Arkadaşlar yurtdışından iphone 14 pro max aldım ve 3 gün sonra bozuldu bin tane yol denedim formatladım olmadı ve garantiye gitmesi gerekiyor ve 1 yıl uluslararası garanti Türkiye de geçerli değilmiş aramadığım Apple servisi kalmadı Apple ı da aradım benim aldığım model garanti kapsamında değilmiş ücretini versem bile yapmıyorlar bin tane teknik servis aradım Appleın.. Yurtdışına yollamam gerekiyormuş hadi tekrar yurtdışına yolladım Bi şekilde telefonu tamir etmeyip değiştirseler falan büyük ihtimal imei numarası değişecek telefonu tekrardanmı kayıt ettircem zaten Bi ton masraf ettim imei kayıt ücretlerinde 6 bin olmuş.. BTK ya sordum yurtdışından birsürü belge VS istediler ondanda kesin değil değerlendirip yapıyorlarmış.. Kısaca aklımı kaçırmak üzereyim Bi ton para verdiğim telefon elimde patladı neredeyse gidip saçma sapan Bi telefoncuda 1 haftalık telefonun içini açtırıp telefonun içinimi mahvediyim Apple resmen sahip çıkmıyo malına bir tane teknik servis kabul etmedi böyle bişey yaşayan bilgi sahibi olan varmı aklımı oynatıcam resmen < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seren3455 -- 7 Ocak 2023; 23:18:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iPhone 14 Pro Max Yurtdışından Alındığında Garanti Geçerliliği
Yurtdışından alınan iPhone 14 Pro Max cihazlarının Türkiye'de garanti kapsamından yararlanıp yararlanmayacağı, merak edilen bir konudur. Bu konuda şu hususlara dikkat edilmelidir:
- Apple'ın uluslararası garanti kapsamı, tüm ülkelerde kullanılabilir.
- Ancak, yurtdışından alınan iPhone'ların Türkiye'de garanti kapsamından yararlanması için bazı şartlar vardır.
- Türkiye'de garantili iPhone 14 modelleri, Türkiye'deki yetkili satıcılardan veya Apple Store'lardan satın alınan cihazlardır.
- Yurtdışından alınan iPhone'lar, Türkiye'deki yetkili servislerde ücretli olarak tamir edilebilir.
- iPhone'un uluslararası garantisi, cihazın satın alındığı ülkede geçerlidir. Türkiye'de geçerli değildir.
Bu nedenle, yurtdışından iPhone 14 Pro Max satın almayı düşünüyorsanız, cihazın Türkiye'deki yetkili bir satıcıdan veya Apple Store'dan temin edilmesini tavsiye ederiz. Böylece, cihazınız için Türkiye'de garanti kapsamından yararlanabilirsiniz.