Arkadaşlar bende başka bir ekran kartı vardı. ben onu sattım ati8500 aldım ama daha iyi çalışması ve iyi performans vermesi için format atmak şartmı?
selam soruna yanıt veremeyecegım ama bende radeon 8500 128 mb olanını almayı dusunuyorum ekran kartından memnunmusun yanı su an için nasıl performans alıyorsun?
bende daha önce gf4 mx440 vardı ii değildi 64mb olanı çok iyi ama 128 mb olanını alma herşeyi aynı ama onun rami 350i ati radeon 64mb'ın 8500le nin 400 ram dac
tabiiki hayır niye format atasın ki. problem çıkartıyosa o başka..
Kesinlikle format atmani gerektirecek bir durum yok. Icinin daha rahat etmesi icin, yeni kartini taktiktan sonra sistemini guvenli modda acip, once eski ekran karti surucunu sistemden kaldirip ondan sonra radeon 8500 driver'ini yukleyebilirsin....
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ege</i> <br />bende daha önce gf4 mx440 vardı ii değildi 64mb olanı çok iyi ama 128 mb olanını alma herşeyi aynı ama onun rami 350i ati radeon 64mb'ın 8500le nin 400 ram dac <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
peki bu kartın 128 mb olmasının avantajı yokmu yanı ram acıgını kapatmıyormu?
Ramdac'in büyüklüğünün performansa etkisi olmaz.Ramdac refresh rate(tazeleme oranı)'nı belirler.Daha yüksek Ramdac daha yüksek refresh rate'lere ulaşmanızı sağlar.350 mhz ramdac 1600 üstü çözünürlüklerde 75-85 hz den fazla refresh rate sağlamaz.Ancak iyi bir monitörde(90 khz+ tarama frekansı) satın alma kriteri Ramdac olabilir. Ayrıyetten Radeon 8500 kartı yapan Hercules gibi bazı markalar maliyetten kısmak için tek Ramdac koyuyor.Eğer çift monitör desteğini kullanıyorsanız buna dikkat etmeniz lazım çünkü performans tek Ramdac'te önemli ölçüde düşecektir.(Çift monitör kullandığınız zaman) 128 mb kartlar yakın gelecekte çıkacak oyunlar için çok iyi olacak.Uzun vadeli yatırım yapmak istiyorsan 128 mb almak lazım. Edit: Mavi donanım ve Kont bilgisayarda bulunan 128 mb Radeon 8500'lerin özelliklerine bi göz attım.Ramdac'ler 400 mhz Saygılar
Selamlar ege GF4 MX440 Ekran Kartından Niçin Memnun Degildin Karşılaştığın Sorunları Yanlışları Bizimle Paylaşırsan Sevinirim
NOT : ABIT SILURO GF4 MX440 / CHESS ATI RADEON 8500LE Marka ve Modellerde Ekran Kartı Satın Almayı Düşünüyorum Daha Karar Veremedim Bu Yüzden Soruyorum...
SAYGILARIMLA
lam nası karar veremezsin 8500 hem performans hem de kalite olarak mx440 ı gömerler yaf.
kesinlikle calavera haklı mükemmel kart mx serisine basar.
Kesker ok.haklısın ama128mb olan 250 MHz çekirdek ve 250 MHz bellek hızı ama 64mb olan 275 mhz de çalişıyor
yaw şimdi 64mb mı almalı yoksa 128 mi ben bu kartı alınca önümüzdeki 2-3 yıl yeni kart almak istemiyorum uzun vadeli olarak 128 mb almak daha akıllıca herhalde siz ne dersiniz?
250/250 olması önemli değil 4 ns ram var üstünde.Police'te aynı kart var 290/620 gibi bişeye overclock etmiş.128'liği alıp voltaj modifiyesi yaptın mı olay tamam.300/600'e rahat vurursun. Saygılar
128 i al saat frekansı ne olursa olsun çünkü ileriki zamanda 64mb ram yetmeyecek rahat bi oynayış için o yüzden 128 mb al.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme