Şimdi Ara

Anakart - islemci - harddisk uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Suan kullandıgım PC'yi yaklasık 5 yıl once topladım ve artık PC'nin bazı parcalarını yenilemem gerekiyor. İşlemcimi ve harddiskimi degistirmek istiyorum ancak PC bilesenleri ile ilgini fazla bilgim olmadıgından sizlere danısmak istedim.

Anakartımın özelliklerini gosteren screen shot ı asagıda bulabilirsiniz.
    Anakartımla uyumlu olacak işlemci ve harddisk tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.
    Simdiden tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydnz

Arkadaslar merhaba,

Suan kullandıgım PC'yi yaklasık 5 yıl once topladım ve artık PC'nin bazı parcalarını yenilemem gerekiyor. İşlemcimi ve harddiskimi degistirmek istiyorum ancak PC bilesenleri ile ilgini fazla bilgim olmadıgından sizlere danısmak istedim.

Anakartımın özelliklerini gosteren screen shot ı asagıda bulabilirsiniz.
    Anakartımla uyumlu olacak işlemci ve harddisk tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.
    Simdiden tesekkurler.

MSI
    970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    182 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    309 TL

GSKILL
    4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    127 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    171 TL

bunları almalısın kısaca yeni sistem toplamalısın .

• Aynen dedigin gibi, yeni sistem toplamak oluyo bu resmen :) ancak butcem buna izin vermeyecegi icin bu fikir pek sıcak gelmiyor :)
    Mevcut anakartıma sadece islemci ve harddisk monteleyemez miyim ? Desteklemeyecegi icin mi anakart onerisinde bulundun ?
    Bu arada zaten 4gb ramim var.
  • Anakart ASUS P5B , asus sitesine girip CPU destek listesine bakıp ona göre 2.el işlemci bulabilirsin çünkü LGA775 pinli işlemci sıfır zor bulursun. 4gb ram var ama DDR2. harddiskte muhtemelen sata2.0 dır. sata3.0 disk alsanda sorun çıkmaz. Dediğim gibi aşırı masraf olmasın diyorsan 2.el 775 pin işlemci bakabilirsin Q9xxx serisi filan. Yada son çare sıfır parça almak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvaLion

Anakart ASUS P5B , asus sitesine girip CPU destek listesine bakıp ona göre 2.el işlemci bulabilirsin çünkü LGA775 pinli işlemci sıfır zor bulursun. 4gb ram var ama DDR2. harddiskte muhtemelen sata2.0 dır. sata3.0 disk alsanda sorun çıkmaz. Dediğim gibi aşırı masraf olmasın diyorsan 2.el 775 pin işlemci bakabilirsin Q9xxx serisi filan. Yada son çare sıfır parça almak.

Ben sıfır parca almaktan yanayım. Eger sana zahmet olmazsa bana sıfır harddisk ve işlemci satınalabilecegim link atabilir misin ?
    Biliyorum biraz yuzsuzluk oluyor ama gercekten PC'yi topladıktan sonra pek bir alakam kalmadı PC bilesenleriyle :)
  • aydnz A kullanıcısına yanıt
    LGA775 işlemciyi sıfır olarak bulmanız neredeyse imkansız gibi birşey. Ya 2.el üst seviye Quad serisi bişey bakacaksınız yada Anakart - Ram - İşlemci - Harddisk dörtlüsünü komple değiştireceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvaLion

LGA775 işlemciyi sıfır olarak bulmanız neredeyse imkansız gibi birşey. Ya 2.el üst seviye Quad serisi bişey bakacaksınız yada Anakart - Ram - İşlemci - Harddisk dörtlüsünü komple değiştireceksiniz.

Anlıyorum. Öyle gorunuyor ki 2.el bir islemci alacagım. Peki hangi harddiski aldıgım fark eder mi ?
  • aydnz A kullanıcısına yanıt
    Anakartınızda hem sata hem ide bağlantı var , sata 2 - 3 farketmez istediğinizi alabilirsiniz. Asus web sayfasından işlemci desteğine bakmayı unutmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.