Şimdi Ara

anakart f.audio kablo baglantisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eski pc vardi kasasini degistirdim.kablalari anakart uzerindeki f.audio yazan yere hangisini cozemedim.anakart modeki gigabyte ga.g41mt.52 biosu 2010 yilina ait..
    Yardimci olacak varsa mennun olurum.kasa nin butun montaji taman ondeki kulajlik ve microfon kaldi.
    Saygilar anakart f.audio kablo baglantisi

• frantic2 kullanıcısına yanıt
    https://download1.gigabyte.com/Files/Manual/mb_manual_ga-g41mt-s2_tur.pdf

13.sayfaya bakınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

slm

power sw hdd led reset onları bagladım sorun yok

audıo attıgım bolumu baglayamadım

kulaklık ve mıcrofon kablolarını kasanın önundekı kablolar tek soket sekılınde dııl parca parca ayrı sekılde .resım attım f-audiıo olan yere baglanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 12 Ekim 2020; 12:57:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

https://download1.gigabyte.com/Files/Manual/mb_manual_ga-g41mt-s2_tur.pdf

13.sayfaya bakınız

selam inceledıms komple.

fakat benım kabloların nereye baglanagı kasadan gelen cozemedıms..

bendekı kablo yazıları yok cunku orda.

bendekı kablo yazıları resımlı attım hangını nereye baglıcam bılgınız varmıdır.

ses kulaklık normalde altta görülen 2. resimdeki gibidir ve arkadaşın verdiği kılavuzda da bu fişlerden bahsediyor zaten AC97 veya HD AUİDİO... Ayrıca kılavuz bilgisinde şunu diyor  Bazı kasalarda, ön panel ses bağlantısı için tek parça bir modül yerine ayrı ayrı telleri bulunan kablolar bulunabilir. Bu şekilde telleri ayrı ayrı olan ön panel ses modülünün bağlantısı hakkında daha fazla bilgi için lütfen kasa üreticisi ile temasa geçin. yani bilgide senin kasadakilerden bahsetmiş. anakartında ona uyumlu giriş var mı bilemedim kasan ne marka? ayrıca verdiğim video da anakartta senin takamadığın fişlere giriş var gibi, (ilk resim) yani power reset hdd ledi taktığın yerde. tahminim bazı anakartlarda o girişler yok sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 12 Ekim 2020; 19:58:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

ses kulaklık normalde altta görülen 2. resimdeki gibidir ve arkadaşın verdiği kılavuzda da bu fişlerden bahsediyor zaten AC97 veya HD AUİDİO... Ayrıca kılavuz bilgisinde şunu diyor  Bazı kasalarda, ön panel ses bağlantısı için tek parça bir modül yerine ayrı ayrı telleri bulunan kablolar bulunabilir. Bu şekilde telleri ayrı ayrı olan ön panel ses modülünün bağlantısı hakkında daha fazla bilgi için lütfen kasa üreticisi ile temasa geçin. yani bilgide senin kasadakilerden bahsetmiş. anakartında ona uyumlu giriş var mı bilemedim kasan ne marka? ayrıca verdiğim video da anakartta senin takamadığın fişlere giriş var gibi, (ilk resim) yani power reset hdd ledi taktığın yerde. tahminim bazı anakartlarda o girişler yok sanırım

bosta kalan sadece kasadan gelen audıo kabloları kaldı sadece ucları ayrı sekılde yenı modelelr gıbı soke tsekılde dııl resımde attım gorulen.anakart gırısıde resım attım..

power sw-pw led-hdd led-reset bu kablolar zaten ayrı parca halınde onları bagladım sorun yok..

anakart 2009 model kasa da o yaslarda

8bu modele artık destek vermezler) fakat topladım ssd v.s 8 gb ram her sey normal sadece kasadan onlerden gelen mıcrofon ve kulaklık gırıs dısısında sorunum yok...usb ler bagladım calsıyor onlerdekı..

2 resım attım anakart gıgabyte modelı yazdım yukarlarda.. kasadan gelen resımde kı ucların nereye hangısı bılgınız varsa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Resimde jumperlarin olduğu pinlere kasadaki ucunda ikili fislerin olduğu iki kabloyu takacaksin. Mic bias yazan fişi mic pwr yazan yere, mic in yazan fişi mic yazan yere takacaksin. GND yazan fişi GND yazan yere takacaksin. Diğer GND boşta durabilir çalışmaya engel değil. Anakarttaki girişe dikkat edersen pinlerden biri yoktur, bu montaj konusunda yardımcı olması için bilerek yapılmıştır.

Bunu yaptıktan sonra BIOS'tan ön panel türünü AC97 yap, yoksa çalışmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 12 Ekim 2020; 20:50:12 >

kardeşim dediğini anladım koyduğun resimleri de gördüm ve ona karşılık resimli yazılı açıkladım anakartında o fişlere giriş yok gibi ve yoksa takamazsın çünkü anakartında ac97 yada hd audio fişlere uyumlu olan giriş görünüyor sadece ona da sendeki fişler tek tek takılır mı bilemem takılırsa da çalışır mı bilemem dene istersenanakart f.audio kablo baglantisi 

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Tskler..
    Yarin denicem.
    Kasanızın ön panel ses bağlantıları AC 97’ye uygun. Bu sebeple siz manuelin 13.sayfasında sağ tarafta kalan şemaya göre bağlantı yapmalısınız. Bu durumda bağlantılar şöyle olmalıdır

1.pin: Mic in
    2.pin: Gnd (ground)
    3.pin: Mic Bias
    5.pin: Speaker R (sağ)
    9.pin: Speaker L (sol)

NC yazanlar: No connection, bağlantı yok - Boş demek

Bu arada başka bir arkadaş da benzer şekilde açıklamış.
    Biostan da ön panel ses bağlantı şeklini AC97 olarak seçmelisiniz.

Ve de 1 ve 2 nolu pinler arka kenara yakın olan pinlerdir. Manueldeki sıralamaya dikkat ediniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 12 Ekim 2020; 23:19:36 >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Tskler...bugun islerim vardi bakamadim
    Yarin denicem
  • tskler....ılgınıze kulaklık test yaptım calıstı..mıcrofon yoktu denemedım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.