Şimdi Ara

Anakart çipset görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarım =Compaq presario CQ61-330ET
    sistem = Windows 7 ultimate
    Benim problemim ;

1-> Format atmak istediğimde kur dosyaları yüklüyor. Harddisk secme ekranına geçmeden Stop 0x0000007B hatası ile mavi ekran hatası veriyor.
    2-> İşlemci sıcaklığı 81C° dereceye kadar çıkıyor.Fan 1 saniya bile durmuyor.
    3-> everest ile aldığım raporda Anakart çipset bilinmiyor gözüküyor.sitesinden indirdiğim ve daha önce kurduğum driverlar "Bu sistem, yazılımı yükleme gereksinimlerini karşılamıyor. Kur kapatılacak " uyarısı çıkıyor.
    4-> 4 gb ram olmasına rağmen RAM ler 3GB gözüküyor.Ramlari tek tek takıp kontrol ettiğimde 2gb olarak ikisinide gördüm.
    Everest raporumu aşağıya ekliyorum.

Evereset raporum tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adofm -- 15 Mayıs 2010; 2:23:05 >

• http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&sw_lang=&product=4049726#N2521

Biosun yeni tarihlisi var sanırım, istersen bir bak

2009-12-15 , Sürüm:F.21 A, 2.07M

Seninki de f.21 ama 11/25/09 tarihli.

Anakartın ilgili sayfadan yonga setine bakabilirsin.

Not: 64 Bit W7 için.
  • Öncelikle tesekkür ederim. O güncellemeyi yaptım deiğişe br şey olmadı. Birde birşey sormak istiyorum.anakaratın yada chipsetin bozuk olma ihtimali varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adofm -- 15 Mayıs 2010; 8:53:38 >
  • Arkdaslarım konu güncel. Yardimlarinizi beklemekteyim. 32 ile 64 driver aynı. sp46009 dosyasını kullıyor 2 side. birde bir şey soracagım. Bilgisayardan çıt sesi geliyor normal midir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adofm -- 16 Mayıs 2010; 11:30:17 >
  • cpu-z programıyla anakartın motherboard sekmesinden bir ss koyarmısın..http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_154.zip
  • sayın üstadım anladıgım kadarı resim demek istedin.

http://www.resimupload.com/ds368778447_anakarat_cpu_z.html
  • Arkadaşlar konu güncel. Yardımlarınızı hala beklemekteyim
  • 1. 32 bit işletim sistemi kullanıyorsanız remleri 3 Gb görmesi normal.
    2. Windows kurulumunu remlerden birini sökerek deneyin. Olmazsa diğeri ile değiştirip deneyin. Yine olmazsa slotlarını değiştirirek deneyin.
    3. Mümkün ise 64 bit işletim sistemi kurmayı deneyin.
  • tek 2gb ram ile kurulum deneyin.aynı hatayı verirse kullandıgınız rami söküp diğer rami takın ve tekrar deneyin.
  • 4gb ram için 64bit kurman lazım..ayrıca çipsetin intelin mobil p45 çipseti olan PM45 çipseti uygun sürücüyü indirip kullanabilirsin
  • 2 Ramın yerlerini değiştirerek, tek tek denedim olmadı. Akşama birde 64 bit işlemci kuracağım birde öyle deneyeceğim. bilgisayar çok ısınıyor. yeni 2 aylık bilgisaysr fazla tozda falan durmadı. HP servisi ile görüştüm. donanım kontrolu ile ilgili servise göndermemi istediler.
  • arkadaslar servise gitti orjınal ısletım sıstemini kurup göndermişler. Malesef bende yine aynı problemler mevcut. var mı cözüm
  • biosta ahci yazmazda başka birşey yazabilir.sata raid driver olarak görünebilir >disable yapmak gerekir.başka şekilde yazıyoda olabilir.bios menulerinin tek tek resmini koy bakalım ozaman.

• menülerde öyle bir şey yok görünüyor.bu arada sen xp mi kurmaya çalışıyordun?
    mavi ekran hatasını win7 de veriyorsa %100 donanımsal bir problemin var.
  • ne buluyorsunuz xp denen döküntüde? kesin xp kurmaya çalışıyor yoksa servis donanım sorunu olsa farkeder (iyimser düşünce)
  • Evet XP kurmak istiyorum. Win 7 nin gorsellıkleri beni boguyor. XP ve vista kurarken böyle hata veriyor 7 de bir problem yok.
  • 7 kur ama bence 64B olanı daha iyi ve temasınıda klasik yap xp gibi daha doğrusu NT gibi gözükür...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.