Şimdi Ara

Lpg Alırken TARTARTAR diye doluyor Tank !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
20.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımı fulliyeyim dedim ama tank yarıya gelince tartartar diye bir ses gelerek doldu yarıdan sonra :S
    evet neden böyle oldu ?

• o ses şamandıradan gelen ses korkmanıza gerek yok. ayrıca lpg dönüşümü bölümüne gelirseniz daha fazla bilgi bulacaksınızdır.
  • LPG deponuzda hava var.. bir LPg ciye giderseniz halledeceklerdir. Aynı olay benim benimde başıma geldi.. Tar Tar Tar sesi deponun dolduğunu gösetriyor.. Depoda hacva olduğu için depo dolmuyor. Şamandırayla alakası yok
  • TARTARINI marka sıralı sistemlerde bu ses servis uyarısı anlamına geliyor. Bakıma gitmesi gerek.
  • **

edit: fikrim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 29 Ocak 2011; 23:10:53 >
  • Birde göstergelerdeki ışıklar çok çabuk sönüyor.
    örnek:kırmızıdayken 50 km daha gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

LPG deponuzda hava var.. bir LPg ciye giderseniz halledeceklerdir. Aynı olay benim benimde başıma geldi.. Tar Tar Tar sesi deponun dolduğunu gösetriyor.. Depoda hacva olduğu için depo dolmuyor. Şamandırayla alakası yok

Yapma ya. Depo bosken icinde hava yok, vakum halinde zaten
  • bende de oluyor, lpg yeni takılı olduğu için ilk başta şaşırdım, forumda ustalara sordum normaldir dediler, %80 dolduktan sonra istasyonlardaki basınc fazlalığından dolayı şamandırayı zorluyor ses ondan geliyor, hemen dolumu bitirin.
  • Yani o ses geldiği anda gazı kestirelim öylemi?
  • evet, istasyondaki gaz basıncından kaynaklanıyor, olması gereken galiba 10 iken istasyonlarda 12-13 bar civarı oluyor, adamların işine geliyor biraz daha fazla satıyorlar, lpg göstergeleri pek sağlıklı olmuyor forumda bu cok konuşulan bir konu, yakıt göstergeniz için en iyisi benzine gecinceye kadar kullanın sonra deponuzu tam doldurun o meşhur sesi duyana kadar, km sıfırlayıp kullanın, yaptığınız yol miktarı daha sağlıklı bilgi verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taygunm

evet, istasyondaki gaz basıncından kaynaklanıyor, olması gereken galiba 10 iken istasyonlarda 12-13 bar civarı oluyor, adamların işine geliyor biraz daha fazla satıyorlar, lpg göstergeleri pek sağlıklı olmuyor forumda bu cok konuşulan bir konu, yakıt göstergeniz için en iyisi benzine gecinceye kadar kullanın sonra deponuzu tam doldurun o meşhur sesi duyana kadar, km sıfırlayıp kullanın, yaptığınız yol miktarı daha sağlıklı bilgi verir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim fakat aracımda düz lpg sistemi var zaten araç karbiratörlü.
    birde benzinde kullanamıyorum çünkü benzin pompası heralde o parça arızalı
    Peki ben bu durumda o tartar sesini duyunca gazı kestirmelimiyim yoksa kestirmeyim dolsunmu?
    Birde birkaç konuda gördüm o ses geldikten sonra haybeye para verilir çünkü gaz dolmaz ama para yazmaya devam eder
    diye okudum.

• aynı sorun bende de var merak ediyorum cidden o sesi duyduktan sonra doldurtmanın anlamı yok mu?
  • Bende onu merak ediyorum.
  • Eyer bir anlamı yoksa boşuna hiç doldutturmayalım dimi yani
    Boşuna para vermeyelim.
  • o ses genelde benim aracımdanda çıkıyor... bazı yerlerde çıkıyor bazı yerlerde çıkmıyor... o ses gelince depoya gaz girmiyor boşa para yazıyor meselesine inanmıyorum sadece şamadra zorlanarak daha fazla gaz basılıyor... bu durumda hesaplamalarda hatalara sebep oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet

o ses genelde benim aracımdanda çıkıyor... bazı yerlerde çıkıyor bazı yerlerde çıkmıyor... o ses gelince depoya gaz girmiyor boşa para yazıyor meselesine inanmıyorum sadece şamadra zorlanarak daha fazla gaz basılıyor... bu durumda hesaplamalarda hatalara sebep oluyor...

evet zorlanarak gaz basılıyor, %80 den fazlasını alıyor, o zaman şamandıra zarar veriyor, yakıt hesabı biraz şaşıyor. en iyisi o ses gelince kestirmek.
  • O istasyon basıncından kaynaklanıyor o ses geldiğinde %15 daha fazla gidiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

O istasyon basıncından kaynaklanıyor o ses geldiğinde %15 daha fazla gidiyorum

Peki göstergelerde yakıt bitmiş olarak gözüküyor ve siz %15 daha mı gidiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: voltura

quote:

Orijinalden alıntı: Burak®

O istasyon basıncından kaynaklanıyor o ses geldiğinde %15 daha fazla gidiyorum

Peki göstergelerde yakıt bitmiş olarak gözüküyor ve siz %15 daha mı gidiyorsunuz?

hayır son kademe ışığı yani full olan ışık daha geç sönüyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.