Şimdi Ara

Buzdolabı gaz dolumu (kendin yap)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Buzdolabı gaz dolumu (kendin yap)

Konu başlığında kendin yap yazsada yapmanız için teşvik edici bir yöntem değildir yapıp yapmamak sizi bağlar sonuçta işin içinde yanıcı gaz var sorumluluk kabul etmiyorum 

sitemin fotosundan işleyişini anlatayım olayın özü sisteme kompresörün sibobundan bağlanılıyor tek boru hattından hem vakum yapılıyor hemde gaz basılıyor genelde teknik servisler sisteme hava ve nem sisteme kaçmasını engellemek için vakum motorunu hattan çıkartıp gazın bağlı olduğu hortumu püskürterek sisteme bağlanıyor, bu yöntemle bu süpürme işlemi yapılmıyor vakum motorunun yaptığı işi çok kolay bir şekilde bu kupa çekme setinden devşirme aparat yapıyor hatta buzdolabındaki kaçağı tıpkı manifold saatindeki göstergeden -1 den yukarı doğru çıkmasını takip ettiğimiz gibi tıpkı bundada vakumlu şekilde beklenirken kupa çekme fanusun üzerindeki valf havaya kalkıyor vakumun kaçtığı anlaşılıyor , gaz basım anında hortumun özelliği değişmiyor sertleşip kırılmıyor. hortumu ben daha evvel espresso makinemde kullanmıştım 13bar basıncı ölçebiliyordum yüksek basınçlara dayanıklı hortum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 18 Temmuz 2024; 19:0:27 >

• Sistem çalıştırılmışsa Helal olsun !!!

Anlaşılan elde bulunan malzemelerle iş görülmeye çalışılmış. Bu sistemlerdeki saflık sağlanabilmiş midir muamma.

Diğer taraftan aşama aşama gerekirse temsili resimlerle anlatılsa çok daha etkileyici olur.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim güzel temenniniz için , sistemde gövde kaçağı olduğu için nem ve hava giriyordur vakum yaparken de bolca girmiştir her gaz dolumunda dryer değiştirmiyorum muhtemel ilerde dryer yada kılcal boru tıkanıklığı yaşanabilir kompresör arızası falan , evet dediğiniz gibi eldeki malzemeler kullanıldı çoğunlukla, hobi amaçlı değilde , tamamen amaca yönelik bütçeyi korumak amaçlı hazırlanmıştır , bütçeden kastım ya bu buzdolabını atıp yenisini alacaktım (5 senelik ciğaz ve ciğazda gövde kaçağı mevcut tamiri kesin değil çok pahalı olduğu ve uğraşmaya deymeyeceği bilgisini almıştım geçen sene gaz dolumu yapan yetkili servisten ) yada senede 3 yada 4 kere gaz basmak için servise her geldiğinde gaz dolumu için 2000tl den fazla ücret ödeyecektim , yada böyle bir sistem ile gazı 3 yada 4 ay gidecek şekilde 60 gr gaz basacağım ,bir dahaki sefere kısmetse kaçak kapatıcı şırıngalı bir ilaç varmış onu alıp deneyeceğim ve imkan bulursam vidyo çekmeyi düşünüyorum 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 19 Temmuz 2024; 0:0:27 >

• Baristatales B kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    kaçak kapatıcı şırıngalı bir ilaç varmış onu alıp deneyeceğim

TAm o aklıma gelmişti düşünmüşsünüz zaten. Radyatörlerde de kullanılıyor o tip bi ilaç. Hatta oto-motosiklet tekerleri için olanı bile vardı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.