Driver desdeği konusunda sorun çıkarmıyor, GHZ de herşey değildir işlemci konusunda, Mimari yapıya bak sen
  • Valla tabii herkes en iyisini ister... En pahalısı da en iyisidir genelde Ama ben sana dikkat etmen gereken birkaç özelliği yazayım. Sen de ona göre bünçeni ayarla. İntel çiptakımı olsun. En azından 1066/667 FSB desteklesin. Core2 desteği ve 65Nm teknolojileri kaçınılmaz. 64-Bit işletim sistemleriyle uyumlu olsun. En az iki adet SATA2 girişi olsun. Tümleşik LAN ve seskartı olsun. Ses kartı 24-Bit olan modeller var. Ram kapasitesi 4GB olsun. Bir de PCIex. destği mutlaka bulunsun. Bunlar sana tavsiye edebileceğim minimum gereksinimler.
  • Arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun (gerçi bu konularda Allah'ın rızasını istemek ne kadar doğru olur bilmiyorum ) ama 1 saat içinde bu kadar yardım geldiya ne söylicemi bilemiyorum çok teşekkür ediyorum hepinizden ayrı ayrı..Hepinize Kolay Gelsin..Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AsRock Nasıl Marka Sizce ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ASUS anakartlarını araştırdımda iki tane ekledim aşagıya hangisini almalıyım sizce yada iyimidir sizce aşağıdakiler?Sistemimle uyumlularmı sizce ?Yardımcı olun lütfen

Sistemim :
    işlemcim : CPU P4 Intel Box 2.4 GHz 800MHz
    ekran kartı : ATI RADEON HIS 9600XT 128MB DDR DVI-I & TV-OuT 8XAGP
    Wireless : USRobotics Maxg PCI Adapter Model 54I7A
    Ses Kartı : Creative Sound Blaster Live 5.1
    Harddisk ve Ram Anakart'la beraber alıcam (eskiler babamın iş yerine :)

1-ASUS P35 1333FSB DDR2/DDR3 KATI KAPASITOR CROSSFIRE ANAKART :

Özellikler
    CPU Soket Tipi Soket 775
    CPU Teknolojisi Intel Core2 Quad
    CPU Teknolojisi Intel Core 2 Duo
    KULLANIM PC
    Çift Çekirdek Desteği Var
    CPU Bus Hızı 1333 Mhz
    RAM Tipi DDR2
    RAM Tipi DDR3
    RAM Bus Hızı 1066 Mhz (DDR2)
    RAM Bus Hızı 1333 Mhz (DDR3)
    VGA Slot PCI Exress
    HD I/O SATA II
    HD I/O IDE133
    HD I/O RAID
    MB PCI Sayısı 3
    SES Çıkışı 8 Kanal (7.1)
    MB Ram Slot sayısı 6
    Ethernet 1000
    ONBOARD FireWire
    ONBOARD e-SATA
    MB PCI Express 2

2-ASUS COMMANDO P965 ICH8R QUAD CORE KATI KAPASITOR ANAKART

Özellikler
    CPU Soket Tipi Soket 775
    CPU Teknolojisi Intel Core2 Quad
    CPU Teknolojisi Intel Core 2 Duo
    CPU Teknolojisi PENTIUM D
    CPU Teknolojisi P4 HT
    KULLANIM PC
    Çift Çekirdek Desteği Var
    CPU Bus Hızı 1066 Mhz
    MB Chipseti Intel P965
    RAM Tipi DDR2
    RAM Bus Hızı 800 Mhz
    VGA Slot PCI Exress
    HD I/O SATA II
    HD I/O RAID
    HD I/O IDE133
    MB PCI Sayısı 4
    SES Çıkışı 8 Kanal (7.1)
    MB Ram Slot sayısı 4
    Ethernet 1000
    ONBOARD FireWire
    MB PCI Express 2

• bir kere son teknolojileri destekleyip desteklemediğine bak

mesela benm anakartım ddr desteklio ve emin ol 2-3 sene içinde ddr ramler tamamen piyasadan kalkacak çünki hem pahalı hem daha düşük performasnslı

en azından ddr2 olsun desteklenen ram

ekran kartı konusundada agp yada pcı desteine bak PCI-Ex desteklerse senn için daha ii olur.hem daha ii performans hem daha çok seçenek hemde ucuzluk bakımından

ilk larak bunlara dikkat etmen senn işini koaylaştıracak ve doğru seçimi yapmanda eminim katkıda bulunacaktır.

saygılarımla

• Bende anlayan arkadaşlardan anakartım hakkında fikir almak istiyorum..Anakartım ASUS M2N..İşlemcim AMD X2 Dual Core 4200+ @2.2Ghz..Yardımcı olursanız sevinirim..Kolay gelsin..Saygılar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.