Şimdi Ara

MSI Gaming anakart üzerinde sıvı var, sistem stabil çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir gün pc yi açmak istediğimde, sadece fanlar dönüyor ledler yanıyor usblere dahi elektrik gitmiyordu ekrana bir şey gelmiyordu. dedim bios ekranı bile gelmiyorsa bir resetliyim,
    bios pilini çıkaracaktım ki fotoda koydum bir sıvı akması durumu var. biosu resetleyince pc çalıştı, fakat o günden sonra bütün oyunlarda 10 dakka sonra donma olmakta, kafasına göre birden bilgisayar kitlenmekte.

neden olur bu sorun ne yapmak lazım? garantisi var ama netten almıştım msi parçayı nereye nasıl götürcez bilen var mı ?
    MSI Gaming anakart üzerinde sıvı var, sistem stabil çalışmıyor

• ayrıca bir oyuna girdiğimde 10 dakika sonra sistem donduğunda anakarta bakıyorum kuzey köprüsü inanılmaz sıcak oluyor. normal durumlarda sıcak değil, veya oynarken ilk 4-5 dakika sıcak değil, ne zaman sistem donuyopr, orası aşırı ısınıyor donduktan sonra.
  • Geçen birinin daha başına gelmişti. Yanlış hatırlamıyorsam üretim hatasıymış o. Msi Türkiye ile iletişime geçebilirsin. Bi sor bakalım ne diyecekler? 0 212 288 42 30
    Gerekirse mail at ve resimleri de ekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 21 Mayıs 2017; 23:2:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mail attım sanırım sıkıntı kuzey köprüsüyle alakalı, çok ilginç csgo vs oynarken skıntı yok ama dotada max 5 dakika durabiliyorum klavye falan da tepki vermiyor ancak reset. kuzey köprüsüne vantilatör dayayınca takılmadı. acayip ısınıyor macununu mu yenilemeliyim? daha anca 1 yıl olsu anakartı alalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunu çözdüm,

bu anakartlardaki o sıvı şundan kaynaklı;

kuzey köprüsü ve alttaki bir sogutuculu yer termal macunla bağlanmışken bu üstteki güney köprüsü çok ısınmadığından olsa gerek altına çift taraflı bant gibi bir şey ile bağlanmış. tabi zamanla bu plastikimsi bant sıcaklığa maruz kala kala erimiş hiçbir sorun yok bu konuda,

fakat kuzey köprüsü çok begenmediğim yapışkan gibi olan kare şeklinde hazır termalle yağıştırılmıştı, çok kurumuştu tırnaklarımla çıkaramadım, yeni bir macunu güzelce sürdüm. eskisinden çok daha stabil şuan.

bu amdlerdeki kuzey köprüsü kanser bir olay, hangi anakart alınırsa alınsın, direk çok kaliteli bir macun ile siz takmalısınız. fabrikasyon macunlar kalitesiz anladığım kadarıyla.

şuan 6 çekirdek 3.500 mhz olan fx-6300 ü nokta stabilite sorunu olmadan 6x 4400 mhz de çalıştırıyorum.

valla ben bayılıyorum bu işlemciye millet hiç sevmiyor ama, satıp 8350 sini alcam çekirdeği 8 olsun diye :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.