arkadaşlar amd tabanlı asus anakart kullanıyodum ve yaklaşık 1 ay kadar önce bozuldu, uzun süren servis mücedelem sonucu yenisini aldım ama şimdi tüm bağlantıları yaptığımda ve pc yi açtığımda ''system boot failure, please insert system disk and press enter'' diye bi uyarı veriyo. konuştuğum arkadaşlarım bunun 2 sebebi olabilir dediler. 1 pc hard diski görmüyo olabilir 2 anakart değiştiği için yeniden sistem yüklenmesi gerektiği için bu uyarıyı veriyo olabilir.
pc yi ilk kurduğumda da anakartın hdd yi görmemesi gibi bir sorun olduğunu ve bunu bir disketle çözdüğümüzü hatırlıyorum, bugün tekrar windows kurmayı denicem ama sonuç alabilirmiyim bilemiyorum, yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...
konfigürasyonum;
amd 3700+ asus a8v e se anakart asus en6600 vga...
büyük ihtimalle diski görmüyor biostan bakarak diski gördüğünden emin olun birde disk sata isede anakart da sata driver gerekliyse bu problem olabilir eğer biostan görüyorsa tekrar xp kurman sorununu çözebilir kolay gelsin
evet tekrar xp kurman gerekebilir ama biostanda boot olarak hdd seçmen gerek.ssaygılar
sisteminde bir tane mi yoksa birden fazlamı hdd. kullanıyorsun. eğer birden fazla ise öncelikle sistem kurulu olanı biosdan birincil hdd yapmalısın. eğer tek hdd ve bu uyarı var ise. biosdan hdd görülüp görülmediğine bak. (gerçi bu hata varsa yüksek ihtimal görüyordur. ) son ihtimal win xp baştan kurman gerekir.
arkadaşlar bitane hdd kullanıyorum ve sata kendisi, onun için sanırım bi raid driver ı gerekliymiş, büyük ihtimal görmüyo pc hdd'yi, bu driver ı nasıl bulabilirim ve bulduktan sonra bu durumu nasıl halledebilirim, kısaca yardımcı olursanız çok mutlu olucam, dün bi bilgisayarcı tam 50 YTL istedi utanmadan...
kullandığım hdd western digital 250 gb sata2 8 mb cache
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme