Şimdi Ara

Anakart konusunda yardımlarınız!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle herkeze iyi forumlar dilerim.

Bilgisayarımda donanım güncellemesine gittim fakat kullandığım anakart aldıklarımı desteklemiyor.
    300 TL gibi bir bütçem kaldı aşağıdaki bileşenlerin tam performansı ile çalışabileceği bir anakart modeli önerebilir misiniz?

RAM : 2x 8 Kingston Hyper X Fury DDR3 1866 Mhz
    İşlemci : AMD FX X8 9370 Soket AM3+ 4.4GHz
    Ekran Kartı : Asus R9 280 DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2
    HDD : Kingston 240GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB)

Şuanda kullandığım anakart = ASUS M5A 78L-M LX V2

SORU: Şuanda anakart ramleri 1600 mhz de çalıştırıyor. işlemciyi 3.8 GHZ çalıştırıyor.
    Yeni anakart alana kadar cihazı böyle kullanmaya devam ettiğimde işlemciye herhangi bir zarar verir mi?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• Öncelikle keşke upgrade yapmadan önce sistem tavsiyeleri bölümünde bir konu açıp bütçenizi yazarak değerli arkadaşların belirttiği sistemler üzerinden gitseydiniz çok daha doğru olurdu. Özellikle işlemciyi baz aldığımızda gerçekten isabetli bir karar olmamış en azından 8320 olabilirdi hemde bütçenize bir (+) olurdu. Gelelim anakart konusuna almış olduğunuz işlemci 220w tdp değeri olan bir işlemci bunun için anakartın faz değerlerinin yüksek olması gerekmekteki istediği enerjiyi karşılayabilmesi adına 300tl gibi bir bütçe ile şuan işlemcinizi stabil kullanabileceğiniz bir anakart tavsiyesi söylemek gerçekten çok güç . Aynı işlemciyi kullanan arkadaşların kullandıkları anakartlar ile konu hakkında size daha verimli bilgi verebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCcTURKcCc

Öncelikle keşke upgrade yapmadan önce sistem tavsiyeleri bölümünde bir konu açıp bütçenizi yazarak değerli arkadaşların belirttiği sistemler üzerinden gitseydiniz çok daha doğru olurdu. Özellikle işlemciyi baz aldığımızda gerçekten isabetli bir karar olmamış en azından 8320 olabilirdi hemde bütçenize bir (+) olurdu. Gelelim anakart konusuna almış olduğunuz işlemci 220w tdp değeri olan bir işlemci bunun için anakartın faz değerlerinin yüksek olması gerekmekteki istediği enerjiyi karşılayabilmesi adına 300tl gibi bir bütçe ile şuan işlemcinizi stabil kullanabileceğiniz bir anakart tavsiyesi söylemek gerçekten çok güç . Aynı işlemciyi kullanan arkadaşların kullandıkları anakartlar ile konu hakkında size daha verimli bilgi verebilirler.

Yanıtınız için çok teşekkürler. Evet biraz aceleye geldi aslında ondan dolayı fikir edinemedim.

Kullanan arkadaşlardan da tavsiyeler gelirse çok memnun olurum.

• fx-9370'i tam performans ile kullanabileceğin tek anakart;

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/asrock-fatality-970-asr970fp-amd970-am3-ddr3-2400-mhz-anakart.aspx piyasadaki 220w destekli tek anakart budur.

ama bütçeyi aşamam diyorsan bunu alabilirsin;

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=103970

• quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

fx-9370'i tam performans ile kullanabileceğin tek anakart;

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/asrock-fatality-970-asr970fp-amd970-am3-ddr3-2400-mhz-anakart.aspx piyasadaki 220w destekli tek anakart budur.

ama bütçeyi aşamam diyorsan bunu alabilirsin;

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=103970

testerenecmi cevabınız ve yardımınız için çok teşekkürler.

bütçeyi arttırmaya karar vererek ASUS M5A99FX PRO R2.0 AMD 990FX/SB950 DDR3 2133MHz almayı düşünüyorum.
    Asus sitesinde cpu desteklerinde benim işlemcimin desteklendiği yazıyor.
    538 TL fiyatı bu fiyata bulabildiğim en iyi kartta bu oldu.
    Başka bir öneriniz varsa severek değerlendirmek isterim.
    İyi forumlar.

• gexcer G kullanıcısına yanıt
    alınabilir hocam o anakart ama unutmayın o anakartın desteğide 140w tdpye kadar. o yüzden oc yapmak isterseniz işlemciyi tam performans kullanamazsınız. ama stok hali ile sıkıntı çıkarmaz.zaten stok hali ile msi 970 gaming ile de sıkıntı çıkarmaz. asus teknik servis malum çok şikayet var.
  • Testerenecmi hocamın tavsiyelerini kesinlikle dikkate almalısın forumdaki donanım konularında oldukça isabetli kararlar vermekte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gexcer

Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarımda donanım güncellemesine gittim fakat kullandığım anakart aldıklarımı desteklemiyor.
    300 TL gibi bir bütçem kaldı aşağıdaki bileşenlerin tam performansı ile çalışabileceği bir anakart modeli önerebilir misiniz?

SORU: Şuanda anakart ramleri 1600 mhz de çalıştırıyor. işlemciyi 3.8 GHZ çalıştırıyor.
    Yeni anakart alana kadar cihazı böyle kullanmaya devam ettiğimde işlemciye herhangi bir zarar verir mi?

İşlemciye çok fazla yüklenmeyi düşünmüyorsan 970 Gaming rahatlıkla işini görür. Asus'u bende önermiyorum, teknik servise işin düşerse yanarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: testerenecmi

alınabilir hocam o anakart ama unutmayın o anakartın desteğide 140w tdpye kadar. o yüzden oc yapmak isterseniz işlemciyi tam performans kullanamazsınız. ama stok hali ile sıkıntı çıkarmaz.zaten stok hali ile msi 970 gaming ile de sıkıntı çıkarmaz. asus teknik servis malum çok şikayet var.

Hocam yardım ve destekleriniz için gerçeknen çok saolun.
    Lütfen yazdıklarımı yanlış anlamayın çok fazla bildiğimden değil bilmediğimden zaten problem :)
    MSI 970 gaming kart hem daha ucuz işimde gelir ama sitesinde uyumluluğa baktığımda FX-9370 desteği olmadığını görüyorum o nedenle soruyorum.
    İşlemcimi tam performans ile kullanabilecekmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cCcTURKcCc

Testerenecmi hocamın tavsiyelerini kesinlikle dikkate almalısın forumdaki donanım konularında oldukça isabetli kararlar vermekte

Tabikide dikkate alıyorum. Bu forumdaki her hocamın tavsiyeleri benim için birer altın değerinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draker

quote:

Arkadaşlar merhaba,

İşlemciye çok fazla yüklenmeyi düşünmüyorsan 970 Gaming rahatlıkla işini görür. Asus'u bende önermiyorum, teknik servise işin düşerse yanarsın.

Öneri ve cevabınız için çok teşekkürler.

Açıkçası oc ile işim yok ama testerenecmi hocamada dediğim gibi MSI 'ın sitesinde anakartın desteklediği işlemcilere baktığımda FX-9370 i göremiyorum.
    Ondan dolayı korkuyorum açıkçası.
    Yoksa fiyatı daha uygun anakart nedeni ile iptal ettiğim kulaklığımıda alabilirim bu anakart sayesinde :)

http://www.pcper.com/reviews/Motherboards/MSI-970-Gaming-Motherboard-Review-AM3-Gets-Something-New-Change/Board-Impressio

linkte fx 9590 ın sorunsuzca çalıştığı yazıyor 9370 de çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

http://www.pcper.com/reviews/Motherboards/MSI-970-Gaming-Motherboard-Review-AM3-Gets-Something-New-Change/Board-Impressio

linkte fx 9590 ın sorunsuzca çalıştığı yazıyor 9370 de çalışır.

Cevabınız için teşekkürler. testerenecmi hocamın önerdiği asrock anakartı mı alsam acaba diyorum. gigabyte 'ın 990x chipsetli anakartlarınında desteklediği cpu lara baktım onlarda 140 w asrock 220w mış. tam performans için acaba onumu alsam diyorum.

• Asrock iyidir hemde yeni bir kart güncel
    alabiliyorsanız asrock alın kalitelidir.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

Ram , işlemci ve ssd tercihiniz iyi lakin ekran kartında ASUS un AMD tarafındaki kullandığı DC 2 soğutucular da tasarım hatası var internette gelen tepkileri okuyabilirsiniz.2 adet ısı borusu gpu ya temas etmiyor ve vram soğutması rezalet.MSI veya Sapphire in soğutma çözümlerine yönelin.Ramlerin 1600 de çalışmasında bir sorun olmaz ve işlemci konusunda da bir sıkıntı olmaz.Söz konusu anakart olunca almışken iyisini alın bence , "ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z" tavsiye ederim uzun süre kullandım hiç bir sorun yaşamadım , işlemci 4.8 GHZ kullanıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 25 Mart 2015; 17:30:40 >

• Hocam merhaba öneri ve cevabınız için teşekkürler.

SAPPHIRE Radeon R9 280 Dual-X OC Boost 3GB GDDR5 384 Bit Ekran Kartı 11230-00-20G
    MSI R9 280 GAMING 3G Radeon R9 280 3GB GDDR5 384 Bit Ekran Kartı

Asus R9 280 yerine bunlardan hangisini tercih etsem istediğim verimliliği alabilirim. Diğer parçalarla uyumu nasıl olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gexcer -- 26 Mart 2015; 9:17:50 >
  • quote:

Hocam merhaba öneri ve cevabınız için teşekkürler.

SAPPHIRE Radeon R9 280 Dual-X OC Boost 3GB GDDR5 384 Bit Ekran Kartı 11230-00-20G
    MSI R9 280 GAMING 3G Radeon R9 280 3GB GDDR5 384 Bit Ekran Kartı

Asus R9 280 yerine bunlardan hangisini tercih etsem istediğim verimliliği alabilirim. Diğer parçalarla uyumu nasıl olur ?

MSI R9 280 Gaming tavsiye ederim.Garantiside iyidir MSI ın.

Sapphire in bu modelinde fanlarda bir süre sonra sorun çıkabiliyor.(Cızırtılı bir ses yapmaya başlıyor dönerken)

Bir uyumsuzluk olmaz parçalarınızla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 26 Mart 2015; 9:27:48 >
  • Çok saolun yardım ve öneriniz için MSI alıcam ozaman anakart olarakta
    ASROCK Fatality 970 ASR970FP AMD970 AM3+ DDR3-2400 MHz Anakart
    düşünüyorum 220w TDP veren bulabildiğim tek anakart.
    Asrock ta iyi bir marka diye biliyorum.

Yani sistem şöyle olmuş oluyor.
    Ekran Kartı : MSI R9 280 GAMING 3G Radeon R9 280 3GB GDDR5 384 Bit Ekran Kartı
    Anakart: ASROCK Fatality 970 ASR970FP AMD970 AM3+ DDR3-2400 MHz Anakart
  • quote:

Çok saolun yardım ve öneriniz için MSI alıcam ozaman anakart olarakta
    ASROCK Fatality 970 ASR970FP AMD970 AM3+ DDR3-2400 MHz Anakart
    düşünüyorum 220w TDP veren bulabildiğim tek anakart.
    Asrock ta iyi bir marka diye biliyorum.

Yani sistem şöyle olmuş oluyor.
    Ekran Kartı : MSI R9 280 GAMING 3G Radeon R9 280 3GB GDDR5 384 Bit Ekran Kartı
    Anakart: ASROCK Fatality 970 ASR970FP AMD970 AM3+ DDR3-2400 MHz Anakart

İyi bir anakart üzmez , güle güle kullanın sistemi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.