Şimdi Ara

Ethernet Kablosunu 2 kablo olarak çoğaltmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
25.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oturduğum apartmanda 8 daire var ve bu 8 daireye apartmandaki ortak bir modemden adsl desteği sağlamaktayız. Her daireye 1 adet ethernet kablosu çekilmiş durumda. Ancak bizim evde 2 adet laptop olduğundan bana iki tane ethernet kablosu lazım. (Apartmandan çekemiyoruz eve giren ethernet kablosunu çoğaltmam gerek). Yani bu ethernet kablousunu çoğaltıcı şeyler var mı? Varsa nerede bulabilirim internette ya da İzmir'de, İstanbul'da? İkinci seçenek olarak ethernet kablosu için bir girişi olan wireless modem de işimi görür.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilish_ -- 28 Aralık 2008; 0:39:52 >

• 1. olarak.

Switch alabilirsin, iyidir bunu yapman.

2. olarak
    eğer apartmanda 16 lık switch varsa kablonu 2 pair, 2 pair şeklinde ayırıp 2 giriş yapıp evde ayırabilirsin. Zahmetli olur ve yapacağını pek sanmıyorum(bilgi birikimi olarak)
  • 2.seçeneği elemek durumundayım malesef. Apartmanın mal sahibi tek bir kişi olduğundan hiçbir türlü kabul etmiyor apartmandan kabo çekmemi. 8 lik siwtch takmış sanırım 8 daire var zaten.

1.seçeneğe gelirsek nasıl bir switch almam gerek? Pek bilgim yok kablo konularında. 2 çıkışlı switch var mı piyasada?
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilish_

2.seçeneği elemek durumundayım malesef. Apartmanın mal sahibi tek bir kişi olduğundan hiçbir türlü kabul etmiyor apartmandan kabo çekmemi. 8 lik siwtch takmış sanırım 8 daire var zaten.

1.seçeneğe gelirsek nasıl bir switch almam gerek? Pek bilgim yok kablo konularında. 2 çıkışlı switch var mı piyasada?

2 çıkışlı switch yok. 5 çıkışlı var zaten fiyatları 20-30$ civarı

Ayrıca 2. seçenekte yeni kablo eklemiyorsun. 100 mbps ethernet bağlantısı için 4 kablo kullanılır cat5 ve ya cat6 kabloda 8 kablo bulunur bunun 4 ünü bir makina diğer 4 ünü öbürküsü için ayırabilirsin diyorum.
  • Aslında eski püskü de olsa bir klasik 4 portlu modem falan da olsa oda iş görür bunun gibi bir seçenek deneyebilirmisin yakınında varsa yani boş yere switche para vermessin diye söylüyorum.Kabloları ayırmak işine gelince onu bilmiyodum iyi bir secenek gibi duruyo teşekkürler nighmare...
  • Tamam switch alacağım o halde ama ethernet girişi olan switch var mı? Benim baktığım switchlerde hep ethernet girişi değil ethernet çıkışı var. Yanlış mıyım?

@Yeni klasör: Modemle de çözebilirim tabiki ama ethernet girişi olan modem var mı? İnterneti ethernet kablosundan sağlıyorum. Yani ethernet kablosu girişi olan bir modem veya ethernet kablosu girişi olan bir switch lazım bana. Varsa bildiğiniz güvenilir bir site falan link de verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilish_ -- 28 Aralık 2008; 1:02:12 >
  • ethernet giriş-çıkış ayrı şeyler değildir.ethernet girişi varsa çıkışı da vardır
    4 port ethernetli bi modem alirsan işini çok rahat görür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhansar

ethernet giriş-çıkış ayrı şeyler değildir.ethernet girişi varsa çıkışı da vardır
    4 port ethernetli bi modem alirsan işini çok rahat görür

Çok teşekkürler.
  • Yalnız bu 4 portlu ethernet modemlerin fiyatları çok pahalı bana göre. Switch alsam ne kadara gelir ya da uygun fiyatlı modem tavsiyeniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilish_ -- 28 Aralık 2008; 1:39:47 >
  • şunun gibi bir acses point al en iyi seçim bunun gibi birşey olacaktır senin için hem kablosuz hem kablolu.

Ethernet Kablosunu 2 kablo olarak çoğaltmak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Love_For_You -- 28 Aralık 2008; 7:16:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.