Şimdi Ara

Anakart Gücü kesiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
13.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

Anakarta speaker/buzzer bağlı mı deniyorsun??
    Hiç bip sesi filan çıkmıyor mu?
    Özellikle anakart üzerinde sadece işlemci(ve tabiki fanıyla) takılıyken çalıştırırsan buzzerdan 4-5 saniye süren ve 1-2 saniye aralıklı, sürekli tekrar eden bip sesi gelmesi gerekir.Ram takılı olmadığı için

@Executor Arhêntir hocam işlemciyi taktığım zaman power açmıyor ki speaker ile deneyeyim.

@Hasan07-36 hocam 2. el anakarttı aldığım mecburen yenisini alacağız heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLyFX -- 20 Haziran 2013; 21:22:03 >
  • hocam şu anakartı sök istanbuldaysan mecidiyeköy ya da kadıköye git biosunu yeniden yazdır sorunun çözülecek yahu
  • aemless A kullanıcısına yanıt
    Yok hocam İzmir'deyim. Kesin bios ile alakalı olduguna emin misiniz peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLyFX

Yok hocam İzmir'deyim. Kesin bios ile alakalı olduguna emin misiniz peki ?

kesin demek olmaz ama %90 diyebilirim hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 21 Haziran 2013; 10:49:30 >
  • Güncelleme!!!

Tekrardan merhaba. Arkadaşımın kullanmadı bilgisayarında benim anakartımın aynısından vardı, onu söküp evime geldim.
    Eve geldim bir hevesle bütün donanımları ve bütün bağlantıları yerleştirdim. Sorunsuz bir toparlamadan sonra power tuşuna bastığımda güç geldiğini gördüm buna sevindim ama bu sefer de post ekranına geçmiyor bilgisayar. Yani monitör bekleme konumunda (power save) modunda bekliyor. arkadaşımın çalışan ramini de aldım onun beraber 3 adet ram var elimde 3üyle de farklı portlarda denedim, ekran kartını çıkartıp onboardda denedim, ki ekran kartım çalışıyor eminim. Bios pilini değiştirdim, cmos reset yaptım. Ama sorun halen aynı.

Aklıma takılan tek şey var, işlemci fanını çıkartıp işlemciyi öyle denedim. Felaket derecede ısınıyor. Arızalı diğer bi işlemciyi ters kapatarak ısınmasını engelleyeyim dedim, üstteki işlemci elimi yaktı. Takılı olanı siz düşünün. Bu kadar ısınmaması gerekiyor değil mi işlemci. Başka deneyebileceğim bir yol var mı acaba ?

• Arkadaslar benimde bir sikintim var bilgisayarim win xp 3gb ram 1 gb paylasimsiz nvdia ekran karti islemci ? 500 gb hdd var 5 sene once toplama yaptirdim 4 cekirdekliydi nasilsa 1 cekirdek gozukmuyo yok ortalikta bilgisayarda 3 diye gosteriyor ama hiz vs sorunyok napayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLyFX S kullanıcısına yanıt
    Anakartı sökmeden önce sistemi açıp düzgün çalışıp-çalışmadığına baktın mı?Çalıştığını eminsen ve elindeki diğer parçaların sağlam olduğunu biliyorsan ya sen montaj yaparken yanlış bir yerine dokunup karta zarar verdin..Yada kartı eve götürürken hasar gördü.
  • Evet sökmeden önce sistem çalışıyordu. Benim donanımlarım da çalışıyor ona eminim.
    1 üst kattan alt kata inerken anakart arızalanmaz sanırım, hemde kasanın içerisinde :)

Tek bir cevap kalıyor sanırım o da power. Arkadaşda powerı denediğimi söyledim ama sadece kasayı fişe takarak denedim monitöre bağlayıp çalıştığını test etmemiştim power'ımın. Ondan da olabilir sanırım ama ses olarak düzgün çalıştığı yönünde izlenimim vardı. Sanırım çalışmıyor..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.