Şimdi Ara

işlemci - ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar imzam da bulunan sistemi alacağım fakat bu aralar bütçe sıkıntısından dolayı erteliyorum. sadece anakart ve ram'i alacağım bu da 650-700tl civarı bir şey tutuyor. bunun yanına bana yine 600-700tl arası ekran kartı ve işlemci önerebilir misiniz? yaklaşık 1 yıl sonra sattığımda bana zararı az olan bir şeyler olsun. şuan ki sistemime takıp upgrade yapamadığımdan elime kalacak o yüzden satmayı düşünüyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• up..
  • ferhat1258 kullanıcısına yanıt
    işlemciyi illaha intel i7 almakta kararlıysanız haswell almanız daha iyiolur 50 lira fark var sonucta. diğer yandan düşündüğünüz anakart pahalı 1155 anakart istiyorsanız ASUS
    P8Z77-V LE P işinizi görecektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

işlemciyi illaha intel i7 almakta kararlıysanız haswell almanız daha iyiolur 50 lira fark var sonucta. diğer yandan düşündüğünüz anakart pahalı 1155 anakart istiyorsanız ASUS
    P8Z77-V LE P işinizi görecektir...

hocam i7 4770k'dan bahsediyorsunuz sanırım, ben onu araştırdım sonuçlara göre i7 3770k daha iyi gözüküyor ama bilemiyorum. i7 4770k işlemci ve ASUS Z87-PLUS mı daha iyi olur yoksa i7 3770k ASUS MAXIMUSVGENE ile mi? overclock yapmayı düşünüyorum o yüzden bu parçaları seçtim.

@oskurrr

Hangi sonuclara baktın bilmiyorum ama 4770k %5 - 10 daha performslı 3770 k ya göre. MAXIMUSVGENE pahalı bir anakart o kadar para vermeye inanın hiç gerek yok 3770k ile ASUS
    P8Z77-V LE P işinizi fazlası ile görür oc dede sorun cıkarmaz...

Amam madem yeni sistem alacaksınız yeni nesil almanızı tavsiye ederim i7 de kararlıysanız 4770k tabiki... ( BU arada 3770k kullanıyorum gayet memnunum ama yeni sistem alıyor olsan hiç düşünmem 4770k alırım.... 4770k isteyenlere zaten Fp olarak tavsiye edilebilecek 2 karttan birisi asus z87 plus diğeri MSI Z87-GD65 GAMING dir... 2 side pişman etmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 15 Ağustos 2013; 1:16:39 >
  • quote:

Hangi sonuclara baktın bilmiyorum ama 4770k %5 - 10 daha performslı 3770 k ya göre. MAXIMUSVGENE pahalı bir anakart o kadar para vermeye inanın hiç gerek yok 3770k ile ASUS
    P8Z77-V LE P işinizi fazlası ile görür oc dede sorun cıkarmaz...

Amam madem yeni sistem alacaksınız yeni nesil almanızı tavsiye ederim i7 de kararlıysanız 4770k tabiki... ( BU arada 3770k kullanıyorum gayet memnunum ama yeni sistem alıyor olsan hiç düşünmem 4770k alırım.... 4770k isteyenlere zaten Fp olarak tavsiye edilebilecek 2 karttan birisi asus z87 plus diğeri MSI Z87-GD65 GAMING dir... 2 side pişman etmez...

doğrudur hocam baktığım site yabancıydı bulamadım, ne kadar doğru ne kadar yanlış muamma zaten. bu karşılaştırmayı buldum internette. asus kalitesini bildiğim için terciğim asus z87 plus'tan yana olur. forumda i7 4770k vs i7 3770k karşılaştırma konsunda okudum 2013 sonu 2014 başı yeni anakartlar çıkacakmış ve ayrıca ddr4 ram sizce beklemeli miyim?

@oskurrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat1258 -- 15 Ağustos 2013; 2:18:50 >

Dediğim gibi iki anakartta üzmez. Asusun servis konusunda + sı tabiki mevcut. Haswell ile zaten yeni anakartlar piyasaya girdi yeni bir atılım olurmu bu ara bence zor... ddr 4 konusunda ise beklemeye gerek yok suan için bile ramlar gayet yeterli zaten yarın piyasaya cıksa türkiye ye gelmesi ve alınabilir duruma gelmesi 2 yılı bulur diye düşünüyorum...

Teknolojide sınır yok beklemenin sonu gelmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı
    5 ay önce açıldı
    Ekran kartı güç
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dediğim gibi iki anakartta üzmez. Asusun servis konusunda + sı tabiki mevcut. Haswell ile zaten yeni anakartlar piyasaya girdi yeni bir atılım olurmu bu ara bence zor... ddr 4 konusunda ise beklemeye gerek yok suan için bile ramlar gayet yeterli zaten yarın piyasaya cıksa türkiye ye gelmesi ve alınabilir duruma gelmesi 2 yılı bulur diye düşünüyorum...

Teknolojide sınır yok beklemenin sonu gelmez.

haklisiniz hocam beklemenin sonu yok, ayrica yardimlariniz icin tesekkur ederim. asus z87 plus ve i7 4770k kafama yatti internette overclock sonuclarina da baktiktan sonra uyarsa listeme alabilirim. hocam birde ekran kartima baksak seninle birlikte, onerebilecegin daha iyi bir kart var mi? (asus disindaki markalara pek sicak bakamiyorum. diger markalar icin iyide soyluyorlar kotude ama asus'a karsi yapilan olumsuz yorumla karsilasmadim henuz ve kullanmisligimda var hic sikinti olmadi bu zamana kadar)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ne kadarlık bişey bakıyorsun ekran kartı ?
  • quote:

Ne kadarlık bişey bakıyorsun ekran kartı ?

1300-1400 civari, secmis oldugum kartta zaten o aralikta. ama eger ciddi anlamda arasinda fark olan bir kart varsa 1500tl ye kadar olabilir.

@oskurrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhat1258 -- 15 Ağustos 2013; 15:26:21 >
  • arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum bu konuda, seçmiş olduğum ekran kartı 2gb ileride yetmeyecek diye yorumlar okudum. 4gb olanını mı almalıyım? 1300-1400tl arası ekran kartı önerisinde bulunabilir misiniz rica etsem?
    sana tavsiyem ps3 320 gb goldan al gtx 770 ekran kartı sana iyi bi performans verir oda 1.770 lira yazık günah dedigimi yapbence
  • 06mk1910 kullanıcısına yanıt
    ps3 ne alaka..?
  • Ivy, Haswell fark etmez. 3770k'da alsa istediğini alır . Aralarındaki %5-10 performans artışı için gerek yok bence . Ha Haswell alırsın yeni nesil almış olursun, Dahili Grafik işlemcisi daha iyi, başka bir +'sı yok . Ayrıca İntel Haswell'le güç tüketimini düşürdük dedi ama nedense 3770k 77W'ken , 4770K 84W .. Yani 3770K'da alsa pişman olmaz .

@oskurrr

Edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 16 Ağustos 2013; 1:13:41 >
  • yeni bir sistem alırken eski nesil almanın mantıgı yok bence. Ben 3770k kullanan birisi olarak bunu söylüyorum arada dağlar taşlar fark olsa eyvallah ama 50 lira fark varken eski nesil alınmaz bence 3770k dan cok memnunum o ayrı ben şuan sistem toplasam hiç düşünmem haswell alırım ...
  • iki işlemcinin performans yönünden kıyasladığımızda aralarında pek fark olmadığı açıkça ortada yani NJR11 arkadaşımızında dedigi gibi 3770k alanda 4770k alanda pişman olmaz seçim söz konusu olduğunda ise bende oskurrr'a katılıyorum performans icin olmasada yeni nesil olmasından dolayı 50tl'lik fiyat farkinin verilebileceği kanaatindeyim

• Zaten 3770k-4770k tartışması asla yapılmaz zaten alacak kişiye bağlı . İkiside üzmez kullanıcıyı . Ama almışken yeni nesil almak 1 adım önde demek oluyor .

Saygılarımla .

@ferhat1258
  • aynen katılıyorum hocam zaten zamanla indirim felan olur o fiyat farkıda kalkar aradan

• ekran kartı tavsiyelerinizide bekliyorum bu arada..

@oskurrr
    @NJR11

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.