Şimdi Ara

radyatörlerdeki suyu boşaltıp tekrar nasıl dolum yapabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
17.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar radyatörlerdeki suyu nasıl boşaltırm . benim tesisat sonradan yapıldı. kombi balkonda. tesisat yapılırken balkona bir tane tahlıye vanası koymuştuk . daha önce o vanayı açınca tüm radyatörlerdeki su o vanadan boşalıyordu .bunu uzunca bir zaman önce yapmıştım ama naıl yaptıgımı şimdi hatırlamıyorum. az önce bir kaz keç denedim ama sadece kombinin içindeki su boşalıyor radyatörler neden boşalmıyor anlamış değilim vana balkon zeminine çok yakın radyatörlerden daha aşağı seviye boşalması gerekmezmi ? başka bir şeymi yapmam gerek. kombinin altından gelen boruların resminide veriyorum en altta görülen küçük vanayı açıyorum radratörler boşalmıyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kalorifer Suyunu Boşaltma ve Yeniden Doldurma

Kalorifer sistemindeki su zamanla kirlenir ve hava kabarcıkları oluşturabilir. Bu, sistemin verimli çalışmasını engelleyebilir ve yüksek enerji faturalarına yol açabilir. Kalorifer suyunu boşaltmak ve yeniden doldurmak, sistemin verimliliğini artırmak ve sorunları gidermek için önemlidir. İşte bunu güvenli bir şekilde yapma adımları:

Malzemeler:

• Kova veya leğen
    • Hortum veya sünger
    • Anahtar veya pense

Adımlar:

1. Güvenlik önlemlerini al: Kalorifer sisteminin elektrik bağlantısını kesin ve kombiyi kapatın.

2. Petek vanalarını kapat: Tüm petek vanalarını saat yönünde çevirerek kapatın.

3. Boşaltma musluğunu bul: Genellikle kalorifer sisteminin en alt noktasında bulunur. Musluğun üzerinde "drenaj" veya "boşaltma" yazabilir.

4. Boşaltma musluğunu aç: Kovayı veya leğeni musluğun altına yerleştirin ve musluğu yavaşça açın. Su boşalmaya başlayacaktır.

5. Sistemi tamamen boşalt: Tüm su boşalana kadar bekleyin. İşlem, sistemin büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.

6. Boşaltma musluğunu kapat: Su boşaldıktan sonra boşaltma musluğunu kapatın.

7. Hava tahliye vanalarını aç: Her bir petekteki hava tahliye vanalarını saatin tersi yönünde bir anahtar veya pense kullanarak açın. Hava çıkana kadar vanaları açık bırakın.

8. Yeniden doldur: Genleşme tankı doldurma vanasını bulun ve hortumu veya süngeri kullanarak su doldurun. Sistem basıncı 1,5-2 bar arasında olmalıdır.

9. Petek vanalarını aç: Tüm petek vanalarını saatin tersi yönünde çevirerek açın.

10. Hava kabarcıklarını gider: Systemdeki hava kabarcıklarını gidermek için petekleri havalandırın. Hava tahliye vanalarını tekrar açın ve hava çıkana kadar bekleyin.

11. Kombiyi aç: Sistemi doldurduktan sonra kombiyi açın ve sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Kalorifer suyunu düzenli olarak boşaltmak ve yeniden doldurmak, sisteminizin verimliliğini korumaya ve sorunları önlemeye yardımcı olacaktır. Bu adımları izleyerek, bunu güvenli ve etkili bir şekilde yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • RADYATÖRÜN ÜST TARAFINDAKİ HAVA ALMA YERİNİ AÇARSANIZ BÜYÜK BÖLÜMÜ BOSALIR AMA YİNE ALT KISMINDA CAMURLAŞMİS SU KALABİLİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnkrc35

RADYATÖRÜN ÜST TARAFINDAKİ HAVA ALMA YERİNİ AÇARSANIZ BÜYÜK BÖLÜMÜ BOSALIR AMA YİNE ALT KISMINDA CAMURLAŞMİS SU KALABİLİR

bunu bende merak ettim . resimde görülen alttaki vana ile evdeki tüm radyatörlern suyu boşalmaz mı bizde de var kombinin bulundugu yerde yere yakın kücük bir vana sanırım tahliye vanası . o vana ile tüm radyatörlerin boşalması gerekmezmi
  • NORMALDE TESİSATIN SUYUNU BOSALTMASI İÇİN KONULUYOR AMA SADECE KOMBİDEKİ SUYUN BASINCINI SIFIR BARA DÜSÜRÜR PETEKLERİN BAGLANTILARINDAN BİYERİ GEVSETMEDEN PETEKLERDEKİ SU BOSALMAZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyma1972

quote:

RADYATÖRÜN ÜST TARAFINDAKİ HAVA ALMA YERİNİ AÇARSANIZ BÜYÜK BÖLÜMÜ BOSALIR AMA YİNE ALT KISMINDA CAMURLAŞMİS SU KALABİLİR

bunu bende merak ettim . resimde görülen alttaki vana ile evdeki tüm radyatörlern suyu boşalmaz mı bizde de var kombinin bulundugu yerde yere yakın kücük bir vana sanırım tahliye vanası . o vana ile tüm radyatörlerin boşalması gerekmezmi

sadece basınç düşmesiyle su akışı durur. peteklerde yine su kalıyor, boşaltmak için alt ve üst vanalarını sökmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Orijinalden alıntı: seyma1972

quote:

sadece basınç düşmesiyle su akışı durur. peteklerde yine su kalıyor, boşaltmak için alt ve üst vanalarını sökmelisiniz.

anlamadım ama ilginc :))
    0radaki tahliye vanası direk peteklere giden boruya baglı değil mi ? neden boşalmıyor peteklerdeki su onu çözemedim:)

• tahliye vanası açıkken kombinin altındaki su doldurma vanasını açın belki sistemdeki suyu devirdaim yaptırabilirsiniz. normalde bu vanalar tesisatın sonuna konur ( banyo gibi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akula06 -- 19 Kasım 2013; 9:04:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

tahliye vanası açıkken kombinin altındaki su doldurma vanasını açın belki sistemdeki suyu devirdaim yaptırabilirsiniz. normalde bu vanalar tesisatın sonuna konur ( banyo gibi )

bunu yaptım kombinin içinden direk o vanadan çıkıyor su radyatörleri boşaltmıyor. 7 sene önce bir kere o vanadan boşaltmıştım tüm radyatörleri nasıl yaptım onu hatırlayamıyorum:))
  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt
    Radyatörlerin hava purjörlerini açtınızmı, tesisata hava girişi olması gerekiyor suyun akması için.
  • Slm lar ;

Arkada?lar ayny soruyu bende soracaktym.3 adet termostatik vana aldym dün ve bu vanalary kendim takmak istiyorum elim yatkyn bu i?lere alet edevatym var,Sadece olay ?u,Benim sycak su giri? vanasy üstte de?il.Öyle olsaydy 1 litre kadar hava contasyndan bo?altyrdym ama bende ferroli petek var ve giri? çyky? vanasynyn her ikiside altta.Üst kysymda hava contasy var.3 pete?in giri? vanasyny nasyl de?i?tiricem ?imdi.

?öyle bir durum geldi aklyma ancak oda bu konu içerisinde arkada?yn dedi?i gibi olmuyor sanyrym.

TRV leri mutfak çocuk ve yatak odasyna takycam.Hol,oturma salon ve havlupanyn giri? ve çyky? vanalaryny kapatsam ve balkondan su tahliyesi yapsam sadece trv takmak istedi?im 3 petekteki su bo?almaz my?

KOnu ile ilgili acil yardym bekliyorum arkada?lar..:(((
  • baybozkurt B kullanıcısına yanıt
    Diğer peteklerin vanalarını kapatırsanız su içlerinde kalır, ama siz eğer alttaki vanayı değiştirecekseniz yanlış gövde almışınız, alınması gereken kompakt gövdeli vana ve üste takmalısınız.

Diğer seçenek ise uzatma çubuğu ile girişi üste almak.

• Slm;

Sanırım bi yanlış anlaşılma var hocam.TRV ler köşe tipi ve evimdeki düz vanalarda köşe tipi.Peteklerimin 2 tarafında altlarda giriş çıkışlar.Yanlış almışsınız derken neyi kastettiniz kafam karıştı şimdi.

Bendeki normal vana;

http://www.e-kombi.net/1286-eca-rv2-12--radyator-vanalary-kote.html

buda aldığım trv.

https://www.isimarketiniz.com/ECA-Termostatik-Radyator-Vanasi-Kose-Tip-12,PR-242.html

Buda peteğimin bağlantı şekli.1 numaralı image.

http://www.aluminyumdergisi.com/wp-content/uploads/2011/03/baglanti-sekilleri.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbulturkusu

arkadaslar radyatörlerdeki suyu nasıl boşaltırm . benim tesisat sonradan yapıldı. kombi balkonda. tesisat yapılırken balkona bir tane tahlıye vanası koymuştuk . daha önce o vanayı açınca tüm radyatörlerdeki su o vanadan boşalıyordu .bunu uzunca bir zaman önce yapmıştım ama naıl yaptıgımı şimdi hatırlamıyorum. az önce bir kaz keç denedim ama sadece kombinin içindeki su boşalıyor radyatörler neden boşalmıyor anlamış değilim vana balkon zeminine çok yakın radyatörlerden daha aşağı seviye boşalması gerekmezmi ? başka bir şeymi yapmam gerek. kombinin altından gelen boruların resminide veriyorum en altta görülen küçük vanayı açıyorum radratörler boşalmıyor

evdeki bütün peteklerin vanasını kapatıp sadece bir tanesini açık bırakın. kombinin başına gidin kombiyi karşınıza aldığınızda en sağdaki vanayı kapatın, alttaki boşaltma musluğunu açık konuma getirin ve kombinin su doldurma musluğunu açın bu şekilde hangi radyatörü açık konumda tutmuşsanız o radyatörün içindeki kirli sular boşalıp yerine taze su basmış olacaksınız. tahliye musluğundan temiz su gelene kadar su basmaya devam edin ve temiz su geldiğinde kombinin doldurma musluğunu kapatıp, vanasını açtığınız peteğin başına gidin bu peteğin vanasını kapatıp, başka bir peteği açın. ondan sonra diğeri ondan sonra diğeri sırayla hepsine aynı işlemi yapın. bütün petekler bittikten sonra peteklerin vanalarını açın kombinin altındaki vanaları eski konumuna getirin ve basıncını 1,5 bar a ayarlayıp kullanmaya devam edin. kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: baybozkurt

Slm;

Sanırım bi yanlış anlaşılma var hocam.TRV ler köşe tipi ve evimdeki düz vanalarda köşe tipi.Peteklerimin 2 tarafında altlarda giriş çıkışlar.Yanlış almışsınız derken neyi kastettiniz kafam karıştı şimdi.

Bendeki normal vana;

buda aldığım trv.

http://www.aluminyumdergisi.com/wp-content/uploads/2011/03/baglanti-sekilleri.jpg

Su girişini resimdeki gibi üste almalısınız, zor bir işlem değil, yukarıda dediğim gibi krom uzatma çubuğu ile halledebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Slm;

Bendeki normal vana;

buda aldığım trv.

https://www.isimarketiniz.com/ECA-Termostatik-Radyator-Vanasi-Kose-Tip-12,PR-242.html

Su girişini resimdeki gibi üste almalısınız, zor bir işlem değil, yukarıda dediğim gibi krom uzatma çubuğu ile halledebilirsiniz.

Slm zebza hocam;

NEden üst kısma uzatmak zorundayım boru ile yani alt köşeye taktığımda su girişi olmuyormu?YAni anlamsız geldi bana biraz kafam karıştı gerçekten.Sonuçta estetik açısından alttan giriş ve çıkış benim hoşuma girdiyor üstelik peteklerin alt ve üstleri tas tamam ısınıyor.Üstelik sirkilasyon ayarımda 1 nolu konumda.

• quote:

Slm zebza hocam;

NEden üst kısma uzatmak zorundayım boru ile yani alt köşeye taktığımda su girişi olmuyormu?YAni anlamsız geldi bana biraz kafam karıştı gerçekten.Sonuçta estetik açısından alttan giriş ve çıkış benim hoşuma girdiyor üstelik peteklerin alt ve üstleri tas tamam ısınıyor.Üstelik sirkilasyon ayarımda 1 nolu konumda.

Sıcak hava tavana yükseldiği için zemine yakın oda ısısı her zaman 2-3°C daha düşük olur, o yüzden aşağıda olan termostatik vanalar randımanlı çalışmaz. Giriş ve çıkış altta olan tesisatlarda kullanılan termostatik vana gövdeleri özel olup resimdeki gibi üste monte ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 10 Ocak 2014; 17:43:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.