Şimdi Ara

Anakart, RAM, Ekran Kartı, HDD tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar uzun zamandır güçlü bir makina toplamaya çalışıyorum ama bazı parçalarda hem karar veremedim, hemde donanım bilgim sizin kadar iyi olmadığı için yarım yamalak bir sisteme sahibim şu an. Bana satın aldığım parçalara bakarak birbiriyle uyumlu donanımları seçmemde yardımcı olabilir misiniz lütfen?

İşimiz devamlı bilgisayarla olduğu için işlemlerde takılmayacak aynı zamanda oyunlarda keyif verecek bir konfigürasyon arıyorum..

Satın aldığım parçalar;
    Intel Core i7 2,93Ghz
    Aerocool Kasa 730W AE-VXE-PRO-LE

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

İhtiyacım olan parçalar;
    ANAKART Asus anakart düşünüyorum.
    EKRAN KARTI Asus ekran kartı düşünüyorum.
    RAM Minimum 8 GB ram kullanacağım. Mhz ve marka olarak ne önerirsiniz, neden bu markayı önerirsiniz?

Bütçe olarak 3 parçaya en fazla $2000 ayırabilirim. Bu 3 parçada yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar, bu haftaiçi sistemimi tamamlamak istiyorum artık.

İyi forumlar!

• sistem ne amaçla kullanılacak?
  • İşimiz devamlı bilgisayarla olduğu için işlemlerde takılmayacak, uzun süreler açık kalsa bile kasmayacak aynı zamanda oyunlarda keyif verecek bir konfigürasyon arıyorum..

Teşekkür ederim.

• Kusura bakmayın yanlış anladım. :) E-ticaret firmasıyız.

Donanım özelliklerini akşam faturasına bakıp yazayım isterseniz ama i7 930 olması lazım..
  • i7 930 2,8 ghz .. 2,93ghz dediğiniz için ben i7 870 dedim..
    modelden emin olun..
    çünkü işlemci i7 930 ise yukarıda yazdıklarımdan tamamen farklı anakart ve ram almanız lazım..
  • He ben de ekleyeyim.

64 bir yazılım kullanacaksınız değil mi? Bir de 8GB ram deme sebebiniz aşırı inanılmaz derecede ram harcayan programlar kullanmanız mı yoksa daha hızlı olacağını düşünmeniz mi? Zira fazladan ram performans artışı getirmez, o ancak ram yetersiz geldiği durumlarda olur ki 8GB da oldukça yüksek.

He gene işlemci 930 ise ramler de ya 6GB olur ya 12GB. Zira 870 Çift Kanal ram kullanır. Yani 2GB*4

930 ise aynı zamanda pin yapısı farklı olduğu gibi 3 kanal ram kullanır. Yani ya 3*2GB olacak ya da 6*2GB. Arkadaşın bahsettiği bu.

• ooppss,
    işlemci 930 2,93Ghz emin oldum şu an. Sanırım tüm önerilerinizin değişmesi gerekecek. :)

DigitalWorld,
    Evet 64Bit win7 ultimate kullanacağım. Bunun dışında işimizle alakalı PHP tabanlı yazılımlarımız var localde çalıştırdığım. Çok fazla mySQL sorguları vs var bunların hızlı gerçekleşmesi için yüklü miktarda RAM gerekiyor. Aynı zamanda işten arta kalan zamanlarda oyunları en yüksek performansta oynamak istiyorum...

Peki öneriniz; 6 GB ddr3 mü olacaktır? Mhz olarak ne kullanalım RAM'de?

Teşekkür ederim!
  • i7 930 işlemcisi 2.93 değil 2.80 ghz hızındadır..
    ama madem ki i7 930 olduğundan eminsiniz.. şu parçaları önerebilirim..

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6388
    http://www.netsiparis.com/detay/12283364026/GSKILL-TT-DDR3-1600MHZ-CL6-6GB--3X2GB-TRIPPLE

• Selamlar,

çok özür dilerim i7 870 miş. Kardeşim yanlış bakmış.
    Peki buna en uygun anakart, ram, ekran kartı ne olacaktır?

Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.