Şimdi Ara

LPG TANKI FAZLA GAZ ALDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar garip bir durumla karşılaştım onun için düşüncelerinize ihtiyacım var . Lpg tankımı fulledğim zaman hep 25-27 lt arası gaz alırdı şamandıra sesini duyunca dolumu kestiririm birkaç gün önce tankım şamandıradan ses geldiğinde 35 lt yi gösteriyordu aldığım istasyon OPET AYGAZ öyle sokak arası değil işlek ve modern tesis pompaları falan dijital yani pompadan kazıklamışlar demiyorum ama olabilirde neyse mevzu ise aracımı bir süre önce klasik emilatörlü sistemden sıralı sisteme çevirttirdim (eskisi aldesa sıralı olanı ise mimgas) sistem değişikliğinin tankdaki şandırada etkisis olabilirmi onu sorcaktım henüz gazım bitmediğinde pompada kazıklanmış olup olmayacağımdan fikrim yok , tankımın kaçlık olduğunu bilmiyorum kimine göre silindir 32 lik kimine göre 38 veya 40 lık diyorlar şimdiden düşünceleriniz için teşekkür ediyorum

• Bence, tankın fazla lpg almasının 2 sebebi olabilir.
    Birincisi, opetteki pompa bozuktur. (pompaların belli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor)
    İkincisi, senin şamandıra bozuktur. (tankın %80'i dolduğunda şamandıra gaz girişini kesmesi gerekiyor)

Ancak gazı tam olarak bitirdiğinde sebebin hangisi olduğunu anlıyabilirsin.
  • Aynı sorunla bende ordu opet te karşılaşmıştım..

40Lt.lık sımıt tankımı doldurduğumda her seferınde 33--34Lt gaz alıyodu.

Ordu nun çıkışındakı opetten fullediğimde 40.5Lt. almıştı. max 40 lt alan depo nasıl 40.5 lt. alır İtiraz ettiğimde ise şamandıra bozuktur şudur, budur deyip geçiştirdiler..

Tabii bi daha o istasyonunyanından geçmedim ama, konunun üzerine gidip şikayet de etmek gerekir diye düşünüyorum.Bunlarda çok ağır cezalar var. şayet vatandaşı aldatan varsa cezasını da çekmeli...
  • Yakıt tüketimini ölçmeni tavsiye ederim. Arada 5-6 litre fark var enaz 70-80 km yol fark etmesi gerekir. 0 km eskiden daha fazla gitmezse. Sorun pompada diyebilirsin. Yakıtı normal çıkarsa Şamandıra takılı kalmış olabilir veya sıralı sitmede şamandıra takarken ayarını değiştirmiş olabilirler o dad değilse şamandra bozuktur.
  • Acaba hile varmı?...
  • yorum ve yardımlarınıza teşekkür ederim olay şamandıradan olduğu anlaşıldı aslında şamandıra bozulmamış eskiden bozukmuş takılı kalmış şu anda normale döndü yaptığım kmetreyle oranladım sorunun benden olduğunu anladım teşekkürler
  • bu tarz arızalar genelde lpg tankının şamandıra arızasıyla alakalı oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.