Şimdi Ara

anakart elektriği kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen akşam bilgisayarda ufak bir iş yapıyordum makina kendi kendine reset attı. ilk açıldığında güvenli modu sordu bende devamı seçtim. bir süre sonra mavi ekranı gördüm ve makina tekrar reset attı. bu rsetten sonra makina bir türlü kendine gelmedi. fişi çekmezsem 5 sn de bir açılıp açılıp kapanıyor.
    kasa kapağını söküp baktım açılışta normal fan çalışıyor fakat tam CPU fanı devreye gireceği zaman makina tekrar reset atıyor. mavi ekranı görünce ram lerden şüphelenip hepsini tek tek denedim gene aynı CPU fanı çalışamadan anakart elektriği kesiyor. Power suply dağlam ram sağlam ya ana kartı ya da işlemciyi yaktık boyumu aşar deyip gold bilgisayarın teknik servisine götürdüm ordaki eleman da ramleri ekran kartını falan çıkartıp denedi sonra işlemciyi alıp başka yerde deneyip işlemci sağlammış anakart alıp gelin takalım dediler.
    bende yeni bir anakart alıp geldim eleman da taktı.
    bu anakartın nesi var çözülebilirmi arızası nerde acaba diye hiç bakılmadı direk bu parça arızalı yenisiyle değiştirelim oldu.
    şimdi bilgisayar yeni kart ile normal çalışıyor ama aklım arızalı kartta kaldı acaba başka bişey yapılabilirmiydi?

• bilgisayarcılar tamir yapmazlar
    eğer kurtarmayı düşünüyorsanız işten anlayan ve tadınık(kmse 2 saat boyunca anakartın bütün elemanlarını kontrol etmek istemez) bi elektronikçiye gidebilirsiniz, büyük bi sorun olacagını sanmıyorum.
  • astarı yüzünden pahalıya gelir onarımla uğraşayım dersen ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mınaaa -- 6 Eylül 2010; 12:26:20 >
  • tabi tamir için elinizde bi anakart daha olması gerekiyor ki parça temin edebilesiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.