Şimdi Ara

PSU cpu 3.3v sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • xilence 750w psu kullaniyorum 2009'da almistim.biosta 3.3v olmasi gereken yerde kirmizi renkte 2.9v yaziyor.nette arattim bir sey bulamadim biri ayni sorunu yasamis temizledim duzeldi demis ama aletin icini acmak istemiyorum.xilence'nin dagiticisina mail attim ama donmediler.bu boyle degildi son baktigimda acaba diyorum alet mi eskidi yoksa kirden kablodan filan midir?panelde yazan sistem normal calisiyor ama yine de kafama takildi bir mahsuru olur mu diye?

• 2.9v olarak biosta görüyorsa devreler üzerinde veya psu içindeki 3.3v kablolarında sorun olmus olabilir.

Stabilite sorunu,cizirti,koku vb.durun var mı?

Olmadi bir kompresör yardımıyla fani sabitleyip hava tutun. Tozlanmadansa en azından açmadan temizlemiş olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En doğrusu avometre ile sizin kendinizin dışarıdan ölçmeniz olacak.24 pin kablonun pin çıkışlarını bulup bu noktaların ölçümünü yapmanız lazım.Bunun içinde psu yu yeşil kablo ve siyah kabloyu birleştirmek suretiyle tetikleme de yapmanız lazım.Tetikleme konusunda internette anlatımlar var.Ben sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum.Psu 3.3v veriyordur ama anakart 2.9 v olarak okuyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 27 Eylül 2013; 10:38:09 >
  • sorunun kir pas yuzunden oldugunu zannetmiyorum.surekli temizlenen bir yerde ve kir tutmuyor bu kasa.sorunun ben de anakart yuzunden oldugunu dusunuyorum.degisik sekilde arattigimda sorundan sikayetci kisiler buldum corsair rosewill gibi daha iyi guc kaynaklariyla ve ortak ozellikleri hep eski asus anakart kullaniyorlar ki bu da eski bir model.gecen sene bios guncellemesi yapmistim ondan sonra oldu galiba.windows altinda baktigimda biosta 2.9 gosteren 3.3v hangisi tam bilemedim ama sorun yok gibi.+5 kanalinin da 4.75'e kadar olmasi standart dahilindeymis onda da sorun yok ama bu sefer de 12+ kanalina takildim.gercekten bu kadar dusuk olsa sorun yasamam gerekirdi diye dusunuyorum.

PSU cpu 3.3v sorunu

PSU cpu 3.3v sorunu

• sistemden 6850cf'yi cikarip 7970 takinca 3.3v ve 12v duzelmis kendi kendine hem biosta hem windowsta.psuda temizlik vs yapmamistim ama 6+6 kablo yerine 6+8 kablo birinin yerini degistirmistim o mu farketti acaba yoksa cf'den mi bilemedim.
  • Xilence powerin zayıflamış.
    Zaten çok aman aman bi power değil.
    Bendeki 750 watt bi kaç günlükken, bi elektrik dalgalanmasında uçup gitmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Xilence powerin zayıflamış.
    Zaten çok aman aman bi power değil.
    Bendeki 750 watt bi kaç günlükken, bi elektrik dalgalanmasında uçup gitmişti.

resimlere bakiyorsan o zaman crossfire vardi simdi tek kart var ve bios+windowsta sorun yok.zayiflamadan ziyade ya kablolari farkli takacaktik 2 sene once ondan oyle oldu ya iki kart diye oldu su anda sorun yok yeni resim gostereyim yukaridakiyle karsilastir.

PSU cpu 3.3v sorunu

not: biostan amd unleashed ayari acarsan core sicaklik gostermiyor.hafifcene bir performans katkisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 8 Kasım 2013; 20:51:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 6850 crossta 40 watt kadar fazla çekmiştir.
    Kablo olayını tam net anlıyamadım ama etkisi olacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

sistemden 6850cf'yi cikarip 7970 takinca 3.3v ve 12v duzelmis kendi kendine hem biosta hem windowsta.psuda temizlik vs yapmamistim ama 6+6 kablo yerine 6+8 kablo birinin yerini degistirmistim o mu farketti acaba yoksa cf'den mi bilemedim.

büyük ihtimal psu nun 12 v ta birden fazla kanalı var bunları dengeli dağıt 12v büyük ihtimal bundandır
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

quote:

sistemden 6850cf'yi cikarip 7970 takinca 3.3v ve 12v duzelmis kendi kendine hem biosta hem windowsta.psuda temizlik vs yapmamistim ama 6+6 kablo yerine 6+8 kablo birinin yerini degistirmistim o mu farketti acaba yoksa cf'den mi bilemedim.

büyük ihtimal psu nun 12 v ta birden fazla kanalı var bunları dengeli dağıt 12v büyük ihtimal bundandır

4 çıkışlı.
    Demin e. dalgalanmasından ,birininki daha yanmış,o haberi okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Orijinalden alıntı: KaGaNSaN

quote:

4 çıkışlı.
    Demin e. dalgalanmasından ,birininki daha yanmış,o haberi okudum.

evet 4 kanal.dedigin gibi kabloyu oraya takmisin buraya takmisin farketmemesi lazim zaten 4 pcie cikisi var 4 kanal da olunca hepsinin ayri olmasi lazim.iki kart olunca mi diyorum ben yoksa 40w'in koymamasi lazim 750w psuya.apc voltaj regulatoru var bende sanmam dalgalanmadan yanacagini da kir pastan yanabilir aldigimdan beri temizlemedim 2008 mi 2009 mu oyle bisi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.