Şimdi Ara

Mouse ile siradan USB kablosunu birleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
18.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kullandigim mouse (USB cıkışli) bi süre önce kablosu kesildi (hata bizim) sonra önceden elimizde olan usb kablosu (ucu boş) ile mouse birleştirmeye karar verdik ama nedense hertürlü birleştirme cabalarimiza ragmen olmadi ve aramizda bi matematik sorusu oldu cıktı hangi kablodan veri hangisindne elektrik geciyor :D

sonunda yapamadik ve sizlere soruyoruz aşagidaki kablolar hangi kablo ile birleşmesi gerek
    çok önemli digil gidip bi mouse aldik zaten ama bu soruyu çözmeye niyet ettik bi kere :D

işte soru :

Mouse: Microsoft Notebook Optical Mouse Model 1020
    USB kablo : Siradan bi usb işte ama çalişiyor onda şübemiz yok :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 3 Aralık 2007; 11:27:01 >

• genelde Kırmızı +5V Siyah İse - Olur!Bu Durumdada Mouseden gelen Beyaz ve Yeşil Data Kablosu,USB den Gelenlerden Kırmızı ve açık olanlardan biri (sırasıyla + -)PWR Diğerleride Datadır!Yanlışım varsa söyleyin!çünkü fazla bi bilgim yoq!
  • işe yaramaz .ps2 ile usb bağlantı protokolü farklı olması lazım çalışacağını sanmıyorum
  • Farenin içini açıp bağlantılara bakarak uçları tespit etmeyi öneriyorum :)
  • eet bencede aç içini kurcala!gelen akımları falan ölç bulursun Data ve Powerleri!ama sezer abinin dediği gibide olabilir!
  • usb fareleri ps2 ye çeviren adaptörler var ama zatan fare usb destekli olduğundan hem usb hemde ps2 girişleriyle çalışabiliyor.
    sizdeki fare üretim olarak ps2 uyumluysa usb den çalışmayabilir bilginize...
  • Fare USB uyumlu Optik Mouse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • usb jakında 2 baştakiler enerji diğer ortadaki 2 data kablolarıdır.. eğer sen mause da data girişine elektrik verdiysen mause çoktan yanmış da olabilir ancak siyal gerilimleri de 5v civarında değerler olduğundan hasar görmemiş olabilir..
    ama yine bi ihtimal artı eksi uçlarını ters verdiğinde yine yanmış olabilir..
    4x3x2x1=24 farklı şekilde kabloları bağlayabilirsiniz size kolay gelsin..
    bu arada kesilen uç hâlâ duruyorsa avometre ile hangi sıradaki uç hangi renge gidiyor bularak çözebilirsiniz işi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

işe yaramaz .ps2 ile usb bağlantı protokolü farklı olması lazım çalışacağını sanmıyorum

peki şu jakların içinde protokol dönüştürülüyor mu?
  • kimse cvp vermicek mi
  • öyle hemen mouse yanmaz +- doğru bağlayıp doğru data bağlantısını tutturursan her türlü mouse usb olur klavyeler olmaz. eski anakart kitaplarında ps2 ve klavye bağlantısın şeması var yani kafadan +- ve data uçlarını bulursun standarttır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@rKSm@N

quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

işe yaramaz .ps2 ile usb bağlantı protokolü farklı olması lazım çalışacağını sanmıyorum

peki şu jakların içinde protokol dönüştürülüyor mu?

sanırım birşey fark etmiyordu ben bi ara denemiştim ps2 mouse usb çevirdim ama çalışmışmıydı şimdi hatırlıyamıyorum tekrar dener kesin cvp yazarım

• quote:

Orjinalden alıntı: johonwayni

Fare USB uyumlu Optik Mouse

içini aç mousenin plaket üzerinde kabloların veya soketliyse soketinin yanında hangi kablonun ne olduğu yazıyo olması lazım çoğu mousede yazıyor ama yazmayanlarda olabiliyo

eğer yazmıyor ve kabloları tespit edemessen eski kopan kablonu ölçerek hangi renk kablo usb soketin neresine gelmiş bakarak bağlaman gerek kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazrails -- 19 Aralık 2007; 0:05:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.