Şimdi Ara

Anakart, BIOS, elektirik sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evdeki pc bir ups'ye bağlı. ups her zaman açık bırakıyorum. ama şöyle bir sıkıntım var:

ne zaman elektrikler kesilse ve ben pc mi kapatıp ups'i de kapatsam tekrardan açtığımda pc açılırken siyah bir ekrandaki yazılarda donup kalıyor. işte american bilmem ne.. işlemcinin özellikleri felan yazıo..
    sonra bios'a giriom ayarları kaydet ve yeniden başlat diyorum açılıyor. örneğin elektirk kesildi pc yi kapatmadım sorna yeniden geldi sorna kapattığımda sorun yok. ama ne zaman elektirk gitse
    ve ben ups'i kapatsam bu sorun oluyor. hiç de anlamam :S ha bir de elektirk kesildi diyelim, pc yi kapattığımda anakartta yeşil bi ışık var oradan bir ses geliyor. hiç anlamadım gitti :S bir de pc yi açtıktan sonra saat ve tarih eskiye gidiyor değişiyor. ve saati düeltmeden internete giremiyorum.
    yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gagoil -- 2 Mart 2014; 9:08:48 >

• nedense pil sorunu gibi geldi bana bu işlemden sonra tarih ayarında değişiklik oluyor mu bilgisayarın biosta çıkan uyarıyı yazarsanız daha net anlaşılır sorun pil bitmis ise saatçilerden alacağınız cr 2032 kodlu pil ile değişim yapınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

nedense pil sorunu gibi geldi bana bu işlemden sonra tarih ayarında değişiklik oluyor mu bilgisayarın biosta çıkan uyarıyı yazarsanız daha net anlaşılır sorun pil bitmis ise saatçilerden alacağınız cr 2032 kodlu pil ile değişim yapınız

hay aklıma!!! aynen hocam hemen ekliyorum... pc yi açınca da saat felan hepsi eski tarihe gidior sanırım 2009 a hatta saati düzeltemeden internete giremiyorum...
  • gagoil kullanıcısına yanıt
    anakartınızın üzerinde bir adet pil var,onu söküp herhangi bir saatçiye gösterin ve aynısından isteyip anakartınıza takın
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb2.0

anakartınızın üzerinde bir adet pil var,onu söküp herhangi bir saatçiye gösterin ve aynısından isteyip anakartınıza takın

hocam birincisi: eminsiniz demi ? başka sorun yoktur :/
    ikincisi: daha 10 aylık bir bilgisayarda pil sorunu çıkması normal mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gagoil

quote:

anakart 10 aylık ise pilin bitmesi çok çok zor ama fişten çekince ayarların kaybolması genelde buna delalet..pil 2-3tl lik birşey olduğu için deneme-yanılma ile emin olabilirsiniz ancak diyorum,belkide anakarttadır kim bilir
  • quote:

quote:

quote:

anakart 10 aylık ise pilin bitmesi çok çok zor ama fişten çekince ayarların kaybolması genelde buna delalet..pil 2-3tl lik birşey olduğu için deneme-yanılma ile emin olabilirsiniz ancak diyorum,belkide anakarttadır kim bilir

başka ne sorun olabilir ki ?

• pilin yanında sıfırlama yapmak için jumper lar felan oluyor belki onlarla alakalıda olabilir ama bilmiyorum belkide çok alakasız birşeydir. genede kontrol etmekte fayda var, anakartın kitapçığına göre.
  • waltran kullanıcısına yanıt
    ne yapacağımı bilmiyorum.. ciddi bi sorun olmasından korkuyorum :/
  • usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    hoca bu arada dikkatimi çekti. oc yi felan kapattığımda kasaya bakıyorum anakartın için de sarı bi ışık var o açık. acaba diyorum ben kapatsam da o ışık hep açık kaldığı için hemen pil bitmiş olabilir mi ?
  • Bios pilinizin ömrü bitmiş. O yüzden elektrikleri gidince bios ayarları sıfırlanıyor. Pili değiştirince sorununuz düzelecektir.
  • quote:

hoca bu arada dikkatimi çekti. oc yi felan kapattığımda kasaya bakıyorum anakartın için de sarı bi ışık var o açık. acaba diyorum ben kapatsam da o ışık hep açık kaldığı için hemen pil bitmiş olabilir mi ?

anakart üzerindeki led ler pilden beslenmiyor..pilin amacı sadece bios ayarlarının elektrik yokkende saklanmasını sağlamak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Bios pilinizin ömrü bitmiş. O yüzden elektrikleri gidince bios ayarları sıfırlanıyor. Pili değiştirince sorununuz düzelecektir.

1. hocam dediğim gibi 10 aylık bir bilgisayar için bu normal mi ?

2. pilin bitmesi daha doğrusu bios ayarlarının sıfırlanması ne gibi sıkıntılar doğurur ?
  • usb2.0 U kullanıcısına yanıt
    kastettiğim led değil hocam. ufak yeşilimsi bi ışık. tam köşe tarafta. daha doğrusu belki o dediğim şey leddir. pek bilgim yok açıkçası :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ED

Bios pilinizin ömrü bitmiş. O yüzden elektrikleri gidince bios ayarları sıfırlanıyor. Pili değiştirince sorununuz düzelecektir.

1. hocam dediğim gibi 10 aylık bir bilgisayar için bu normal mi ?

2. pilin bitmesi daha doğrusu bios ayarlarının sıfırlanması ne gibi sıkıntılar doğurur ?

Eğer ankart 10 aylıksa pilin bitmesi normal gibi değil fakat belirttiğin orun tam olarak bios pili ile alakalı gözüküyor.
    Bir zararı olmaz fakat her defasında bios ayarlaman gerekir. Saati vb..
  • CMOS denen bir zımbırtı var ve onun üzerinde köprüleme görevi gören bir jumper olur (2 ucu birbirine irtibatlar). Eğer onunla oynandıysa bir ihtimal olabilir ama sorun Yüzde 99 pil sorunu. Çinden 12 tanesini 5 liraya getirip Türkiye'de tanesini 5 liraya satıyorlar. Alın, takın kurtulun...
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    eyv. hocam :D bilen bir arkadaşa yaptırayım en iyisi hiç anlamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gagoil -- 3 Mart 2014; 23:04:20 >
  • quote:

Yani de; atla deve değil. Anakart üzerinde 25 kuruş büyüklüğünde bir pil var, pilin hemen yakınlarında 3 bacaklı CMOS yazan 3 telli bir soket vardır. Onun üzerindeki köprülemeyi değiştirdiğiniz zaman anakart fabrika ayarlarına döner.

Neyse pil neden boşaldı o kısma gelelim; UPS kapanınca içindeki aküler ters yönde elektrik çekerek anakart üzerindeki elektriği boşaltmışlardır. Bu durumda pilin üzerindeki elektrik yüküde boşalmıştır diye düşünüyorum. Garip olan 10 aylık anakartın 2009 yılına dönmesi. 2012 olsa anlardım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayaras

quote:

Yani de; atla deve değil. Anakart üzerinde 25 kuruş büyüklüğünde bir pil var, pilin hemen yakınlarında 3 bacaklı CMOS yazan 3 telli bir soket vardır. Onun üzerindeki köprülemeyi değiştirdiğiniz zaman anakart fabrika ayarlarına döner.

Neyse pil neden boşaldı o kısma gelelim; UPS kapanınca içindeki aküler ters yönde elektrik çekerek anakart üzerindeki elektriği boşaltmışlardır. Bu durumda pilin üzerindeki elektrik yüküde boşalmıştır diye düşünüyorum. Garip olan 10 aylık anakartın 2009 yılına dönmesi. 2012 olsa anlardım...

ooo aynen.. giderek ilginçleşiyor durum. 2009 olayı da normal değil demek. acaba neden 2009 :S

• gagoil kullanıcısına yanıt
    Siz birde bios güncellemesi yapın derim, yalnız yaparken muhakkak ups bağlantısı sağlayın aksi taktirde elektrik kesintisi ile birlikte olay içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.