Şimdi Ara

Anakart+işlemci almak zorundayım; bu zamanda ne alınır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • su sekilde bi karar kıldım. PSU yu montaj için kasamı goturdugumde su anki PSU da arıza varsa alacagım. Obur turlu almama gerek kalmayacak dogal olarak.

Eski donanımım; ramler, ati 4890, 1SSD, 3HDD, 1DVD sorunsuz calısacak diye umuyorum. Assa yukarı sorun cıkmayacagından eminim.

Peki işlemcinin stock fan ı yeteerli mi? Su soutma işine girmem de daha guclu bi soutma için bişeyler almam gerekiyor mu? OC yapmayacagım; en azından şimdilik.

Soğutma yeterli değil ise tavsiye de sunabilir misin acaba?

Anakart+işlemci almak zorundayım; bu zamanda ne alınır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 30 Nisan 2013; 21:02:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sumak

su sekilde bi karar kıldım. PSU yu montaj için kasamı goturdugumde su anki PSU da arıza varsa alacagım. Obur turlu almama gerek kalmayacak dogal olarak.

Eski donanımım; ramler, ati 4890, 1SSD, 3HDD, 1DVD sorunsuz calısacak diye umuyorum. Assa yukarı sorun cıkmayacagından eminim.

Peki işlemcinin stock fan ı yeteerli mi? Su soutma işine girmem de daha guclu bi soutma için bişeyler almam gerekiyor mu? OC yapmayacagım; en azından şimdilik.

Soğutma yeterli değil ise tavsiye de sunabilir misin acaba?

Anakart+işlemci almak zorundayım; bu zamanda ne alınır?

Ali ;bu kadar lafı boşamı konuştuk Allahaşkına, O anakart ile powerin garipliği nereden icap etti.

• deger mi fiyat farkını vermeye? Neden?
    OC yapmayı planlamıyorum, ileride 1 SSD daha alırım belki bi de onumuzdeki sene ekran kartı yenilicem; daha da bişey yapmam sanırım bilgisayara.

Dota 2 ve skyrim falan oynuyorum en cok ama onlar ekran kartı bolumunde... 80tl daha fazla nesi var tercih sebebi? Kusura bakma 2 3 gundur ne bulduysam okuyorum, kafam karıstı iyice.

Edit. Bir de PSU nun nesi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 30 Nisan 2013; 21:15:28 >
  • quote:

deger mi fiyat farkını vermeye? Neden?
    OC yapmayı planlamıyorum, ileride 1 SSD daha alırım belki bi de onumuzdeki sene ekran kartı yenilicem; daha da bişey yapmam sanırım bilgisayara.

Dota 2 ve skyrim falan oynuyorum en cok ama onlar ekran kartı bolumunde... 80tl daha fazla nesi var tercih sebebi? Kusura bakma 2 3 gundur ne bulduysam okuyorum, kafam karıstı iyice.

Yahu OC ve CF/SLI yapmayacaksan 800 watt da lüzumsuz M5A97 EVO R2.0 da.

MSI 970A-G46 anakart 160 TL ile senin boyunu bile aşar. Hatta FX-6XXX için epey 8XXX için biraz OC da yapar.
    CF/SLI olmayacak OC yapılmayacak sisteme 600 bile fazla gelir de 500 watt yeter.

PSU kalitesine sözümüz yok ama böyle böyle bir sistem için 800 watt PSU almak pazar alışverişine gitmek için kamyon kiralamak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 30 Nisan 2013; 21:29:29 >

• quote:

deger mi fiyat farkını vermeye? Neden?

Bak şimdi tekrar anlatacağım.
    O.C yapmıyacaksan bunu al.İndirimle 160 tl.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-970a-g46-970a-g46-amd-970+sb950-am3+-ddr3-2133mhz(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59026

Zamanı gelir , az buçuk overclock yaparım dersen bunu al. 190 tl.

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/gigabyte-ga-970a-ud3-970a-ud3-amd-970sb950-am3+-ddr3-2000mhz-(oc)-usb-30-sata-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=63232

0 powere de o parayı verme,külli israf.Sana 550 watt ,35 amper 12 volttan verebilen bir power gayet kafi.

işte bu.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5633

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Ahanda destek geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Ahanda destek geldi

Aklın yolu birdir ,Melik.

Millete boşa paramı harcatalım yani...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Ahanda destek geldi

Aklın yolu birdir ,Melik.

Millete boşa paramı harcatalım yani...

İyi olur aslında.

Sitede parası yük olan bir sürü şahıs dolanıyor.
    Az önce birini MEŞE'ledim zaten. Fena mı olur yüklerinden kurtarsak.

• 750wat PSU var su anda ama calısıp calısmadıgından emin değilim. O yuzden PSU almam gerekirse kaliteli bir sey alacagım, 700-750 den assa zaten almam;Ekran kartını da askerden donunce guncelleyecegim, vakti gelince gerekirse oc de yaparım, cf de yaparım belli olmaz ama tekrar psu almak zorunda kalmak istemiyorum.
  • Asus M5A97 EVO R2.0 AMD 970 Socket AM3+ 2133MHz(O.C.) DDR3 PCI-E2.0 ATX Anakart

ve

Amd FX-8350 X8 4.0 Ghz 16Mb Cache Soket AM3+ İşlemci

için Vatan 24 ay garanti verirken hepsiburada neden 36 ay garanti veriyor? eger bu sekilde ise hepsiburadadan almak daha mantıklı değil mi ? Gerçi %25 indirimle vatanda 100tl daha ucuz gibi oluyor ama garantilerinin aynı olması gerekmez mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 1 Mayıs 2013; 0:14:45 >
  • quote:

Asus M5A97 EVO R2.0 AMD 970 Socket AM3+ 2133MHz(O.C.) DDR3 PCI-E2.0 ATX Anakart

ve

Amd FX-8350 X8 4.0 Ghz 16Mb Cache Soket AM3+ İşlemci

için Vatan 24 ay garanti verirken hepsiburada neden 36 ay garanti veriyor? eger bu sekilde ise hepsiburadadan almak daha mantıklı değil mi ? Gerçi %25 indirimle vatanda 100tl daha ucuz gibi oluyor ama garantilerinin aynı olması gerekmez mi ?

AMD işlemcilerine daha fazla garanti veriyor. Ancak ülkemizde en az 2 yıl zorunlu.

Firmalar verdikleri 2-3 garantiyi kendileri sağlıyor. Üretici daha fazla verdi ise distrübütör veya üreticiye ulaşmak zorundasınız.
    Mesela Kingston ram aldınız ömürboyu üretici garantili. Satıcı firma (vatan diyelim) 2 yıl garanti verdi. Bu sürede garanti işini vatan ile halledersiniz. Daha sonraki sürede distrübötöre (halen varsa) gönderirsiniz. Veya direkt firmaya kargolarsınız.

Dolayısı ile 2 yıl zorunlu olduğundan fazlası firmaların tercihidir.

• anladım tesekkur ederim. Bi aksilik cıkmazsa bu haftasonu vatan indirimiyle birlikte alıyorum; cok tesekkur ederim herkese.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.