Arkadaşlar iki bilgisayarın kasasını değiştirirken (sormayın niye değiştiriodun diye ) bilgisayrlardan birinde bi sorun çıktı. Aletin herşeyini çıkardım. sadece elektrik kablolarını taktım ışık yanıyor ama ekrana bişey gelmiyor. işlemci ve fanınıda taktım. fan çalışıyor. görüntü yok. diğer aletlerede işte dvd falan elektirk gitmiyor. yani ışıkları hiç yanmıyor. sadece ışık ve işlemci fanı çalışıyor. diğer bilgisayarın güç kutusuylada denedim aynı herşey. normalde bu tür işleri yapabilirdim ama burda tıkandım.. yardım edebilecek olan varsa sevinirim..
cpu soketin yanındaki 4 pin güç soketini taktın mı ?
evet abi taktım ama nafile
Önceden hangi psu hangi anakarta takılı ise ona takmalısın, psu'nun biri diğerine yetmiyor olabilir.
teğmenim onuda denedim çok saol bu arada ilgilendiğin için.. ama ben dvd romun maouse ve klavyenin ışığının yanmadığına rastlamamıştım daha önceden. merak ettim baya nedenini
İşlemciyi ramleri tekrar otur yerlerine cmosu bir resetle yoksa anakart yolcu gibi :(
4 pimli elektrik soketini kontrol edin
iki farklı power la denedim arkadaşlar. olmadı... cmos nasıl resetlenir bilmiorum
anakartın üzerinde 25 kuruş madeni para büyüklüğünde olan bir pil var onu çıkarırsın. tabi bu esnada kasaya giden güç kabloları falan takılı olmasın.sonra 5 dk falan bekle pili yerine tak. cmos resetlenmiş olur. bazıları pil yerindeki + ve - kutuplara madeni para değecek şekilde yerleştirirler ama ben hiç yapmadım pil çıkartılmış bi şekilde 5 dk beklediğinde resetlenior.(belki daha az süre de yetiordur ama ben hep 5dk bekledim )
quote:
Orijinalden alıntı: Yilsev
anakartın üzerinde 25 kuruş madeni para büyüklüğünde olan bir pil var onu çıkarırsın. tabi bu esnada kasaya giden güç kabloları falan takılı olmasın.sonra 5 dk falan bekle pili yerine tak. cmos resetlenmiş olur. bazıları pil yerindeki + ve - kutuplara madeni para değecek şekilde yerleştirirler ama ben hiç yapmadım pil çıkartılmış bi şekilde 5 dk beklediğinde resetlenior.(belki daha az süre de yetiordur ama ben hep 5dk bekledim )
anakartı n üzerindeki parçaları bir incele göze garip gelen bir parça vardır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme