Şimdi Ara

Anakart/İşlemci Veya Ram Sorunu ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hemen sorunuma geçeyim umarım anlatabilirim sizde yardımcı olabilirsiniz..
    Sistemimi yenilemeye karar verdim ve farklı 2 siteden şu parçaları aldım.
    Asus P8P67 Pro Anakart,
    OCZ 1600 Mhz 3x2Gb Triple kit ram
    intel i7 2600k işlemci
    HAF 912 PLUS kasa.

Eski sistemimdeki,
    OCZ 550w fatal1ty PSU,
    ZOTAC 9600 GT 512/256 bit,
    WD green power 1TB hdd ile birlikte kasamı topladım.

Fakat kasayı açtığımda klavyenin ışıkları(klavyem usb girişli değil) 3ü birden deli gibi yanıp yanıp sönüyor. beraber kurduğumuz kişi anakart açılış vermiyor dedi. Anakartıda outlet ürün olarak satın almıştım sözde sıfır ve garantisi 1 yıldı ürünün. ürün bana geldiğinde bi tane peteğinde küçük bir eziklik mevcuttu ve ben görmedim cpu soketinde bir pin çıkıkmış.
    http://imageshack.us/photo/my-images/508/14709934.jpg/
    Benim burda hatam ürünü ilk geldiğinde kontrol etmemenden kaynaklanıyor.
    Detaylı olarak incelemedim sadece kabadan baktım. ve vakit geçirme sebebimde işlemciningelmesini beklememdi. bu ürün geldikten tahmini 15 gün sonra işlemcim elime geçti.
    Aldığım siteye anakartı geri yolladım arızalı diye fakat ürünü test etmişler
    i5, 1600mhz team elite ram 550w psu ile performans testinede sokmuşlar anakart kusursuz çalışıyor diyorlar.
    Aklıma gelen sıkıntı o olmayan pin. i5 te kullanılmıyor i7 de kullanılıyor olabilir mi ?
    Ayrıca ramlerin bozuk olabiliceğini göz önünde bulundurup tek tek bile taktım hepsini. hepsininde bozuk olması mümkün değildir sanırım. PSU yetersizdir diye eski bi pci express ekran kartı iel denedim. kasa fanlarını iptal edip yine aynı sorun.. yani ne denediysem ekranıma görüntü gelmiyor. klavyede ışıklar yanıp yanıp sönüyor. num/caps lock falan basamıyorum.
    Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir hiçbir bilgim yok bana ne öneerirsiniz acaba? vakit geçirmekte istemiyorum bu sefer işlemciyi aldığım site ürünü zamanında neden yollamadınız diye kıllık çıkartmasından korkuyorum. Kaymakamlığa gidip dilekçe falanda verebilirim tüketici haklarım için ama uğraşmakta istemiyorum.. O olmayan pin sıkıntı yaratırmı ? psu mu yetersiz? ramlerin hepsimi bozuk ? yoksa gerçekten sıkıntı anakartta bu yer bana yalanmı söylüyor..
    Nasıl bir yol izlemeliyim. Anakartımıda geri yollattım bugün elime geçti..
    Teşekkkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Putaza -- 6 Ekim 2011; 15:40:12 >

• en iyisi kasayı tutup bilgisayarcıya git orada farklı işlemcilerle dene.belli olur yoksa ugraşırsın bayagı çıkamazsın içinden.
  • Mantıklı :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.