Şimdi Ara

Anakart ethernet port sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar PCnin bir tozunu alayım diye ekran kartını ramleri ve işlemci fanını çıkarıp bi temizledim, geri taktım 1 2 dk içersinde reset atıyodu, ondan sonra tekrar herşeyi cıkarıp takınca bu sefer hiç açılmadı, reset attıgı zaman ethernet portunun sarı ışığı yanıyodu ama pcye güç gelmediğinde herşey gitti geri kabloyu çıkartıp herşeyi söküp taktım bu sefer sorun kalmadı, fakat bu sefer ethernet portu çalışmamaya başladı, bir sıkıntı yok başka hiç bir yerde, biosdan açık ki resetledimde, driver eksik göstermiyor sorun ne olabilir.

• usb wireless taktım ağa bağlanmaya çalışınca bağlanamıyor, kabloda bi sorun yok laptop a taktıgımda internete bağlanıyor, pcden kaynaklı bir durum sanıyorum ki, o hiç açılmadığı ara bişi oldu ne olduysa, sebebini bulamadım sabahtan beri fikirlerinize ihtiyacım var.
  • büyük ihtimal ethernet kartı bozuldu ne kadar dikkat ederseniz edin usb ler ve ethernet girişi bozulabiliyor buda statik elektrikten kaynaklanıyor extra bir ethernet kartı bilgisayarına takarak bu sorundan kurtulabilirsin al bak
    böyle bir ethernet kartı alıp anakartının pcı girişine takabilirsin kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KralCocuk44 -- 16 Aralık 2015; 19:03:12 >

• direk bozuldu diye kestirip atmak istemiyorum ve tüm olasılıkları denemek lazım ^^ başka bir fikri olan varmı
  • işin ilginci usb wireless taktım onuda çalıştırmadı, yani port bozuk farzediyorum bununla ne alakası var :D portta sıkıntı yok sıkıntı yazılımsal ama bulamıyorum lanet şeyi:D bios falan enabled orda da dert yok =) kimsenin mi başına gelmedi :)
  • güncel.....
  • yokmu bir babayiğit :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazılımsalsa eğer güncel olmayan bir driverini bulup kurmayı dene. Tabi mevcutta olanı kaldır. Anakart chipset ve ethernet driver ikisinide.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani tahminimce yazılımsa çünkü usb wireless la bağlanmadı, bunu hiç görmüyo ışık falan onar dediğimde Realtek Network Controller was not found -- Deep Sleep Mode hatasını alıyorum, güçle ilgili bir sorun sanıyorum ki ama ne denediysem olmadı, yada doğru yapmıyorum. off of dediğinizi denicem de eski versiyon bulmak sıkıntı
  • Temizlediktab sonra nasil bir yazilimsal sorun cikarsin ki :) buyuk ihtimalle aygit yoneticisinden kurulummu gozukuyor due ethernetin taktiginiz zaman bir isik yanmasi lazim yaniyormu ?

• cadavaros kullanıcısına yanıt
    şimdi hocam ilk cıkardım temizledim, taktım açıldı ama 1 2 dk ya reset attı, sanırım o ara işlemci fanı tam oturmamıştı,ki sarı ışık yanıyodu ethernet calısıyodu bu arada bu ethernet onboard, yeniden söktüm taktım bu sefer hiç açılmadı pc, herşeyi tekrar takınca düzeldi ama bu sefer port da ışık yanmıyor okumuyor. suan hiç bişi yok...
  • En yuksek ihtimalle anakartindan ethernet girisi kiss devre yapti makinayi uzay montajada cikarmadan once bios pilini cikartip biosu bir sifirlayin sonra biostan optimal default ayarlarda getirin anakarrta baska portlarin calistigina emin olalim

• hocam banada tek açıklama öyle geliyo, başka bir yerdehiç sıkıntı yok usbler herşey normal ses girişleri vs. pili çıkartıp sıfırladım cmos falan , biosdan da yaptım hala olmadı, en son format attım hala aynı lanet şey, usb wireless taktım kasaya şuan onunlayım modem yarım metre önümde ama geriliyodum sanki kablosuz olunca performans düşücek, lag yapıcak vs ^^ 10 15 liraya bi ethernet alsam arkadaşın paylaştığı gibi birşey götürürmü acaba. artık sıkıldım yarın son kez dediğinizi yarın yapıcam oldu oldu. Büyük ihtimal güçle alakalı birşey zaten ondan eminim ama yandı da çalışmıyor mu kısa devreden mi kaynaklı bir fikrim yok, başka birşey aklınıza gelirse buradayım ^^ ilgilendiğiniz için teşekkürler, yarın denedikden sonra yazıcam
  • yani %100 demek istemedim fakat hersey calısıyor ve sadece ethernet gittiyse kısa devre yada şase yapmıştır.Usb wirelesslar cokta kötü olmaz zaten aynı odanın icindeysen korkucak birsey yok ha yok ben illa etnernetle baglanıcam diyorsan anakartı bir tamircinin görmesi gerekiyor onlarda zaten yanmış bu degısmez vs dicekler :) harici ethernet kartı alıp sorunsuz kullanabilirsiniz anakartı degıstırmeye bence gerek yok
  • temizlik esnasında anakartınızı halı üzerine koydunuzmu? yada benzeri yünlü bir yere?

veya üzerinizde yünlü bir giysi varsa ve kendinizi deşaej etmemişseniz

statik elektrikten bozulmuştur.

debelenmeye gerekyok
    10-15 tlye ethernet alıp kullanacaksınız
  • Hocam anakartı pc den sökmedim, diğer ana parçaları çıkardım sadece ^^ ethernet kartı aldım 20 liraya bir tane, sıkıntı yoktu bir kaç gün, şimdi her açtıgımda kapalı gözüküyo ışığı yanmıyor, sorun gider diyince yerel ağ bağlantısı 2 kapalı açılsınmı gibi birşey oluyor ve arada bağlantı kopuyo bunu nasıl düzeltirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.