Şimdi Ara

SE Android OTG kablo ile usb aygıt(klavye,fare bellek vs vs) kulanmak (rotsuz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
4
Favori
17.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zaq999

quote:

Orijinalden alıntı: mertbenzerli

Evet arkadaşlar sony ericsson larda otg flash bellek sorununu çözmüş ancak dün sınavım olduğumdan dolayı sizlerle paylaşamamıştım.Öncelikle telefonunuzun root lu olması ve süperuser ın yüklü olması gerek.Root lu olmadan çalışırmı çalışmazmı bilmem ama kurduğum program süperuser adlı root yönetinin iznini istiyor.telefonu root lu olmayanlar deneyip paylaşırlarsa sevinirim.İşlemler çok basit olmakla beraber kesinlikle telefonunuzun rom dosyalarına müdahale etmemektewdir.Yani güvenli işlemlerdir.

1)Öncelikle (http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/samsung-n7000-galaxy-note-otg-kablo-48326978) buradan herhangibir otg kablo satın almanız gerekmete.Ben aynısını aldım marka farketmiyor.

2)Daha sonra marketten ( )

astro dosya yöneticisini indirin ki flash belleğinizi oradan yönetebilelim.

3)Telefonun flash bellekleri tanıması içinhttp://depositfiles.com/files/dawa1m6ab veya
    depositfiles.com
    Deposit Files
    http://depositfiles.com/files/4h908w45f
    Adresinden arc için olan usb wiresbog adlı uygulamayı kurun.Bu program tamamem sony ericssonalrın flash bellekleri tanıması için yapılmış olup.Sadece tam sürümü çalışmaktadır.Ben uygulayı türkiyeden satın alamadığım için yurtdışındaki bir tanıdığım vasıtasıyla edindim.

4)evet işlemlerimiz bitti.şimdi otg kablonuzu telefonun usb çıkışına flash belleğinizide otg kablonun diğer ucuna bağlayın.Bağlantıyı yaptıktan sonra usb storage adlı uygulamayı açın rooting check busybox check yapın.telefonunuza usb belleği tanıtmak için mount usb stroge çıkarmak için ise unmount usb.. kullanın gerçi bunlar gereksiz ziya zaten kendi otomatik tanıyıp üst bildirim çubuğunda usb işareti gözüküyor.

5)astro dosya yöneticisini açın /file manager girin. / mnt/sdcart içinde usb storage var aaaa süprüz flash belleğimizdeki tüm dosyalar içinde.istediğinizi kopyalayın silin taşıyın yada film atıp izleyin.

6)Belirtmemde fayda var.uzun süre belleği takılı bırakmanız bildiğiniz gibi şarjınız kısa sürede bitmesine neden olur.

7)kingston diğer birkaç marka dışında tüm bellekleri tanımakta olup.ben mp3 çalarımdan telefonuma direk dosya transferi yapabildim.Hafıza kartı okuyucuyu tanıtıp hafıza kartından dosya alabildim.

8)şimdilik sadece fat32 dosya sistemiyle biçimlendirilmiş flash bellekler tanınmakta ntfs desteği yok.

Biraz uzun oldu ama herkesin anlaması için uzun tuttum.Yine de sorunla karşılasan olursa pm den mesaj atabilir.resimleride eklicem. flash bellekten film izlemenin zevkini çıkarın....

http://imageshack.us/photo/my-images/43/screenshot201111302106.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/442/screenshot201111302108.png/

http://imageshack.us/photo/my-images/341/screenshot201111302110.png/

gittigidiyo liki ölü ankarada bu otg kabloyu satan maza varmı alan varsa adres verebilirmi yoksa gidip arayacam.
    wired.usbotg.apk full sürümmü yoksa netten bulup ekleyim kablo olmadığından denemedim.
    linix ntfs desteklemez en azından anroid versiyonu linux dosya sistemi neydi tam hatırlamıyorum onu destekliyebilir 2gb büyük dosyaları bu yöntemle bir deneyin olması lazım neo oldu taşınabilir medya üstü.

bu yazıyı bir üst konu yapalım tün se x modelleri faydalansın. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 26 Nisan 2012; 1:46:28 >

• bu kabloyla usb fare kalvye flanda çalışıyormu.
  • quote:

bu kabloyla usb fare kalvye flanda çalışıyormu.

özür dilerim açmışsınız zaten teşekkürler.

androit 2.3.4 zaten kendisin klavye mause destek vermektedir.ancak bazı mause klavyede sorun çıkardı.ama çoğunluk çalışıyor.

Bu yazdığım yöntemle hafıza kartı okuyucundan;kuzenimin philips marka mp3 playerinden direk dosya transferi yapabildim.
  • evet bazı donanımlarda sorun olabilr normal birşey herşeyi öalıştıracak diye birşeyyok çokk teşekkürler.

not düşelim 2.3.4 olması lazım telefonunuzun alt versiyonlarda destek yoktu 2.3.4 geldi destek.

hdmi taşına bilir medya oynatıcımız hayırlı olsun.
  • quote:

evet bazı donanımlarda sorun olabilr normal birşey herşeyi öalıştıracak diye birşeyyok çokk teşekkürler.

not düşelim 2.3.4 olması lazım telefonunuzun alt versiyonlarda destek yoktu 2.3.4 geldi destek.

hdmi taşına bilir medya oynatıcımız hayırlı olsun.

Bu programın imei veya telefon numarasına özel olduğunu düşünerek çalışmaz diye biliyordum ama sizin anlatımınızla denedim (xperia arc s ile) ve gayet güzel çalıştı.Bende dönüştürücü kablo Nokia N8 den kalmıştı,kenarlarını biraz eğeliyerek uygun hale getirip kullandım.Galaxy s2 için olanı problemsiz kullanılabiliyor.
    Ellerinize sağlık teşekkür ederim.
  • işi garantiye alayım diye root da yaptım yok arkadaşlar tam dediğiniz gibi yapıyorum sandisk ve kingmax usbler görmüğyor hiçbir şekilde :S
  • benim belleğim de sandisk marka sorunsuz çalışmakta.Bİrde kingston var ne yaptıysam çalıştıramadım.Belleğinizi fat32 dosya sistemiyle biçimlendirip deneyin.Olmazsa tüm işlemleri baştan deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni aldığım otg kablosu ile klavye mouse usb bellek bağladım hepsi düzgün bir şekilde çalışıyor ;)
  • bu kablonun alınacak yerini söyleyebilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilbilge_11

bu kablonun alınacak yerini söyleyebilir misiniz

çeşitli alışveriş sitelerinde var sahibinden vb. şekilde USB OTG KABLOSU olarak aratırsan bulabilirsin samsung için felan yazar takma ;) (eğer Ankaradaysan elden alman için adres verebilirim;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberwolf06

quote:

çeşitli alışveriş sitelerinde var sahibinden vb. şekilde USB OTG KABLOSU olarak aratırsan bulabilirsin samsung için felan yazar takma ;) (eğer Ankaradaysan elden alman için adres verebilirim;)

Ankara'da nerde var acaba? Adres verebilir misin rica etsem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TÜRK.rew

quote:

quote:

Ankara'da nerde var acaba? Adres verebilir misin rica etsem.

PM atıldı;)
  • quote:

quote:

teşekkür edrim yardım için ankr değilim ama sagol
  • quote:

quote:

bir adresde ben alsam
  • quote:

quote:

quote:

bir adresde ben alsam

PM atıldı ;)
  • otg kablosu yerine iki tarafı usb (dişi olandan) olan kabloyu telefonun kendi kablosuna ek yapsak olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 8 Aralık 2011; 11:32:46 >
  • güzel konu takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmt_frk_asln

otg kablosu yerine iki tarafı usb (dişi olandan) olan kabloyu telefonun kendi kablosuna ek yapsak olur mu?

denedim olmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

quote:

otg kablosu yerine iki tarafı usb (dişi olandan) olan kabloyu telefonun kendi kablosuna ek yapsak olur mu?

denedim olmadi

otg'nin bağlantılarında farklılık mı var acaba? elektrikçiden parça alıp kendim yapsam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Captain16

quote:

denedim olmadi

otg'nin bağlantılarında farklılık mı var acaba? elektrikçiden parça alıp kendim yapsam?

galiba öyle, ben gidip aldım o ara parçadan ama mouse ve flash belleğin ışığı bile yanmadı elektrik gitmiyor galiba

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.