dostlar selam msı anakartıma güncelleme geldi ama bir türlü eskiden yaptığım gibi güncelleme yapamıyorum. önceden bios dosyasını indirip temiz bir usbye atar açılışta biosa girer ordan güncelle derdim. şimdi atıyorum dosyayı, bilgisayara reset atıyorum güncelleme bölümüne giriyorum usbyi görüyor ama uygun dosya bulunamadı gibi bir hata alıyorum. desteğinizi bekliyorum. anakart= msi gaming pro carbon x370 eski bios= AMI BIOS7A32v2G 2019-01-23 yeni bios= AMI BIOS7A32v2K1(Beta version) 2022-05-10 anakart linki= umarım biri yardımcı olur. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir010101 -- 15 Haziran 2022; 20:19:31 > |
MSI Anakart BIOS Güncelleme Sorunları ve Çözümleri
MSI anakartınızın BIOS'unu güncellemeye çalışırken sorunlarla mı karşılaşıyorsunuz? İşte bazı yaygın sorunlar ve bunları çözmek için atmanız gereken adımlar:
-
BIOS Flashback Özelliği Çalışmıyor: Anakartınız BIOS Flashback özelliğini destekliyorsa, ancak güncelleme işlemi başlamıyorsa, şunları kontrol edin:
- USB belleğiniz FAT32 formatında olmalıdır.
- BIOS dosyası USB belleğinin kök dizininde olmalıdır.
- Anakartınızın güç kablosu takılı olmalıdır.
-
M-Flash Aracı Güncelleme Hatası: M-Flash aracını kullanarak BIOS güncelleme işlemi başarısız oluyorsa, şunları deneyin:
- En son M-Flash sürümünü yükleyin.
- BIOS dosyasını doğrudan anakart üreticisinin web sitesinden indirin.
- Anakartınızda en az %50 pil gücü olduğundan emin olun.
-
Windows Güncellemesi BIOS Güncellemesini Engelliyor: Windows Güncellemesi, aynı anda BIOS güncellemesi yapmanıza engel olabilir. Güncelleme işlemi sırasında Windows Güncellemesi'ni devre dışı bırakın.
-
Güncelleme İşlemi Tamamlanmıyor: BIOS güncelleme işlemi tamamlanmıyorsa, şunları kontrol edin:
- Güncelleme işlemi sırasında anakartınızı kapatmayın.
- Anakartınızda yeterli güç olduğundan emin olun.
- BIOS dosyasının bozulmamış olduğundan emin olun.
-
Başarısız BIOS Güncellemesi Sonrası Sistem Başlamıyor: BIOS güncellemesi başarısız olursa ve sisteminiz artık başlamıyorsa, CMOS'u sıfırlamayı deneyin. CMOS pilini çıkarın ve birkaç dakika bekleyin, ardından yeniden takın.
Bu adımları izleyerek, MSI anakartınızın BIOS'unu başarıyla güncelleyebilmelisiniz. Ancak sorun devam ediyorsa, anakartınızın üreticisine başvurmanız önerilir.