Şimdi Ara

Anakart Arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel tabanlı, 4 slot DDR3 maksimum 16 Gb ve minimum 1333 Mhz Ram destekli, Intel i3, i5, i7 destekli, klavye ve mouse PS/2 yuvası combo olmayan, USB 3.0, Sata 3.0, RAID desteği olan, overclock yapabileceğim, nVidia SLI uyumlu ve MSI GT430 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 ekran kartına uygun bir anakart arıyorum.
    Sıfır olarak alıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRATSERT -- 14 Nisan 2012; 4:16:24 >

• Hangi işlemci için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Hangi işlemci için?
    İşlemci farketmez ama çok pahalı olmasına da gerek yok. Beni 3-5 yıla kadar idare etmesi yeterli. Ayrıca kullandığım bilgisayarın parçalarından da değerlendirebilirsem, çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRATSERT

İşlemci farketmez ama çok pahalı olmasına da gerek yok. Beni 3-5 yıla kadar idare etmesi yeterli. Ayrıca kullandığım bilgisayarın parçalarından da değerlendirebilirsem, çok iyi.

Alıntıları Göster
    İsterseniz şimdiki sisteminiz ile birlikte bütçenizi yazın ona göre tam bir sistem önerisi yapalım yoksa anakart şöyle olsun işlemci böyle olsun bu sabaha kadar 50 konuya dağılarak uzar gider sizinkiyle birlikte kimbilir kaç kişinin daha başı ağrır

• quote:

İsterseniz şimdiki sisteminiz ile birlikte bütçenizi yazın ona göre tam bir sistem önerisi yapalım yoksa anakart şöyle olsun işlemci böyle olsun bu sabaha kadar 50 konuya dağılarak uzar gider sizinkiyle birlikte kimbilir kaç kişinin daha başı ağrır

Alıntıları Göster
    Haklısınız. Şuanda kullandığım bilgisayarın sistem özellikleri şöyle:
    Anakart: ECS G31T-M9
    İşlemci: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00 Ghz
    Ekran Kartı: ASUS X1550 Series 1278 Mb Ati DAC 400 Mhz
    Harddisk: Samsung 1 Tb 7200 Rpm 32Mb NCQ Sata2 / Samsung 200 Gb Sata2
    Ram: Kingston 2 Gb 667 Mhz DDR2
    PSU: Xilence XP800 800W 135Mm Fan PSU Gaming Serisi 80+ Bronze R3
    Bütçe ise 1000 TL

• quote:

Haklısınız. Şuanda kullandığım bilgisayarın sistem özellikleri şöyle:
    Anakart: ECS G31T-M9
    İşlemci: Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00 Ghz
    Ekran Kartı: ASUS X1550 Series 1278 Mb Ati DAC 400 Mhz
    Harddisk: Samsung 1 Tb 7200 Rpm 32Mb NCQ Sata2 / Samsung 200 Gb Sata2
    Ram: Kingston 2 Gb 667 Mhz DDR2
    PSU: Xilence XP800 800W 135Mm Fan PSU Gaming Serisi 80+ Bronze R3
    Bütçe ise 1000 TL

Alıntıları Göster
    XP800 ve HDD'ler kalabilir. XP800 kullanan birisi olarak şu an ve önümüzdeki bir iki yıla kadar herhangi bir sistemi rahatça kaldırabilecek bir psu'dur diyebilirim.

Bu durumda geriye sadece anakart, işlemci, ram ve kasa kalıyor.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6781

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/gigabyte-ga-z68ma-d2h-b3-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-matx-anakart-b3-revizyon-5756.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/geil-enhance-corsa-8gb-1600mhz-cl9-dual-channel-bellek-kiti-2x4gb.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-orion-dh-edition-3-fanli-usb-3-0-ve-esata-destekli-oyuncu-kasasi.html

Bu öneriler sadece ekran kartını aldıysanız geçerli. Eğer almadıysanız o bütçe ile AMD sistem toplamanız daha uygun olur.

• quote:

XP800 ve HDD'ler kalabilir. XP800 kullanan birisi olarak şu an ve önümüzdeki bir iki yıla kadar herhangi bir sistemi rahatça kaldırabilecek bir psu'dur diyebilirim.

Bu durumda geriye sadece anakart, işlemci, ram ve kasa kalıyor.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6781

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/gigabyte-ga-z68ma-d2h-b3-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-matx-anakart-b3-revizyon-5756.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/geil-enhance-corsa-8gb-1600mhz-cl9-dual-channel-bellek-kiti-2x4gb.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-orion-dh-edition-3-fanli-usb-3-0-ve-esata-destekli-oyuncu-kasasi.html

Bu öneriler sadece ekran kartını aldıysanız geçerli. Eğer almadıysanız o bütçe ile AMD sistem toplamanız daha uygun olur.

Alıntıları Göster
    Sağolun, çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satılık işlemci+ anakart
    8 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

PS/2 portları ayrı olsun derseniz de aşağıdaki anakart var fakat sadece CrossfireX destekliyor SLI desteği yok.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/msi-z68a-g43-g3-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-pci-e-g3-atx-anakart.html
  • quote:

quote:

PS/2 portları ayrı olsun derseniz de aşağıdaki anakart var fakat sadece CrossfireX destekliyor SLI desteği yok.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/msi-z68a-g43-g3-intel-1155-soket-ddr3-usb3-sata3-pci-e-g3-atx-anakart.html

Alıntıları Göster
    Peki ECS G31T-M9 anakart, MSI GT430 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı ile uyum sağlar mı?

• quote:

Peki ECS G31T-M9 anakart, MSI GT430 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı ile uyum sağlar mı?

Alıntıları Göster
    Sağlamaması için bir neden yok fakat o ekran kartı ile umarım oyun oynamayı düşünmüyorsunuzdur.
  • quote:

Sağlamaması için bir neden yok fakat o ekran kartı ile umarım oyun oynamayı düşünmüyorsunuzdur.

Alıntıları Göster
    Oyunu kaldırmaz mı yoksa? :-|
  • quote:

Oyunu kaldırmaz mı yoksa? :-|

Alıntıları Göster
    Yazık edersiniz paranıza.

En azından bir HD6850 için bütçe ayırın ki oyun performansı adam gibi olsun bilgisayarınızın.

Her şey "cigabayt" olsaydı biz de burada flüt çalanlar sitesine üye olmuş olurduk. Bilgisayar gerektiğinde de gider "cigabaytı yüksek" olanları alırdık

• quote:

Yazık edersiniz paranıza.

En azından bir HD6850 için bütçe ayırın ki oyun performansı adam gibi olsun bilgisayarınızın.

Her şey "cigabayt" olsaydı biz de burada flüt çalanlar sitesine üye olmuş olurduk. Bilgisayar gerektiğinde de gider "cigabaytı yüksek" olanları alırdık

Alıntıları Göster
    Maalesef siparişi çoktan verdim. Çok yakında yeni sistem kurucam.
    Sistem özellikleri şöyle olucak.
    Anakart: ASUS P9X79 Intel X79 Socket 2011 DDR3 2400 Mhz (O.C.)
    İşlemci: Intel Core I7 3960X Socket 2011 3.3 Ghz 15 Mb Cache
    Ekran Kartı: ASUS GTX680 GDDR5 2Gb 256 Bit nVidia GeForce DX11
    Harddisk: Seagate Barracuda 3 Tb SATA 3.0 HDD
    SSD: Kingston 2,5" 480GB V+200 Serisi SATA 3.0 Cache SSD (Okuma 535 Mb / Yazma 480 Mb)
    Ram: GSKILL 32 Gb (4*8Gb) Ripjawsx DDR3 1600Mhz CL9 Quad Kit Ram
    İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate 64 Bit
    Peki bu belirttiğim sisteme, aldığım ekran kartını dahil edebilir miyim?

• quote:

Maalesef siparişi çoktan verdim. Çok yakında yeni sistem kurucam.
    Sistem özellikleri şöyle olucak.
    Anakart: ASUS P9X79 Intel X79 Socket 2011 DDR3 2400 Mhz (O.C.)
    İşlemci: Intel Core I7 3960X Socket 2011 3.3 Ghz 15 Mb Cache
    Ekran Kartı: ASUS GTX680 GDDR5 2Gb 256 Bit nVidia GeForce DX11
    Harddisk: Seagate Barracuda 3 Tb SATA 3.0 HDD
    SSD: Kingston 2,5" 480GB V+200 Serisi SATA 3.0 Cache SSD (Okuma 535 Mb / Yazma 480 Mb)
    Ram: GSKILL 32 Gb (4*8Gb) Ripjawsx DDR3 1600Mhz CL9 Quad Kit Ram
    İşletim Sistemi: Windows 7 Ultimate 64 Bit
    Peki bu belirttiğim sisteme, aldığım ekran kartını dahil edebilir miyim?

Alıntıları Göster
    Yukarıdaki sistemde GT430 sorunsuz çalışacaktır.

• quote:

Yukarıdaki sistemde GT430 sorunsuz çalışacaktır.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Peki şuanda kullandığım sistemde GT430'un oyun performansı iyi mi olur, kötü mü olur? Dreamweaver, Fireworks, Flash, Illustrator ve Photoshop programlarında rahatlıkla çalışabilir miyim?
  • quote:

Teşekkür ederim. Peki şuanda kullandığım sistemde GT430'un oyun performansı iyi mi olur, kötü mü olur? Dreamweaver, Fireworks, Flash, Illustrator ve Photoshop programlarında rahatlıkla çalışabilir miyim?

Alıntıları Göster
    x1550'nin neredeyse 6 yıllık bir kart olduğunu göz önüne alırsak önemli bir gelişme olur. Zaten sisteminiz daha fazlasını kaldırmazdı aslında çok da kötü bir seçim değil fakat bu tarz eskimiş efsaneleri yeniden canlandırmak için genellikle 5670 öneriyorum performansı gt 430'a göre daha iyi olduğu için.

Yine de x1550'den gt 430'a bir fark görülecektir ama uçuşan havai fişekler beklemeyin

• quote:

x1550'nin neredeyse 6 yıllık bir kart olduğunu göz önüne alırsak önemli bir gelişme olur. Zaten sisteminiz daha fazlasını kaldırmazdı aslında çok da kötü bir seçim değil fakat bu tarz eskimiş efsaneleri yeniden canlandırmak için genellikle 5670 öneriyorum performansı gt 430'a göre daha iyi olduğu için.

Yine de x1550'den gt 430'a bir fark görülecektir ama uçuşan havai fişekler beklemeyin

Alıntıları Göster
    Zaten Aralık 2007de aldım bilgisayarı ama şuan ki teknik donanım bilgim olsaydı bu sistemi kurmazdım. Başkasına kurdurduğum için böyle oldu. Bu arada "uçuşan havai fişekler beklemeyin" derken, ne demek istediniz? Anlayamadım :-| Sonuçta After Effect yapmıcam bu sistemde.

• quote:

Zaten Aralık 2007de aldım bilgisayarı ama şuan ki teknik donanım bilgim olsaydı bu sistemi kurmazdım. Başkasına kurdurduğum için böyle oldu. Bu arada "uçuşan havai fişekler beklemeyin" derken, ne demek istediniz? Anlayamadım :-| Sonuçta After Effect yapmıcam bu sistemde.

Alıntıları Göster
    Havai fişekler beklemeyin derken sistem durup dururken bir ekran kartıyla şahlanmaz anlamında söylemiştim yani performansta ilerleme olur ama GT 430 da giriş seviyesi bir ekran kartı sonuçta. Ayrıca sistemin toplandığı zaman doğan çocukların şimdi okula başladığını varsayarsak zaten performans konusunda sıkıntı yaşıyorsunuzdur şu anda bile o yüzden havai fişekler beklemeyin dedim

• quote:

Havai fişekler beklemeyin derken sistem durup dururken bir ekran kartıyla şahlanmaz anlamında söylemiştim yani performansta ilerleme olur ama GT 430 da giriş seviyesi bir ekran kartı sonuçta. Ayrıca sistemin toplandığı zaman doğan çocukların şimdi okula başladığını varsayarsak zaten performans konusunda sıkıntı yaşıyorsunuzdur şu anda bile o yüzden havai fişekler beklemeyin dedim

Alıntıları Göster
    Sizin sayenizde, ben de AMD ve ATI chipsetli ekran kartlarına bakmaya başladım. Benim anlamadım şu: PCI Express 2.0, PCI Express 2.1. Bunları pek anlayamıyorum. Mesela bu ECS G31T-M9 anakart, Sapphire HD6750 1Gb 128Bit AMD Radeon DX11 ekran kartını destekler mi?

• quote:

Sizin sayenizde, ben de AMD ve ATI chipsetli ekran kartlarına bakmaya başladım. Benim anlamadım şu: PCI Express 2.0, PCI Express 2.1. Bunları pek anlayamıyorum. Mesela bu ECS G31T-M9 anakart, Sapphire HD6750 1Gb 128Bit AMD Radeon DX11 ekran kartını destekler mi?

Alıntıları Göster
    PCI Express slot versiyonları kartı çalıştırmayacağı anlamına gelmez. Yeni versiyonlu kartlar her zaman geriye doğru uyumludur. Hatta PCI x1 portunun ön kısmını kesip pci express kart takabilirsiniz bile. PCI x1 pinlerinin sağladığı tüm bant genişliğini kullanarak kart çalıştırılabilir. Yani o konuda problem yaşamazsınız 2.1 olmuş 2.0 olmuş dert etmeyin.

O ekran kartının gücünü işlemciniz biraz limitleyebilir ama diğer sistemimde de kullanırım diyorsanız alın, fakat kullanmam daha iyisini alırım yeni sistem için diyorsanız bu sisteme pek mantıklı değildir. 5670'ten yukarısını önermem ki bu bahsettiklerim 5750-5770-6750-6770'i ve yukarısını da kapsıyor.

NVidia tarafında ise alabileceğiniz kartlar zaten belli GT 430 ve 440 fakat bunlar 5670'e göre bir tık daha geridedir. GTS 450 alırsanız da yine sistemin gücü ekran kartını limitleyecektir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.