Şimdi Ara

ANAKART BIOS PROBLEMI HK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Emektar Maximus Formula X38 Anakartimi Sorunsuzca Kullaniyordum, Bu Gun Bir Kasinti Tuttu Ve Rampage Bios Mod Yaptim, Daha Sonra Birde Maximus II Formula Bios Yukliyim Dedim, Ve Yukledikten Sonra Bir Daha Goruntu Gelmedi :) Biraz Arastirdim Ama Ne Floopy Ile Nede Usb Ile Boot Yapamadim, Anakartin Butun Isiklari Yaniyor, Ama Ekran Siyah Hic Bir Hareket Yok, Sinyal Yok Yazisi Duruyor. Lcd Poster'da Cpu Unit Yaziyor Sabit Sekilde, Dual Bios Ozelligi Yok Bu Halde Orjinal Bios'unu Kim Tekrardan Yukleyebilir, Kadikoyde Yapiliyor Falan Denildis Ama Kimdir Nedir Bilgi Bulamadim. Yada Cizgi Elektronik Ilgilenirmi Bilemiyorum, Astarida Yuzunu Gecicekse Zaten Ugrasmaninda Manasi Yok Acikcasi :) Konuyla Ilgili Yardimci Olabilecek Birileri Varsa Sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdo205 -- 27 Aralık 2015; 19:45:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşin zor. Clear CMOS denedin mi?
  • Denedim Hocam, Goruntu Gelmiyor Ne Yaotiysam.

• İlk önce flash belleğinizi FAT dosya sistemi ile biçimlendirin NTFS olmasın yani sonra doğru bios dosyasını indirin örneğin "MAXIMUS- ASUS-Formula-1403.rom" indirdiğiniz dosyanın adını AMIBOOT.ROM olarak değiştirin flash belleğe atın belleği takıp bilgisayarı açın pc açıldığı zaman belleğin üzerindeki işık yanıp sönüyorsa işlem tamamdır eğer yanıp sönmüyorsa pc kapatıp ps/2 bir klavye bağlayıp tekrar açın bu sefer klavyeden HOME tuşu yada CTRL+H
    OME tuşlarına basın flash belleğin üzerindeki ışık yanıp sönmeye başladıktan 5-6dk sonra eğer anakart üzerindeki buzzer system speaker bağlı ise 4 tane kısa beep sesi duycaksınız beep seslerini duyduktan sonra pc kapatın belleği çıkarın bilgisayarınızı açın
  • Hocam bu guzel anlatiminiz icin oncelikle cok tesekkurler, ama bu dediklerinizi ilk gun denemedim hic bir sonuc alamadim, ne gelen var ne giden :) en sonunda bios chipinden bir tane satin alip mevcut 1403 biosu yazdirmayi dusunuyorum, tek bir kotu yani bios chipi anakarta sabit, lehimle vs ugrasmak zorunda kalacagim. Ilginiz ve alakani icin tekrardan cok tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: JwinR

Hocam bu guzel anlatiminiz icin oncelikle cok tesekkurler, ama bu dediklerinizi ilk gun denemedim hic bir sonuc alamadim, ne gelen var ne giden :) en sonunda bios chipinden bir tane satin alip mevcut 1403 biosu yazdirmayi dusunuyorum, tek bir kotu yani bios chipi anakarta sabit, lehimle vs ugrasmak zorunda kalacagim. Ilginiz ve alakani icin tekrardan cok tesekkur ederim.

Yeni bios chipi almanıza gerek yok anakartınızın üzerindeki bios chipini söktürdüğünüz zaman aynı chipe yazılıp geri takılabilir.Fakat internetten indirdiğiniz bios dosyasnı yazdırsanız bile bilgisayarınız yine çalışmıcaktır.Çünkü bios içerisinde update sırasında değişmeyen sabit bir bölüm var.Yani size DUMP dosyası lazım aynı çalışan ankart üzerinde EPROM okuyucu yazıcı ile alınmış flash dump dosyası lazım.

Ama BIOS Recovery işleminin olması lazım ben daha dönce defalarca yaptım hatta laptoplara bile yaptım.Siz bios güncellemesini hangi yöntem ile yaptınız?

• Hocam Sistemi Tekrar Topladim, Suan Birsey Fark Ettim, Kuzey Koprusu, Guney Koprusu, Ram'ler Ve Islemci Icin Olan Işıklar Var Anakartin Uzerinde, Ne Yazikki Pc'yi Actigim Zaman Islemci Icin Olan Led'ler Anakart Uzerinde Yanmiyor. Kuzey, Guney, Ram'ler Yaniyor. Lcd Poster Ise Sadece Cpu Unit Diyor. Burdan Anladigim Son Attigim Maximus II Formula Biosun Islemci Yazilimi Bariz Farkli. Ebayda Hazir Olarakta, Anakartin Direk AL Tak Sekilde Bios'larini Satiyorlar. Bu Arada Ben Guncelleme Islemini, Dos Baslangic Usb'si Olusturarak Attim. Daha Baska Bir Yol Kalmiyor Sanirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdo205 -- 29 Aralık 2015; 19:12:41 >
  • Anakart üzerindeki SPI BIOS çipini çıkartıp başka bir anakart üzerinde hot-swap yöntemiyle flashlaman lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.