öncelikle konuyu yanlış yere açtıysan şimdiden sory:) elimde exper karizma b5121 model laptop var. ekran görüntüsü gitmesi üzerine netten aldığım bilgilerle inverter yada florasan arızası düşünerek çıkma parçalarla denedim olmayınca cihazı açtım anakart üzerinde invertere güç veren soket civarında yanıklar mevcut. ekrana fener ile ışık tutunca görüntü var. yada harici monitör bağlayınca hiç bir problem yok. işin içinden çıkamayınca servise gönderdim. sorun sadece invertere güç veren soketin etrafında yanmış birkaç sigorta ama direk anakart değişimi dediler ve 826 tl servis ücreti çıkardılar. değmeyecek bi ücret olduğu için cihazı geri istedim. geçici olarak florasanı sökerek harici güç kaynağı ile led bağladım ama renk olayı ve aradaki boşluklar rahatsız edici.
şimdi yapmak istediğim şu. invertere harici bir adaptör ile güç vererek masaüstü olarak kullanmaya devam etmek istiyorum. yada direk bataryadan ince bobinle komufle edip ordanda güç alabilirim. takıldığım nokta inverter 6 pin ve bunlar ile parlaklık artırıp azaltma açma kapama ve güç girişleri sağlanıyor. ben bu inverteri pc den bağımsız nasıl çalıştırabilirim. inverterin voltaj değerlerini üzerindeki seri nodan bulamadım birde sallıyorum 5v yerine 12 v verilirse deneme yanılmayla sorun yaşarmıyım. şimdiden vaktini aldığım kişilerin affına sığınarak bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.