Şimdi Ara

Anakart problemi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selam arkadaşlar bu anlatacağım sorun bende yaklaşık 6 aydır var ve ne kadar uğraşsamda en ufak bir çözüme ulaşamadım.

Benim sorunum PC açılışında ekrana görüntü gelmemesi . İlk aylarda 2-3 Reseten sonra geliyordu daha sonra 10-15 derken şu an bilgisayarı açmak için abartmıyorum 4-5 saat uğraşıyorum sürekli reset atıyorum açılmadığı günlerde oluyor . Gayet basit bir sorun olarak görünüyor ama çözemedim yaptıklarımı anlatayım.

-Ekran kartındandır dedim ekran kartımı aldım başka bir bilgisayara taktım direk görüntü geldi
    -Ramdendir dedim çalışan bilgisayardan ram aldım kendi pc'mdekilerin hepsini çıkardım onu taktım yine görüntü gelmedi.
    -Bi alakası olmadığını düşünsemde hard diskleri çıkarıp başka hard diskle denedim yine bir sonuç yok.
    -Geriye birtek anakart kalıyor . Anakart için Jumper'dan resetleme yaptım birşey fayda etmedi , bios pilini çıkardım 15dk bekletip taktım yine fayda etmedi. Bir yerde anakartın kasanın demirine değip kısa devre yapabileceğini okumuştum anakartı çıkarıp süngerin üzerinde çalıştırdım yine fayda etmedi
    -Ekran kartının çıkarıp OnBoard dan bağladım yine görüntü yok

Benim ilgimi çeken olaylar.
    -Bios'umun son update tarihi 2007 olarak görünüyor bununla bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum
    -Evde daha önce bu bilgisayar için kullandığım bi ekran kartı var onu taktığımda bilgisayar açılıyor 4-5 saniye sonra kapanıyor.
    -Anakartımın üzerindeki led kablolarının yerleri değişik olabilir bunun bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum (Palit sağolsun anakartımın manual guide dosyasına ulaşılamıyor ne kadar aradıysam herkes palitin serverında link vermiş palitde orayı kapatmış)
    -Bilgisayar açıldıktan sonra bazen çok yükleniyorum kapanıyor kapandığı zaman normal powera basıyorum acılmıyor arkadan power supply'in (-/o) tuşları olur ya onlardan aç kapa yapıp basınca açabiliyorum ve görüntü alabiliyorum ama mesela bilgisayar normal açıkken yeniden başlat dediğimde başlarken görüntüyü tekrar kaybediyorum.

Anakart modelim Palit 945GC1066
    Ekran kartı Nvidia 8600 GT

Benim öğrenmek istediğim bu sorunu evden bi şekilde çözebilirmiyim ? Power supplydan kaynaklı bir sorun olabilir mi ? Anakart illa yenisini mi almak gerekiyor (açıkcası yenisini alacak kadar bir bütçem yok) Bildiğiniz tavsiye ettiğiniz bir anakart tamir eden bir yer varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan -- 22 Ocak 2012; 2:06:22 >

• bios pilini çıkart 2-3 dakika bekledikten sonra yeniden tak dene bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

bios pilini çıkart 2-3 dakika bekledikten sonra yeniden tak dene bakalım

Konuyu okuyup yazarsan sevinirim dostum
  • merhaba,

benzer sorunu bende yaşadım bi arkadaşımın pc'sini adam ederken.mesajını okudum ama bi kusur olursa kusura bakma.

1) İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU;
    soğutucun yerine doğru oturup oturmadığını kontrol et,
    doğru oturuyorsa sök, ayaklarını ve bağlantı aparatlarını ve bağlandığı yerleri kontrol et,
    bunların hepsi sağlamsa düzgün bir termal macun alıp güzelce macunla ve soğutucunu yerine güzelce tak.
    OLMADIMI?

2) EKRAN KARTI;
    Ekran kartının kasaya bağlandığı arka parlak metal kısmının düzgün olup olmadığını kontrol et,(başka makinada çalışıo olabilir,aynen başıma geldi.onboard çalışmaması dışında)

OLMADIMI?

3)PSU;
    Sistemin kendi kasanın içinde bağlıyken başka bir psudan sisteme güç ver.çalışıyorsa güç kaynağı çalışmıyorsa
    OLMADIMI?

4)UZAY KASA;
    Anakartımı masanın üzerine bir kartın veya sünger koyup yerleştir daha sonra bileşenleri tek tek ekle.
    kendi psu nu kasadan sök önce onla güç ver, olmassa başka psu ile güç ver,
    OLMADIMI?

Kasayı bana kargola senin için elvermez şimdi ben çöpe atarım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: baremo_85

merhaba,

benzer sorunu bende yaşadım bi arkadaşımın pc'sini adam ederken.mesajını okudum ama bi kusur olursa kusura bakma.

1) İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU;
    soğutucun yerine doğru oturup oturmadığını kontrol et,
    doğru oturuyorsa sök, ayaklarını ve bağlantı aparatlarını ve bağlandığı yerleri kontrol et,
    bunların hepsi sağlamsa düzgün bir termal macun alıp güzelce macunla ve soğutucunu yerine güzelce tak.
    OLMADIMI?

2) EKRAN KARTI;
    Ekran kartının kasaya bağlandığı arka parlak metal kısmının düzgün olup olmadığını kontrol et,(başka makinada çalışıo olabilir,aynen başıma geldi.onboard çalışmaması dışında)

OLMADIMI?

3)PSU;
    Sistemin kendi kasanın içinde bağlıyken başka bir psudan sisteme güç ver.çalışıyorsa güç kaynağı çalışmıyorsa
    OLMADIMI?

4)UZAY KASA;
    Anakartımı masanın üzerine bir kartın veya sünger koyup yerleştir daha sonra bileşenleri tek tek ekle.
    kendi psu nu kasadan sök önce onla güç ver, olmassa başka psu ile güç ver,
    OLMADIMI?

Kasayı bana kargola senin için elvermez şimdi ben çöpe atarım :)

Öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğin için.

1) dediğin sorun olabilir çünkü bilgisayarım fazla ısınıp kapanıyor oyunlarda soğutmada bir sıkıntı var en kısa zamanda macun ile halledecem o sorunu
    2) bu dediğin de olabilir çünkü o parlak metal kısmının alt tarafı çıkmış vaziyette (enteresan )
    3) 1. işlemden sonra deneyecem psu işini
    4) onu yaptım zaten

sonuçları macun aldıktan sonra yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrehan -- 23 Ocak 2012; 16:19:25 >

• Ok.

Sonucu merak ediyorum.

İşallah yardımcı olmuşumdur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.