Merhabalar, ASUS PRIME B550M-K anakart ile birlikte AMD Ryzen™5 3600X işlemci kullanmak istiyorum. Ancak, stok fan yüksek performans gerektiren işlemler için sıkıntı yaratır diye düşünüyorum. Anakart micro ATX bu nedenle ilk ram slotunu kullamamı engellemeyecek bir CPU soğutucu önerebilir misiniz? |
Anakart CPU Soğutucu Uyumu?
-
-
Bütçe?
-
500-600 TL ve aşağıdaki kasayı kullanmayı düşünüyorum.
-
158mm geçmeyecek soğtucular bakın.
Esport duo sanırım tek seçenek gibi duruyor.
2.el olarak baya uygun a bulunabiliyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: acura07
158mm geçmeyecek soğtucular bakın.
Esport duo sanırım tek seçenek gibi duruyor.
2.el olarak baya uygun a bulunabiliyor.Esasında boy olarak herhangi bir problem yaşayacağımı sanmıyorum. Anakart üzerinde dört adet ram slotu bulunmakta ve şuan 2x8 olarak ram takacağım fakat ilerleyen dönemde 4x8 yapmayı düşünüyorum. Bu esnada bana sıkıntı çıkarmayacak kule tipi bir soğutucu arıyorum. En olmadı ilerleyen dönemde tek fanlı su soğutma sistemine geçeceğim ancak onlarda da pompa sesi çok olur diye çekiniyorum.
-
Dark Freezer X124 modeline bakabilirsiniz. Fiyatına göre performansı gayet iyidir. Yükseklik olarak 151mm kasanıza rahatlıkla olur.
-
Teşekkürler, ram slotunu engelleme gibi bir durum söz konusu olur mu size?
-
quote:
Orijinalden alıntı: LakuriTeşekkürler, ram slotunu engelleme gibi bir durum söz konusu olur mu size?
Düşük profil ram kullanırsanız eğer fanın altında kalır ramlar ama çalışmasında sorun olacağını düşünmüyorum. Alttaki resimde görebilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 1 Kasım 2020; 15:29:51 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X