Şimdi Ara

2 PC'yi modemsiz ethernet kablosu ile bağlama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
47.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde 2 pc ve 1 tane ethernet kablosu var. bunlarla nasıl bir Lan ağı kurabiliriz. modemimiz yok.

• 1. Bilgisayara IP ayarı :

Ip Adresi : 10.0.0.1
    Ağ Maskesi : 255.0.0.0

2. Bilgisayara IP ayarı :

Ip Adresi : 10.0.0.2

Dns veya ağ geçidi vermeye, bilgisayar adını değiştirmeye ıvır zıvır ayarlara gerek yok. Bilgisayarlardan birinden diğerine erişmek için :

başlat / çalıştır
    \\10.0.0.2

diğerinden erişmek için

\\10.0.0.1

yazdığınızda paylaştığınız klasörleri görebilirsiniz. Ayrıca cross kabloyada gerek yok. Normal şekilde bağlanmış kablo ilede bunu yapabilirsiniz.
  • Öncelikle herhangi bir bilgisayar malzemeleri satan bir dükkandan "cross dizilimli ethernet kablosu" almanız gerekiyor, çoğu yerde kendileri kabloyu istediğiniz uzunlukta kesip, uçlarına jak çakmak suretiyle satıyorlar. İki bilgisayar arasındaki mesafe kadar bir kablo almanız işinizi görecektir.

Sonrasında Ağ bağlantıları menüsü altında görünen kablolu ağ bağlantısı üzerine gelip sağ tıklayın, çıkan menüden en altta bulunan özelliklere tıklayın. Sonrasında TCP/IP ayarlarına çift tıklayın(eğer işletim sisteminiz vista ya da win7 ise sonunda IPV4 yazana tıklamanız gerekmektedir.) "Aşağıdki IP adresini kullan" kutucuğunu tıklayıp sırasıyla şu bilgileri girin:

IP Adresi: 192.168.1.1

Alt ağ Maskesi : 255.255.255.0

Varsayılan Ağ Geçidi: 192.168.1.254

Tercih Edilen DNS Sunucusu: 4.2.2.1
    Diğer DNS sunucusu :4.2.2.2

Diğer bilgisayarda da aynı işlemi uygulayın ancak diğer bigisayarın IP adresi 192.168.1.1 yerine 192.168.1.2 olacak şekilde kaydedin, 2 bilgisayar donanımsal olarak birbirine bağlanmıştır. Şimdi ise iki bilgisayarın yazlımsal olarak birbirlerini görmesine geldi:

"Bilgisayarım" simgesinin üzerine sağ tıklayıp "özellikler" diyin yukarıdan "Bilgisayar Adı" sekmesine tıklayın, "Çalışma Grubu" karşısındaki yazan adın her iki bilgisayarda da aynı şekilde yazılmış olması gerekmetedir.Ancak aynı değilse,Aşağıdaki "Değiştir" butonunu kullanarak ikisini de aynı çalışma grubuna dahil edebilirsiniz.

Sonrasında ise yapmnız gerekn dosyaların üzerine gelip "Özellikler" sekmesinden "Paylaşım ve güvenlik"e tıklamak ve dosyaları ağda paylaşıma açmaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

• slm benim pclerin birinde vista birinde xp var onu nasıl bağlarız ben biraz araşrırma yaptım uğraştım ama beceremedim...
  • 1. Bilgisayara IP ayarı :

Ip Adresi : 10.0.0.1

2. Bilgisayara IP ayarı :

Ip Adresi : 10.0.0.2

Dns veya ağ geçidi vermeye, bilgisayar adını değiştirmeye ıvır zıvır ayarlara gerek yok. Bilgisayarlardan birinden diğerine erişmek için :

başlat / çalıştır
    \\10.0.0.2

diğerinden erişmek için

\\10.0.0.1

yazdığınızda paylaştığınız klasörleri görebilirsiniz. Ayrıca cross kabloyada gerek yok. Normal şekilde bağlanmış kablo ilede bunu yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 7 Mart 2010; 20:55:53 >
  • Üstteki arkadaş ne yazmış okumadım bile. Xp-Vista arasında fark olur mu olmaz mı bilmiyorum -bence olmaz ama olsun- Kabloyu takmak yeterli zaten lan bağlantısıkurup oyun oynamak için.

Dosya paylaşımı vs yapmak için sabit disklerin paylaşıma açılması gerekiyor. Kabloyu takıp normal internet kafede oyuna giriyormuş gibi girin.
  • elinizdeki kabloyla bilgisayarları birbirine bağlayıp addictive arkadaşın dediğini yaptığınızda olması gerekiyo ve kumandanın söylediğini yapmadım ancak oda çok mantıklı geldi.
  • arkadaşlar bende hazır konu varken bişey sormak istiyorum benim bi arkadaşım var aynı binadan aynı modemden internet alıyoruz bunun bilgisayarına girme şansım varmı acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • serhat6161 S kullanıcısına yanıt
    Eğer oturum açtığı hesap parolasızsa ve Hard diskindeki bölümleri veya bölümü paylaşıma açmışsa..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.