Şimdi Ara

Anakart-İşlemci uyumluluğu (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şuan elimde "intel core 2 duo e8400" işlemci ve "4 gb ddr2 ram" var. Tabi bu işlemci bildiğiniz üzere 775 pinli sorum şu acaba tüm 775 pinli ve ddr2 destekli anakartlarda bu elimdeki işlemci ve ramler sorunsuz olarak çalışır mı ? Yoksa anakart işlemci uyumluluğu için başka bir kriter mi var ? Yardımcı olursanız çok sevinirim çok acil anakart almam lazım! Ayrıca bir araştırma yaptım işlemcilerde ayrıca yonga seti ( chipset ) olayı varmış bu elimde işlemci 775 pinli tüm yonga setleriyle (bakınız) uyumlu diyor ama tam olarak kesin bilgi alamam lazım.

• Aynen söylediğin gibi dostum soket yapısına yani pin sayısına bakman yeterli.Zaten bir soket yapısı için en fazla 4-5 model işlemci çıkabiliyor.Pazarlama stratejisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreDFace

Aynen söylediğin gibi dostum soket yapısına yani pin sayısına bakman yeterli.Zaten bir soket yapısı için en fazla 4-5 model işlemci çıkabiliyor.Pazarlama stratejisi.

Peki yonga seti olayı ne ? Farklı model işlemcilerin farklı yonga setleri var birde baktığım satılık anakart ilanların yonga setinden falan bahsetmiyor zaten oradan bir alakası olmadığı anlaşılıyor ama sadece meraktan soruyorum diyelim
  • esat_199 E kullanıcısına yanıt
    Yonga setinin bir diğer ismi çipset dir ve anakartın üzerindeki tüm devrelerin birbirleri arasındaki bağlantıları sağlar.Amd nin kendine özel çipseti intelin kendine ait çipseti vardır.İntel çipsete ait bir anakarta amd işlemci kullanamazsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    AMD fx-8320 işlemci almayı düşünüyorum ve am3+ ana kart. Fakat soket uyumluluğu yanı sıra veri yolu hızı uyumluluğu gibi konularda sıkıntıya düştüm. Anakart ların özelliklerini incelediğimde " AMD 100 serisi işlemciler DDR3 1066MHz kadar destekleyebilir. ASUS tasarımı ile bu anakart DDR3 1333MHz kadar destekleyebilir. " bu gibi tanımları görüyorum.
    1. Amd FX-8320 3.5GHz Soket AM3+ İşlemci tanımında yer alan 100 serisi işlemci grubuna mı giriyor.
    2. 1066MHz e kadar destekler diyor yani 8320 nin 1600 MHz veri yolu hızı var yaklaşık 450MHz boşa gitmiş mi olacak. bu tanımda bu mantık mı çıkıyor ?

örneğin bu ana kart : Asus M5A78L-M LX3 Amd 760G 1866MHz DDR3 Soket AM3+ mATX Fiyatı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.